Vansinnet sprider sig

I Frankrike protesterar vanligt folk mot den politik som drabbar vanligt folk hårt och skoningslöst. Det är politik ämnad att ”rädda” klimatet och samtidigt låta eliten sitta stadigt kvar i sadeln. Man har nu demonstrerat på gator och torg i tiotusental i över ett kvartal och protesterar väl även idag kan man förmoda. Elitens svar är bara mindre dialog och mer piska.

Samtidigt som fransmännen har fått känna på klimatdiktaturens hårda piska skolkar ungdomar i allt fler länder för att det ska piskas än mer i deras länder. Genomförs de begärda, vansinniga åtgärderna (som inte minst MP i Sverige förordar) kommer stora delar av västvärldens medelklass att förpassas till en underklasstillvaro vars like vi inte sett sedan innan WWI, innan demokratin spreds tillsammans med industrialismen.

På en presskonferens i Tyskland sa Angela Merkel enligt både RT och Politico att Ryssland ligger bakom en mängd påverkansaktioner i USA och Europa, både som cyberattacker och bland vanligt folk. Som exempel tog hon ungdomarnas skolstrejk för klimatet. ”Tro inte att det sker spontant, utan yttre påverkan”, sa hon helt korrekt. Men har hon verkligen pekat ut rätt marionettmästare?

I USA har den demokratiske kongressmannen Earl Blumenauer börjat samla namnteckningar för att kongressen ska kunna utlysa nationellt katastroftillstånd. Detta naturligtvis som respons på Trumps beslut att kalla den okontrollerade invandringen ett nationellt säkerhetsproblem. Men varför han vill göra det är en gåta. För om han lyckas går ju makten över till presidenten.

Är det ingen som ser nyhetsinslagen på SVT om elnätens känslighet och tv-serien Nedsläckt Land som ett planerat sätt för statsmakten att byta fokus i den allmänna debatten efter debaclet med regeringsbildningen, från regeringens och partiernas inkompetens, till att handla om vad medborgarna själva kan göra för att klara sig någorlunda helskinnade när gemensamma system lägger av?

Det är en märklig dårskap som fått fäste i den politiska klassen, att de i något som vanligen benämns som en folklig demokrati, kan vända folket ryggen och genomdriva beslut som ogiltigförklarar folkets inflytande över sin vardag.

Eftersom det är lördag kan vi avsluta med denna dårskap.

Gillar du mångfald?

Javisst, självklart!

Då är du nationalist då?

Nej, hur kan du få det till det?

Du gillar ju kombi-nationer!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Vansinnet sprider sig

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Jacob Nordangård kommer med en bok i april om klimatskämtet… men det kanske redan då är försent. Att avslöja något, menar jag, för kampanjen är förberedd i ett halvt sekel minst, enligt honom… Det som nu kokar upp till en global hysteri.

 2. Ivar Andersson skriver:

  Undrar hur länge det dröjer innan alla rekommenderas att köpa en dieselgenerator och lagra diesel för att ha vid kommande elavbrott? Med dieselgenerator kan man även ladda mobilen, elcykeln och elbilen vid strömavbrott. Vi kommer givetvis att få bidrag för att köpa dieselgeneratorn. 🙂

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Att ”hårdlansera” den här ”tösen” sker nog lätt utan Rysslands inblandning.
  https://www.zdf.de/nachrichten/heute/demo-greta-thunberg-in-bruessel-100.html

  Men, de som söker förklaring på det ökande inflytandet från så kallade högerpopulister i parlamenten runt om i Europa borde väl i rimlighetens namn hitta ”var skon klämmer”.

  Faktiskt så börjar Tysk MSM rapportera en del om motståndarna till ”vansinnet”.
  Kommer det att hända i Sverige?,,,,, tveksamt!!

 4. Dandersan skriver:

  Vi kan inte bekämpa vansinnigheterna.
  Vi får lita på att deras självmål uppmärksammas lite mer.

  Det räcker inte med att mail som så uppenbart avslöjar vad som alarmisterna håller på med blir offentliga ”We have to get rid of”
  Kanske kan kanariefågeln i Arktis göra att de tänker efter lite mer.
  En högprofilerad alarmist blev upplyst av att solen skiner 10% mer och vek ner sig när han i SVT visar att solen inte kan ligga bakom uppvärmningen de senaste 30 åren.
  En annan är mer hårdhudad-jag förstår inte att bristen på moln skall göra det Varmare!

 5. Göran skriver:

  Talet om klimatflyktingar, dvs. att folk måste fly på grund av klimatförändringar, kan ställas mot att färre och färre människor i världen dör eller skadas på grunda av klimatet eller väder. Detta på grund av människans teknologiska framsteg.

  Är det logiskt att backa eller stoppa industrialiseringen eller den teknologiska utvecklingen och därefter börja flytta runt folk på jorden och finns det någon mening med det när till exempel förhållandena i Sverige har blivit sämre? Vad är det för mening med att flyttar vi folk för att rädda dem till ett land med brist på energi när det delvis är energi som räddar folk från klimatförändringar?

  De åtgärder som globalisterna och klimatalarmister vill vidtaga för att ”rädda oss” kommer att få större negativa konsekvenser för oss människor än vad klimatförändringar kan orsaka för oss människor.

  Allt som händer på jorden har fördelar och nackdelar. Frågan är vem som ska ha rätten att ha en fördel före någon annans nackdel. För att göra frågan lite mer verklighetsförankrad, ta bara skogsbränder. Det finns klara fördelar med skogsbränder – vi har livsformer som blommar upp efter en skogsbrand, och skogsbranden vitaliserar skogen – medan skogsbranden för andra har negativa ekonomiska konsekvenser.

Kommentarer är stängda.