Spännande tider

Ebba Busch-Thor har i en TT-intervju öppnat för att samtala med SD om stöd till en Alliansregering. Hon menar att kristdemokraterna är tillräckligt trygga i sin ideologi för att klara det. Underförstått, utan att sälja sin själ till djävulen.

Kommer inte på fråga, svarar Björklund, då spricker Alliansen.

Busch-Thor har alltså lagt grunden till att KD blir största alliansparti i nästa val. Åtminstone om C och L fäller en alliansregering på denna fråga, eller om de går till S. Men KD kanske rent av blir största alliansparti under alla omständigheter. Om väljarna inte vill chansa på C och L mera.

Nästa val, som senast är det EU-valet den 26 maj 2019.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Spännande tider

 1. Per-Olof Persson skriver:

  I denna valperiod uppkommer den stora ekonomiska krisen. Då ska man inte sitta i regeringen.

 2. Terra non firma skriver:

  Ja, och USA har minst 20 trillion dollars i statsskuld. Och 1-2 trillions i budgetunderskott per år åratals framöver. Och 21 trillions hemligt tryckta, försvunna dollars. Snarare mer. Plus alla dessa tariffer. Plus stigande räntor och sjunkande dollar.
  Och Sverige negativa räntor.
  Och alla dessa Emerging Markets , som är oerhört skuldsatta
  Den enda frågan är : Tidsaspekten?
  Ja, en svår tid väntar.

  • Dandersan skriver:

   Pengar är inget problem så länge långivaren är beroende av låntagarens väl.
   Vem sitter på lånen?
   Jämför med Japan där befolkningen glatt lånar ut till staten.

   • Åke Sundström skriver:

    Skuldbubblor är ödesdigra ändå, även om de internt finansierade kan vara något lättare att hantera. Även Japan betalar ett högt pris, i form av långvarig stagnation.

   • Jan Andersson skriver:

    Lånade man inte där för noll procent ränta, och fick 2-3 % när man satte inte dem på banken…

  • Åke Sundström skriver:

   Förvisso kommer dagens skuldbubblor att spricka, men den demokratiska och intellektuella krisen är allvarligare, inte minst därför att den är roten till det besinningslösa sedeltryckandet och den förhärskande framtidsimperialismen. Det viktiga först, för att nu parafrasera Trumps America First.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Enl. den information om ca 1.000 talet oegentligheter som är rapporterade till “valmyndigheten” borde det leda till “omval”!

 4. Terra non firma skriver:

  Tillägg:

  USA: aktietillgångar / BNP 150 % . Traditionellt: 50 %

  Bonds: Bubbla av oanade mått.

  Framtiden kommer att ge svar på dessa gigantiska övervärderingar. 2018% 2019??

 5. Niklas skriver:

  Trist att de flesta i riksdagen består av barnrumpor, som vägrar agera vuxet och samarbeta konstruktivt med Sd. Sverige förtjänar bättre än så.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Det blir förmodligen inte socialisterna som skall förnedra Sverigedemokraterna utan ”alliansen”.

 7. Göran skriver:

  Har den någon betydelse vem eller vilka som låtsas regera Sverige? Jag kan inte se det. Invandringen och återvandring är de viktigaste frågorna. Alla andra frågor sekundära. Vilket parti har de två mest viktiga frågorna på sin agenda? Inget parti.

  Finns det verkligen någon av er som brukar kommentera som tror att det finns något parti som kommer att göra sjukvården bättre, skolan bättre, åldringsvården bättre, räddar pensionen för framtida generationer, minska brottsligheten, bry sig det minsta om antalet våldtäkter, bry sig det minsta om att folk känner sig otrygga eller inte vågar gå ut på kvällen?

  Jag brukar inte rösta, men i detta val gjorde jag det av självförsvarsskäl.

  Gårdagens Sverige går inte att rädda eller återställa genom parlamentarism. Vi får nog skapa parallella system eller nätverk, skapa organisationer där vi interagerar med varandra och inte bidrar till den korrupta svenska staten.

  • Åke Sundström skriver:

   ..men glöm inte Göran att det är som mörkast strax före gryningen. Jo, jag tror att en KD+M regering – med SD:s aktiva eller passiva stöd – skulle kunna åstadkomma något betydligt bättre än vad S-V-MP regimen presterat. Även om det är svårt att förlåta Kristersson hans ovilja att leverera en tydlig ursäkt för DÖ-katastrofen, den som C och L nu vill förlänga.

   • Jan Andersson skriver:

    Det enda som behövs är en tydlig ursäkt. Att det skall vara så svårt när det gäller så mycket för så många, inklusive UK själv?

 8. Åke Sundström skriver:

  För dagen är alltså KD-ledaren den enda icke-hycklaren i partiledarkretsen och den enda sanna demokraten. Alla andra föredrar den totalitära varianten, att underkänna valresultatet genom att förvägra SD:s väljare rätten till samma proportionella inflytande som andra partier.

  Att dom inte rodnar av skam, Kristersson och inte minst partisekreteraren Strömmer; den senare har ju tidigare gjort sig känd som en hederlig värnare av rättsstaten. Av Lööf och Björklund var ingenting annat än nya svek att vänta, vilket nog deras än en gång grundlurade väljarna (äntligen!) kommer att ta ad notam vid det nyval som borde vara den självklara följden av dödläget och SD-blockaden.

  Och notera tystnaden från demokratins förmenta väktare, forskarsamhället. Med främst våra statsvetare, humanister och filosofer som lika medskyldiga till dagens sönderfall som 30-talets tyska intelligentia var till Hitlertidens katastrofer. Ingenting nytt under solen, dessvärre.

 9. Ivar Andersson skriver:

  För att det ska bli en alliansregering så måste Stefan Löfven stödja den enligt Annie Lööf och Jan Björklund eftersom stöd från Jimmie Åkesson inte accepteras. Om Stefan Löfven ska bli statsminister måste Annie Lööf och Jan Björklund lägga ner sina röster. Stefan Löfven tar gladeligen emot stöd från Jonas Sjöstedt med rötter i kommunismen.

 10. Mats Jangdal skriver:

  Knatten Kristersson ville ju vara den vuxne politikern i Sverige. Ännu har han inte visat något av det. Ingen annan heller, men de vuxna politikerna är djupt saknade av folket.

Kommentarer inaktiverade.