Det största bedrägeriet

Dagens gästskribent är Bernd Stymer.

När riksdag och regering 2009 befallde att alla elkonsumenter skulle betala en extraavgift till vindkraftverksindustrin var det det största bedrägeriet mot det svenska folket någonsin.
Beslutet grundades i två propositioner med uttalat mål att minska landets utsläpp av CO2.

I all hast före miljökonferensen i Köpenhamn och Sveriges ordförandeskap i EU 2009 tappade politikerna all vett och sans. De noterade inte ens att svensk el inte producerades i kolkraftverk, elen från vindkraftverk kunde inte ersätta något som inte fanns, och lyckades heller inte med den enkla beräkningen att uppförandet av de gigantiska maskinerna alltid skapar mera utsläpp av CO2 än de någonsin kan gottgöra genom att ersätta kolel.

I brådskan missbrukade riksdagen sin makt att beskatta befolkningen genom att den extraavgiften som var nödvändig för att göra innehavet av dessa fullständigt ineffektiva maskiner vindkraftverk inte skulle vara en skatt som vanligt till statskassan för att täcka statens omkostnader, sjukvård, försvar o.s.v. utan en avgift som varje elkonsument skulle betala till alla de som ägde maskinerna. De bolag som säljer el till privata elkonsumenter agerade frivilligt regeringens hantlangare genom att föra upp den här extra avgiften på fakturorna. Dessa bolag är inte skyldiga att tjänstgöra som uppbördsmyndighet. De har ingen skyldighet att fakturera elkunderna denna extraavgift som inte är skatt. De borde tvingas att ta bort avgiften.

Det behövs bara att ett elbolag låter bli att leka uppbördsmyndighet och tar bort avgiften för att alla elkonsumenter kommer att välja att göra affärer med just detta bolag.

Grundlagen ger riksdagen rätt att beskatta folket för landets utgifter men denna rätt innebär inte att tvinga befolkningen att ge pengar direkt till rika privatpersoner och bolag.

Regering och riksdagens illa genomtänkta beslut ansågs så viktig att även anan grundlag måste åsidosättas. Svenskt statskick grundas i Regeringsformen. Första paragrafen stadgar uttryckligen att den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse vilket är ett planmonopol som gäller för all byggnation i kommunen. Grundlagsändringar får endast genomföras efter två riksdagsval. Detta självstyre inskränktes emellertid 2009 genom enkelt beslut i riksdagen.

Stora och många maskiner vindkraftverk undantas från kommunens självstyre. Den som vill sätta upp maskinerna behöver bara tillstånd från regeringens förlängda arm, länsstyrelsen, och överklagas detta tillstånd så lyder både länsstyrelsen och domstolarna regeringens befallning att inte hindra utbyggnaden av vindkraftverk. Befolkningen som drabbas av dessa maskiner har ingen laglig möjlighet att värja sig.

Naturligtvis sätts det skydd av natur och människa ur spel som uttryckligen stadgas i svensk lag Miljöbalken.

Även den EU-lag Maskindirektiv som skall gälla alla maskiner har fått EU-kommissionens tillåtelse att kunna sättas ur spel för de jättelika farliga maskinerna vindkraftverk.

United Nations Economic Commission For Europe ger medborgare rätt att värna sin miljö.
Som medborgare är det skrämmande och ofattbart att något så simpelt som maskiner kan anses så viktiga så statens rättsapparat sätts ur spel.

Är det möjlig att medias okritiska ältande av klimatkatastrof kan förblinda så många medborgare att dessa rättsövergrepp får passera?
Är medias ältande också orsaken till att saklig debatt om utbyggnaden av vindkraftverk inte förekommer i Sverige, eller en saklig debatt om nonsensöverenskommelsen i Paris?

Hur länge skall dessa missförhållanden fortsätta?

