Utpressarna allt mer hotfulla

Pensionsförvaltarna anslutna till IIGCC (Institutional Investors Group on Climate Change) blir allt mer hotfulla i sina meddelanden till börsbolagen. De anger att börsbolagens intresseorganisationer är lobbyorganisationer med suspekta affärsmetoder. Mutor till politikerna antyds. Jag har skrivit om dessa banditer tidigare.

Nu skickar de ut hotbrev till bolagen, där de kräver att dessa ”frivilligt” ska vidta åtgärder i enlighet parisdokumentet. Om inte utsätter de sitt företag för ett antal risker. Följande tre anges specifikt.

 1. Lagstiftning. Försenad anpassning kan tvinga fram med drastisk lagstiftning än om man ställer om i tid.
 2. Ekonomisk systemkris. Försenad omställning riskerar en allvarlig klimatrisk vilket belastar de ekonomiska systemen svårt, till skada för de enskilda företagen.
 3. Anseende och stämningar. Företag som inte anpassar sig riskerar sämre rykte bland sina kunder, försämrad vinst och stämningar från investerare.

Bland de 150 pensionsförvaltare som är medlemmar i IIGCC återfinns Church of England Pensions Board. Adam Mathews där hävdar att bolagens lobbyorganisationer arbetar synnerligen lömskt i det fördolda för att slippa anpassa sig.

Svenska Sjunde AP-fondens Charlotta Dawidowski Sydstrand har funnit svagheter i bolagens anpassningar, vilket äventyrar pensionsfondernas avkastning.

Allt detta är ju naturligtvis nonsens presenterat i rent utpressningssyfte. De är redan igång, staten New York stämmer Exxon för att de vilselett aktiemarknaden om hur exponerad exxonaktien är för politiska beslut om klimatet. NY menar att Exxon därigenom försämrat avkastningen på statens pensionsfonder på ett rent brottsligt sätt. Exxon nekar naturligtvis.

Här är det alltså politiker som säger att ett privat bolag inte tagit tillräcklig höjd för politiska beslut som samma politiker kan komma att fatta i framtiden. Svindleriet når nya oanade höjder i bristande hederlighet.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Utpressarna allt mer hotfulla

 1. Dandersan skriver:

  Blir väl så att alla bolag med konsumentkontakter tvingas betala.
  Svårt ta strid med hjälplösa skrämda barn uppbackade av artister!

 2. Åke Sundström skriver:

  Så oerhört fräckt, får aldrig dessa bedragare nog! Och varför hörs så få protester från jurister och från näringslivets organisationer? Vem har itutat våra börsbolag delta i det nya påhittet med så kallade ”hållbarhetsprogram”? Varför har inte dessa vett nog att avböja, vänligt men bestämt, eftersom ingenting är mer hållbart än kapitalismen själv, det marknadsekonomiska system som optimerar välståndet och dessutom faktiskt accepterar välmotiverade miljöavgifter? Fast med kraft BORDE protestera mot godtyckliga pålagor utan bevisad miljönytta. Som dagens extrema CO2-beskattning, den som bevisligen har NOLL effekt på klimatet och därför betyder att massor av miljarder kastas i sjön till ingen som helst nytta?

  Att fega och ständigt maktlojala Svenskt Näringsliv hyllar denna hysteri må vara hänt. Men är det möjligt att varken Volvo, HM, IKEA, Skandia (eller något annat börsbolag för den delen) fattat att man deltar i ett rent politiskt spel till stöd för antikapitalistiska och populistiska vänsterorganisationer?

  • Göran skriver:

   Det är verkligen en berättigad fråga om bolagen inte fattar att de deltar i ett rent politiskt spel till stöd för vänstern. Även om bolagen inte vågar stå upp mot vänstern så borde de kunna ha intresseorganisationer som vågar stå upp.

   Svenskt Näringsliv viker ned sig direkt. Timbro, är en mesig organisation som inte vågar stå upp det minsta mot influenser som kapar millimeter efter millimeter av friheten.

   Sverige har inget höger och vänster utan allt befinner sig i en vänsterlåda. Det som råkar vara utanför denna låda kallas för högerextremt. Och ingen djävel vågar vara utanför denna vänsterlåda.

   När vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt säger i TV att hans mål är att ta bort äganderätten i Sverige och överföra allt privat till staten, reagerar ingen. När SD säger att de vill ta ifrån invandrare deras ägodelar när de kommer till Sverige då går advokatsamfundets Anne Ramberg ut och säger att det är det typ är det värsta hon har hört talas om.

   Naturligtvis ska ingen fråntas sina ägodelar, men det verkar tydligen i Sverige vara helt okej att upphöra med äganderätten och därmed kasta Sverige rakt ner i ett skithål utan välstånd och med fattigdom.

   Ja, vad tänker Volvo, H&M, IKEA, Skandia med mera.?

   • Åke Sundström skriver:

    Jo, Advokatsamfundet skämmer verkligen ut sig. Rambergs uttalande var nog bland det allra värsta vi någonsin hört. Och än värre: ingen enda av medlemmarna har tagit avstånd, såvitt jag vet.

    Att de statliga åklagarna ibland – i s k ”känsliga frågor”, Estonia typ – gör uppenbara tjänstefel genom att ta politiska hänsyn är dessvärre ingenting nytt, men att praktiserande advokater gör detsamma är en nyhet som vi hade hoppats slippa höra.

    Den aviserade marschen mot en normalisering dröjer således, med moderaterna som anförare genom sitt flagranta ointresse för rättsstatens förfall, i skarp kontrast till sin historia och sitt oförtjänt höga anseende som fru Justitias främsta värn. Har vi haft någonsin haft en större borgerlig katastrof som justitieminister än Beatrice Ask?

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Institutionella pengahanterare har aldrig bidragit med något positivt för Sveriges välstånd.
  ”They are skimmers” i politikernas tjänst!!!

 4. Göran skriver:

  Det är nog så att 98 % av jordens befolkning går till ett arbete och får sin lön via ett arbete och kan överleva genom att de har ett arbete att gå till, men denna befolkning har ingen aning om hur företaget fick sina pengar eller vad som gör att företaget kan existera.

  När Leif Östling frågar vad vi får för våra skattepengar och får sparken för det uttalandet är det inte något som Svenskt Näringsliv gör bra. Det innebär att Svenska Näringsliv och svenska privata företag förlorar ytterligare mark mot kommunisterna eller vänstern i Sverige.

Kommentarer är stängda.