Swexit – ja tack!

Dagens gästskribent är Ulrik Petersson

Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperiods majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde.

Sverige ska gå ut ur och lämna EU för det kostar Sverige 40 miljarder varje år. Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder och skola, vård och omsorg i Sverige.

Politikerna i Sverige måste våga utlysa nyval om EU för de vet att svenska folket kommer rösta nej till EU om det skulle vara val idag! När Sverige röstade ja till EU var det något helt annat än var det är idag!

Wallström varnar för brexit faller EU samman kan det innebära en katastrof för politikerlönerna i hela unionen. Jimmie Åkesson: EU har blivit ett monster

Det vi ska arbeta för är att det svenska folket ska själva bestämma över vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige. Vi måste stoppa maktöverföringen till Bryssel och bryta trenden där unionen gått från ett mellanstatligt samarbete mot allt mer överstatlighet och federalism. Vi vill att svenska folket ska få ta ställning till det EU som vuxit fram i en ny folkomröstning.

Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker, bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill. Handel och samarbete är en självklarhet, men utan politisk överstatlighet.

EU vill ta makten på så många områden som möjligt från de enskilda länderna. På så sätt förlorar människor möjligheten att kunna påverka sina liv, sin egen vardag och sitt eget lands framtid! Swexit, ja tack!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

32 svar på Swexit – ja tack!

 1. Jan Andersson skriver:

  Ett av de allra enklaste besluten att ta.

 2. oppti skriver:

  EU behövs i vissa sammanhang.
  Men EU kan ersättas med en världsomspännande förening av nationer, med speciella underorganisationer.
  Eller också kan EU ersätta nationella organisationer.
  Nu verkar det som om vi organiserar i tredubbla led och att det är en självgående process.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Horderna av tjänstemän med anknytning till EU, parasiterande på oss svenska skattebetalare, kan SCB (Socialistiska Central Byrån) upplysa oss om antal och kostnader?
  Iden med EU som skulle förhindra krig är inte trovärdig när Sverige och svenskarna låter sig utrotas av minst 1,5 miljoner främlingar från andra länder och andra kulturer.

  • Göran skriver:

   Jag röstade nej till EU och anledningen var precis tvärtemot fred. Jag trodde mer att EU skulle orsaka krig.

 4. Göran skriver:

  Pengar till ”skola, vård och omsorg”. Det finns hur mycket pengar som helst till nyss nämnda. Se till att pengar som om går till en massa skräp går till det som är nödvändigt. Lägg ned myndigheter och ge tillbaka pengarna till folket.

  Fast, mer pengar till dysfunktionella verksamheter gör dem inte funktionsmässigt bättre. Alla politiker, i alla partier, såsom gamla och nya är så förbaskat indoktrinerade och förstörda av skolan att de inte ens kan förstå problemet med skolan.

  Skolan förstatligades 1842 och avsikten var att disciplinera och hålla befolkningen i schack och inte att utbilda den.

  När jag fick lite information om det socialistiska misslyckandet i Venezuela sade en person att det tyvärr inte går att rädda misslyckandet för den enda opposition som fanns var andra sidan på samma mynt. Likadant är det med skolan i Sverige. Likadant är det med vården i Sverige. Vi kommer att få leva med ständig försämring av både skola och vård och det är inget vi kan göra något åt – förutom att se till att vi skaffar oss privata försäkringar för privat vård. Skolan är knepigare då vi hotas med fängelse om vi inte vill delta i den indoktrineringsindustrin.

  Skolan i Sverige ska ge utbildning för det högteknologiska samhälle som politikerna talar om, men samma politiker gör allt för att förvandla Sverige till ett utvecklingsland; tar in folk som aldrig kan nå upp kunskapsmässigt till det högteknologiska samhället och satsat på larv-utbildningar i stället för reella kunskaper.

  • Jan Andersson skriver:

   Skolan är början till allt. Se till att den blir fullständigt opolitisk och fri från alla -ismer som består helt av åsikter som inte har ett smack med verklig kunskap att göra. Ingen skulle köpa en limpa om den mest bestod av påhittade ersättningsingredienser.

 5. Niklas skriver:

  Det är ju något grundläggande fel med EU, när vårbrukets viktigaste beståndsdel är att fylla i diverse ansökningsblanketter för EU-stöd, istället för att försöka få fram en optimal såbädd.

  Detta feltänk gäller tyvärr inte bara jordbruket, utan också mycket annat i samhället. Många inom den skattefinansierade sjukvården tvingas springa på en massa onödiga möten, istället för att vårda patienter.

  Så oavsett om vi har kvar EU, nationalstater eller en världsregering, måste dumheterna bort.