 

B.Stymer, Strängnäs

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Det största bedrägeriet

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Se ”grundlagen” RF Kap 2 § 15 sista stycket!!! Dem det berör och enl socialisterna skall utrotas är inte ens 1% av valmanskåren. För tre generationer kostade en röst på socialisterna väljarna en del, idag får ju majoriteten betalt för att röst på dem.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Ja, så länge Mp och dess ideologiska gelikar har något som helst inflytande över den förda politiken är ingen förändring till det bättre (mindre naiva) att förvänta.
  Mp ”slår sig för bröstet” inför sina väljare att de i och med förhandlingarna med S, C, och L har lyckats få till satsningar på klimatåtgärder (läs skatter) i storleksordningen 20 mdr. den kommande mandatperioden.
  Hoppas på ett extraval där Mp permanent förpassas ut ur vår ”folkvalda” församling.

  • Åke Sundström skriver:

   Men Stefan, varför beskylla MP för en galenskap som ALLA parter står bakom? Vem är emot, menar du? Absolut inte de liberala partier eller det privata näringsliv som BORDE ha bättre förstånd.

   Och så nu ”Liberalerna” som ställt sig bakom ännu fler ”åtgärder” av detta slag och i samma veva bidragit till det demokratiska sönderfallet genom att vägra ge SD ett inflytande i paritet med sitt väljarstöd.

   Sedan MP krympt till 4-5 procent är det f ö skäligen ointressant irrelevant vad partiledningen tycker. De som flytt fältet har tröttnat på de grönas hyckleri och röstat med fötterna – vilket, liksom SD:s framgångar, motbevisar den ofta luftade tesen att väljarkåren består av idioter.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Mp framstår i mina ögon som den allra dyraste ”partnern” att hålla under armarna. För oss finansiärer alltså. Mp,s ”gelikar” finns att återfinna hos alla i samhället förekommande sammanslutningar, men de utgör ingen majoritet i respektive organisation.
    Så därför bör ”roten till det onda” bekämpas med till buds stående medel, att ge sin röst till de som förefaller stå längst från Mp,s slöseri med offentliga medel och investeringsvilja.
    Trappan bör som bekant sopas uppifrån, och någonstans där på översta steget är Mp i sin kraft av utpressare när mandaten skall räknas samman.

    • Åke Sundström skriver:

     Jovisst, men då svarar inte på frågan om de övriga borgerliga partiernas hållning och medansvar. Att rösta på M hjälper inte ett dugg i denna sak, kan det ha gått dig förbi?

     Skall man sopa trappan uppifrån, som du helt korrekt anser, är det ju Fredrik Reinfeldt som är den största skurken, eftersom han gav sig in i en kohandel med MP om migrationen. Kanske fanns det även den gången ett ”papper” som innebar att M skulle ligga lågt också om klimatet? Om inte, har M i oträngt mål bidragit till den oerhörda dårskapen. Så mycket värre!

     • Stefan Eriksson skriver:

      Mp,s blotta närvaro i riksdagen ger upphov till en massa ”krumbuktande” som alltid kostar en massa pengar, där de så kallade ”statsbärande” partierna har att hålla lugnt på den kanten. Ingen nämnd, ingen glömd.
      ”Kohandel” i den utformning som avser rikets styre anser jag vara fullt jämförbart med korruption där vinsten vore pengar, istället för makt.
      Den ”största skurken” har ingen framgång om dess ”skurkpartner” inte är aktiv i sin del av ”skurkstrecket”.
      För övrigt anser jag att ALLA politiker som antager skepnaden av aktivister med skumma agendor skall diskvalificeras från sitt uppdrag som just politiker och får då ägna sig åt något annat mindre förstörande.

 3. Åke Sundström skriver:

  Visst handlar det om ett rättsövergrepp, men det är inte medias ältande som är orsaken, utan kunskapselitens konspiratoriska tigande. Den dag Kungl Vetenskapsakademin bestämmer sig för att leva upp till forskaretikens mest basala principer vore problemet ur världen. Men det tycks dröja!

  Du överdriver förstås när du beskriver detta som ”det största bedrägeriet mot det svenska folket någonsin”. Det är tvärtom ett av de minsta. Men utmärkt att du pekar på oskicket att döpa om skatter till avgifter i syfte att runda det s k utgiftstaket, i det här fallet med Anders Borg som ansvarig. Nya Karolinska är det mest omtalade och miljardlukande exemplet, med det involverade landstingets inkompetens som starkt bidragande orsak.

Kommentarer är stängda.