Macron missförstår Europa

I ett tal under toppmötet i Salzburg nyligen, sa Emmanuel Macron att de länder som inte vill ha mer Europa ska straffas, bland annat genom att inte få tillgång till EUs strukturfonder. Med mer Europa menade Macron fler menamigranter. Vem vid sina sinnens fulla bruk kan anse att menamigranter tillför mera Europa till EU?

Macrons europabild skiljer sig alltså markant från den exempelvis Ungern och många eu-kritiska europeiska väljare ser framför sig. Först och främst Visegradländerna, men även stora väljarskaror i Sverige, Österrike, Holland, och Italien vill se en långsam reformering av EU. En som är så långsam att den är i takt med europas folk.

Här påminner sig Machiavellis råd till fursten. Förändring är det svåraste som finns. Antingen kan man göra det långsamt och varsamt, eller så gör man det snabbt och brutalt. Båda metoderna har sina risker för fursten. Med den långsamma riskerar fursten inte bli klar innan han avlider av naturliga orsaker och kan därför inte krediteras för sin politik. Med den snabba riskerar han motstånd och avsättning, kanske avrättning.

Macron tycks förespråka den senare modellen. Tänker han sig till och med få hjälp av menamigranterna med den brutala delen i den snabba reformeringen?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Macron missförstår Europa

 1. Rikard skriver:

  Hej.

  Macron slåss för sitt politiska liv. Han är glitter & glamourgossen, den mediale domptören och den nye Jupiter (det sista enligt honom själv…). Allt han säger och gör bör ses med det som bakgrund, då han saknar ledaregenskaper såväl som kompetens.

  En Furste – alltså en Ledare – får saker gjorda, annars vankas det. Så länge han har framgång så gillar vi honom. Pär Lagerkvists ’Dvärgen’ är en god vidräkning av Machiavellis resonemang – inte för att det är felaktigt, utan mer på temat att det är både oundvikligt och felbart.

  En tråkig byråkrat som får saker gjorda enligt skynda långsamt är vad fransmännen gillar – de ser gärna en ny De Gaulle men blott som galjonsfigur. De ser gärna ’mer Europa’, men bara på franskt vis. De har inte släppt tanken på att vara Occidentens ljus ånyo, och usurpera USA:s plats på tronen.

  Därav Macrons agerande. Låt se om tyskar och britter låter sig luras ånyo.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Göran skriver:

   Det där långsamma, gäller det även i huvuet på gemene fansos? De verkar ju inte se det minsta vad som händer i Frankrike. Har de ingen stolthet över sitt land?

   • Mats Jangdal skriver:

    De ser det, men fransmän är trots alla sina lokala och regionala olikheter vana sedan Charlemagnes tid att vara centralstyrda. Säger centralmakten att de måste tolerera algeriska islamisters oförskämdheter, så gör de det. Jag har sett det med egna ögon. Men de är inte glada åt det.

 2. Per-Olof Persson skriver:

  Macron och hans parti skapades ett år innan presidentvalet av familjen Rothschild och de största franska företagen. Det krävs pengar och stora kunskaper i masspropaganda för att enbart på ett år utklassa sina motståndare.

  Syftet var att förhindra att Front Nationale skulle få stora valframgångar. Detta skulle rulla tillbaka EU-projektet som enbart eliten tjänar på. Detta fungerar fram till nästa val då man får hitta på något annat (militärdiktatur?).

 3. Göran skriver:

  Tänk om alla länder som inte vill delta i det kommande federala EU kunde sätt sig ner och fundera ut hur ett Europa med nationalstater kan samarbeta utan att det finns en stor centralstyrs byråkrati.

  Dessutom. Hur kan vi samarbeta utan en massa byråkrater som bestämmer samarbetet? Det har faktiskt gått i större delen av vår historia. De reglersom och lagar som finns nu är inte huggna i sten.

  Bara att se på hur Donald Trump gör. Säger upp alla byråkratiska handelsavtal som är skapade för att gynna vissa intressen och förhandlar fram nya och bättre som ska vara för alla.

 4. Ivar Andersson skriver:

  Frankrike, EU, FN och Sverige tror sig ha till uppgift att uppfostra befolkningen för att acceptera NWO, invandring och klimathot. Den politiska adeln vill sitta vid köttgrytorna. Ett bra exempel är Reinfeldt, Rockström och Macron. De stora hoten mot NWO, invandringen och klimathotet är Trump, Putin, Ungern, Polen med flera. Kina har sin egen variant av demokrati/diktatur och flyter ovanpå EU och FN. Wallström vågade inte bråka om de kinesiska turisterna utan tystade snabbt ner saken för att inte stöta sig med Kina.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad har MACRON gemensamt med Löfven, May och Merkel?
  Något som hade tvingat dem tillbaka till verkligheten.
  Vad kan det vara?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Ingen av dessa fyra har egna barn och accepterar fullt ut att EUROPÉERNA utrotas!

   • Mats Jangdal skriver:

    Det låter allvarligt, eftersom det verkar osannolikt som slump att de är barnlösa och lotsats fram till sina positioner.

Kommentarer är stängda.