 6. Lars Lindeberg skriver:

  Vi vet idag att besluten har tillkommet bakom ryggen på svenska folket! Det är fullständigt klarlagt av Jan Milld! Som har skrivit en Vitbok om saken!
  Ändå är där ingen som vidtar åtgärder mot den svenska regimen? Varför?
  Den svenska regimen är olaglig, kriminell och bör arresteras omedelbart även retroaktivt!
  Jo hela nomenklaturan och stora delar av svenska folket skor sig själva något oerhört på systemet!
  Att det leder till deras egen undergång skiter de fullständigt i!
  Här är beviset det är bara till att läsa innantill!

  http://www.vitbok.se/

  • Åke Sundström skriver:

   Nja, deras egna pensioner blir nog svåra att omförhandla. Förlorarna år de övriga 97 procenten av befolkningen.

 7. Sten-Arne Persson skriver:

  Nu har vi facit på hur bra det blev för svenska folket. Det blev något helt annat än det som Sveriges dåvarande regering med en globallistisk massmedias benägna bistånd lurade i vårt godtrogna folk. Tänk att varje halvtimma varje dag kunna höra böneutroparna (nyhetsuppläsarna) upprepa Dagens Nyheters ”Pravdas” ensidiga budskap i SVT om hur bra det skulle bli för vårt folk i EU:s ”demokratiska” organisation. En ren kopia av det forna Sovjetunionens diktatoriska system. Vi skulle bara vara med och betala. Det är väl bara Belgien som betalar mer per peson till EU än vi. Samtidigt som vi får minst tillbaka via EU:s jordbruksstöd. Detta beror i hög grad på att bl.a. svenska makthavare inte ansett sig ha råd att stå för 25 procent av planteringsstödet trots att EU samtidigt erbjöd sig att betala 75 procent av detsamma.

  Vårt svenska jordbruk har vanvårdats på det grövsta av våra makthavare. Jag betraktar det som det trettioåriga kriget mot svenskt jordbruk. I en näring som är så viktig ur försvarssynpunkt som jordbruket är, borde väl strävan vara att självförsörjningsgraden ligger på hundra procent i fredstid. Mer än varannan tugga som vi äter är inte svensk. Om vi inte har mat så behöver vi inget försvar. Senaste EU-statistiken (2014) visar att Ungern, och Tjeckien har 220 procent respektive 198 procents kostnadstäckning i jordbruket = (växtodling och djurskötsel). Kostnadstäckningen i EU var i medeltal 63 procent 2014, när svenska bönder bara hade 4 procent. Målet borde väl vara minst 100 procent.

  Stora delar av Sveriges regering, riksdag och vårt rättsväsende och deras underhuggare uppbackade av 98 procent av vår massmedia, och ett försvarligt gäng NGO:s som fackföreningar, naturskyddsföreningar och djurrättsorganisationer, har genom sitt ränkspel fullständigt trakasserat landsbygdsbefolkningen. Djurskyddet har t.ex. med stor assistans av svenskt våldsmonopol medverkat till lika många dödsoffer i form av självmord, fysiskt och psykiskt lidande som Akilov åstadkommit på Drottninggatan för ett år sedan.

  Att sedan se och höra Akilovs försvarsadvokat Erikssons höga svansföring när han upphöjer det svenska rättsväsendets standard till toppnivå när det gäller uppenbara terrorister. En terrorist kan få kosta samhället hur mycket som helst i onödan i detta ojämlika samhälle. Där djurägande bönder inte har rätt till en rättvis rättegång med tilldelad försvarsadvokat i förvaltningsdomstolen. Där delar man ut livstids djurförbud för ingenting. Svenska myndigheters statsterrorister driver människor i konkurs. När uppenbart jäviga djurrättsterrorister med enda mål att ta bort alla produktionsdjur nästlat sig in jordbruksverk och länsstyrelser och kallar hederliga bönder djurplågare på vilka grunder som helst. Det är en stor skam för juristkåren att inte stävja denna djurskyddsterror som pågått i 30 år. Med tanke på den usla lönsamhet som vanvården av svenska bönder inneburit så är det sätt som djurrättsfanatiker med hjälp av anonyma anmälningar ställer till med outhärdligt att beskåda när rättsväsendet till sist sparkar på den som ligger. Detta är statsterrorism. Kan inte svenska folket och deras så kallade företrädare vakna innan kylskåpet är tomt?

  De 40 miljarder som vi skall betala ytterligare till EU per år behövs för att röja upp i Sverige för de som får makten vid nästa val. Förräderiet måste få ett slut. Hoppas att vårt folk stödjer de goda krafter som kämpar på, Youtube-kanalerna. Vår gammelmedia kör bara med falska nyheter som nu för tiden heter fake news.

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  Mana tänket kring det vulgärsocialistiska ordet ALLEMANSRÄTT i jorden med det snaraste och se till att det försvinner ur den svenska grundlagstexten innan hela befolkningen svälter ihjäl.
  Vad f-n är ”allemansrätt” när en socialist får tolka den fritt?

 9. Lars Lindeberg skriver:

  Sverige är det enda land i världen som har allemansrätt! Den bör vi ta vara på och respektera!
  Problemet är kommunisterna som borde elimineras totalt ut ur vårt samhälle!
  Kommunister är ett hot mot mänskligheten!
  Läs historia så förstår du varför!
  Adeln fick inte så mycket makt i Sverige tack vare Kung Karl XI!
  Honom kan vi tacka allemansrätten för! Bl.a.
  S af Ugglas vilket stånd tillhör Du?
  Fattigadeln?

  • Niklas skriver:

   Lars! Det finns ingen anledning att vara stolt över det socialistiska påfundet anarkirätten, som gör markägarna mer eller mindre rättslösa på sin egendom. De flesta kommuner har ju redan stora områden avsatta för medborgarnas rekreation. Finns ingen anledning att ge aktivister rätt att härja fritt på privatägd mark för att kunna ställa till en massa djävulska för fattiga markägare.

   F.ö. är adelns privilegier avskaffade sedan länge, varför signaturen Samuel af Ugglas eventuella adelskap bara är av akademiskt intresse.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Allemansrätten är en rättighet som framgår av namnet men samtidigt en skyldighet genom gammal hävd men jag förstår att du inte förstår detta med ditt uttalande!
    Börja med regimen den är olaglig som har förstört Sverige på kort tid, de senaste 30 åren, men det började redan 1975!
    Hela riksdagen bör spärras in och ställas till ansvar!
    Särskilt vänsterslöddret sådana hittar du överallt idag!
    Läs Sveriges historia!

    • Niklas skriver:

     Historieförfalskning, Lars. Den s.k. allemansrätten är ju ett sentida påfund och inte någon urgammal sedvänja. Ty innan vi fick 8-timmars arbetsdag och lagstadgad semester, så fanns det ingen fritid att tala om och således inget behov av någon allemansrätt för gemene man.

     Å vad det s.k. vänsterpatrasket beträffar, så räknar jag definitivt in alla nazister (national-socialister) i denna grupp. Ty de är ju onekligen till vänster och tål inte individuell frihet, utan kräver liksom kommunismen att individen alltid ska underordna sig kollektivet.

     • Lars Lindeberg skriver:

      Som Scout på 1940-talet så har jag erfarenhet från allemansrätten även som militär har jag påträffat den!
      Den har anor från medeltiden och det har hänt att folk missbrukat den!
      Något sentida påfund är det icke!
      Är Du svensk?

      https://www.skogssverige.se/skog/skogshistoria/skogshistoriskt-forum/allemansrattens-ursprung

      • mats skriver:

       Tyvärr Lars, du verkar inte ha läst Frihetsportalen från början. Då hade du fått veta att jag vid flera tillfällen hänvisat till Gunnar Wiktorsson och hans bok, ”Den grundlagsskyddade myten”.
       I den beskriver han utförligt hor sossarna via Fritidsutredningens (SOU 1940-12) vantolkningar, historieförfalskning och propaganda etablerade allemansrätten som begrepp.
       Senare kom begreppet att inkorporeras i grundlagen.
       Detta står ju vagt redovisat i den länk du angett! För att få veta vilka som ligger bakom sidan Skogssverige måste man vara inloggad. Låter skumt.

       Hur naiv var du som barn på 40-talet? Det har nog varit lätt att lura de flesta av oss när vi var små.
       När du gjorde lumpen var det redan en etablerad ”sanning”.

       Läs Wiktorsson! Det är min bästa uppmaning.

      • Niklas skriver:

       Lars! Ja, jag är svensk.

       Angående allemansrätten, så står det en del matnyttigt om den på http://www.faktoider.nu/allemansretten.html

       Å att allemansrätten missbrukas, tillhör dessvärre regel än undantag.

  • Göran skriver:

   Det är en bra tanke att alla ska kunna vistas i skog och mark, men det måste finnas en rimlighet i det. Ska en stockholmare har rätt att vistas näst intill oinskränkt på en annan persons mark i Värmland? Är det rätt att folk från hela världen ska kunna trampa omkring på privat mark i Dalarna. Ska företag kunna skicka ut horder av folk för att blocka svamp och bär på privat mark? Ska folk ha rätt att campa på privat mark och lämna berg av sopor efter sig där markägaren sedan ska städa efter dem mot vite?

   Går jag ut på jakt på min mark, men vilken rätt ska då andra kunna springa omkring på min mark och störa min jakt. Jag tycker själv, att när jag vill jaga då ska jag även kunna förbjuda tillträde till min mark.

   I övrigt är de som kan respektera min mark, som är varsamma och inte skräpar ned och inte gapar och skriker och stör djurlivet välkomna på min mark.

  • C-E Simonsbacka skriver:

   ”Sverige är det enda land i världen som har allemansrätt!” / Lars Lindeberg

   Allemansrätt och -skyldigheter i Finland.

   http://www.utinaturen.fi/allemansratten

   MVH,

 10. Göran skriver:

  Det är verkligen sorgligt hur staten medvetet har förstört jordbruket i Sverige. Ironiskt nog har det delvis gjorts på grund av att vi ska kunna vara självförsörjande på mat i Sverige vid krig. Resultatet har dock blivit tvärtom. Det är en ganska logisk slutsats att det skulle bli så.

  Det har skett under en pompös socialistisk ”veta-bättre-än-andra-centralstyrning”. Det konstiga är att bönders företrädare politiskt har gått med på det.

  Täckningsgraden inom jordbruket måste upp till mist 110 % och då ska inga som helst bidrag ingå i det. Nu är jag amatör när det gäller jordbruk och djurhållning, men om vi ska ha skryta med bra djurvård i Sverige så anser jag att kossor ska får vara ute och beta och det får ta den tid det tar att få dem slaktstora, vilket jag har förstått är sex månader extra mot djur som står i ”fabriker”. Maten får kosta vad den kostar. Det blir inte dyrare att äta bra mat när man tar bort all skräpmat som folk stoppar i sig. Vinsten ligger även i en friskare befolkning.

  Om någon påstår att det skulle bli för dyrt utan bidrag, säger jag bara en sak. Lista ut hur det inte ska bli det! En sak som går att direkt göra är att ta bort alla skatter på matproduktion. Moms på mat ska bort. Storbritannien har ingen moms på mat, t.ex. Det måste vara bland det mest cyniska att beskatta sådant som är absolut nödvändigt för att kunna existera.

 11. Jan Andersson skriver:

  Jag har aldrig utnyttjat allemansrätten eftersom jag känner markägare och har stor respekt för deras omsorg och intresse för sina (oftast ärvda) ägor. Jag vill inte ha främlingar på min egen lilla villatomt heller.

 12. Lars Lindeberg skriver:

  Sverige är ockuperat av femtekolonnare sedan länge! Regimen är olaglig, kriminell!
  Där ligger problemet!

 13. Mike skriver:

  ”Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder…”
  Eller låt oss behålla pengarna själv? Varför måste vi vara skatteslavar till andra länder?

  • Åke Sundström skriver:

   Bra kommentar som förtjänade att uppmärksammas även här. Den bekräftar att EU saknar demokratisk legitimitet – som alla initierade vet men inga partier vill tala om. Men man bör tillägga att bristen på legitimitet också gäller alla de beslut som vår egen riksdag fattat med hänvisning till EU-direktiv. T ex den katastrofala jordbrukspolitiken eller klimatnojan med tillhörarande energipolitik. När hörde eller läste vi senast om denna osynliga diktatur i etermedia eller i pressen? Eller från det så kallade forskarsamhället för den delen? De senare utgör därför demokratins dödgrävare, ingalunda dess viktiga beskyddare som de själva påstår och som sanningsetiken borde föreskriva. Swexit plus en avveckling av SVT och statens styrning av våra universitet, forskningsstiftelser mm är därför ett nödvändigt villkor för det sanna folkstyrets renässans. I anständighetens namn tar våra partier itu med sina egna propagandaorgan. Det blir lättare – och snarast en nödvändighet – om vi slipper ett debattklimat som förgiftas av alla de lögner som i dag sprids via maktlojala (korrupta) ”forskare”.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Den Franske presidenten Napoleon, nej vänta här nu, Macron eller så heter han visst, verkar ju vilja ”köra EU-projektet ända in i kaklet” med full fart.
    Det kommer att bli ”en j-kla smäll” , som dynamit-Harry uttryckte det i Jönssonligan.
    Vi får hoppas att den Tyska regeringen står stark i sin uppfattning att en ”haftpflicht” för andra nationers skulder inte kommer på tal.
    De vacklar nu, som ett bevis på dödsryckningarna i den monetära unionen.
    Vad Svenskt inflytande gäller??
    Ingenting, absolut ingenting.

Kommentarer är stängda.