Demokratiskt bottennapp

Klimatfrågan har inte seglat upp som en stor fråga i eu-valet, den har hårdlanserats som en stor fråga, rent av som en ödesfråga som kan kosta oss livet inom tio år. Redan innan riksdagsvalet 2018 planterades en uppskrämd, “skolstrejkande” 15-årig flicka med alarmistikt budskap utanför den svenska riksdagen, samtidigt som hennes mamma lanserade en bok i ärendet. Allt uppbackat av reklamfolk med en klimatalarmistisk agenda.

De gamla skall man ära, de unga skall man lära

Det sorgliga är dock att flickan inget vet om klimatet, har ingen kunskap, ingen insikt. Det märkliga är att hon höjs till kultstatus av vuxna som borde veta bättre. Hennes påståenden och krav granskas inte alls i konventionell offentlighet. Med stolthet har media meddelat att man avstår från att söka fakta, för att istället reservationslöst hylla ett omyndigt barns tyckande. Varför är det så?

Medströmsmedia har med mycket få undantag förtigit annan information. Med uppsåt har man successivt under året ökat propagandan till ett crescendo för att bana vägen för en hysterisk offentlig debatt i syfte att skapa en vettskrämd väljarkår. Det hela ger intrycket av en sinnessjuk värld.

Svek och sqvaller äro nu landets alster

Den fjärde statsmakten, som är tänkt att granska den politiska makten och redovisa både fakta och handlingsalternativ, har därmed inte bara misslyckats, man har svikit sitt uppdrag på ett sätt som liknar förräderi.
Man har varit övertygad om den egna godhetens förträfflighet så till den grad att man varit beredd att förorda diktatur för att kunna leverera de allra godaste av goda beslut för klimatet.

I Europa har flera miljöpartier gått framåt, men i Sverige har de backat från förra eu-valet. Kanske för att de i övermod avslöjade sitt förakt för demokrati, fakta och förnuftigt resonemang. Men brasklappen är att de har tagit sig upp från ett opinionsläge under 4%-spärren till att trots allt få plats i parlamentet. Det kan de tacka systemmedia för.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Demokratiskt bottennapp

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Hypen kring flickan Thunberg har inträffat i samma tid som vi i Sverige “kollektivanslutits” till SR och SVT. Tillfällighet??
  I åldersgruppen 18-25 år (i Tyskland) har die grünen räknat hem 35% av rösterna. Framtiden ser mörk ut. Hoppas att de får uppleva “blackouts” som hörde till vardagen i DDR.

  • Jan Andersson skriver:

   De tyska vindmöllorna levererar 17 % av den installerade effekten (max effektuttag vid 15 m/sek vindhastighet. Tyska lösningen: bygg fler vindmöllor i andra länder (t.ex. Norge) där det kanske blåser när det är vindstilla i Tyskland. Norge behöver själva inga vindkraftverk, men bygger nu åt tyskarna och saboterar effektivt sin livsviktiga turistindustri.

   Men fortfarande står Tyskland utan elkraft när det inte blåser någonstans. Så utan de konventionella kol- och gaskraftverk som de OCKSÅ måste bygga upp parallellt med vädervingarna så blir Tyskland strömlöst. Sällsynt illa planerat av Europas främsta industrination.

 2. Dandersan skriver:

  Den kampanjen som lanserade flickan har lyckats få ut sitt budskap.
  Panik för ett klimat som ändrats med hjälp av solens ökande närvaro.
  Ett uppenbart I landsproblem där mat finns i överflöd och där skolan slutat förmedla objektiv kunskap.
  Fast vi som minns 1968 och tiden därefter ser samma typ rörelse igen.
  Hån av äldre generationers arbete och hyllande av dem som lovar en ny bättre värld.
  Panik i alla led!

 3. Ivar Andersson skriver:

  Trots public service och MSM trumpetande om klimathotet så fick MP bara 11% mot 15% 2014. Klimatarbetet verkar gå ut på att höja skatterna för att slösa bort skatteintäkterna på meningslösa projekt för att hålla nere arbetslösheten.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan vi få en bättre “Svexit” förespråkare? Offentligt anställd i “akademisk” miljö.
  https://e-tidning.hd.se/#pages/234991/1/2
  “Partistrategerna vet att inte ens 100% majoritet ger dem något inflytande i Bryssel”.
  Hur kan medborgare hänge sig till denna dödssjuka verksamhet för utplundrade pengar?

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Du skriver att den fjärde statsmakten är tänkt att granska makten. Enligt vem? Termen ‘fjärde statsmakten’ syftar inte på media som granskare utan på deras roll som kungamakare.

  Media är inte ‘tänkt’ som något alls, då dagens media är en utveckling av förindustriella agitatoriska pamfletter – propaganda både från pretendenter och från rådande makt är vad media skapats ur. Lägg där till annonsblad och information för de som behöver vara insatta och låt det rulla på till nutid.

  Alla former av media skall alltid läsas som vore det reklam: någon försöker sälja dig något. Kapitalismens logik och den fria marknadens regler gäller även där: etablerande av monopol, begränsa kunders möjligheter och lagstifta mot alternativ.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Nu börjar du bli lite besserwisser Rikard!
   Nog har filosofer som JS Mill och andra hävdat att välinformerade medborgare är nödvändigt för en fungerande demokrati och att tidningar har en viktig funktion att fylla där.

   Edit: Både politikerna och media hävdar att media har en viktig demokratisk funktion att fylla. Då måste man få undersöka om de fyller det uppdraget. Min bedömning är att de misslyckats.

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Messerschmidt, om jag får be! 🙂 Eller ‘bisserwasser’.

    Nå, jag delar din bedömning. De misslyckas både enligt din definition och min, nämligen. Illa, möt värre, skulle man kunna säga.

    Tittar man historiskt så har media alltid pendlat mellan ren propaganda (titta på vad svenskarna spred i tyska områden under inledningen av Trettioåriga kriget t ex) till nyhetsrapportering med moraliserande grund (massakern och skövlingen i Magdeburg, samma krig, fick hundratal dåvarande prototypiska tidningar att skriva om det hela utifrån att det var ett rent brottsligt förfarande av de katolska styrkorna).

    Problemet är evigt och formulerat i just ordet “välinformerade”. Du om någon är välinformerad om klimathotet, kan man väl säga, men du söker andra sanningar än de som du av många anses skall vara informerad om. Stödet för FNL och liknande blev starkare efter att ett visst foto publicerades – men att informera (sig) om att fotot föreställde en avrättning av en fiendeofficer som mördat en familj när han var iförd civila kläder ansåg varken svenska media eller svensk skola vara nödvändigt.

    Där är problemet, min obestridliga besserwisser-ådra eller ej.

    Därför var min professions tidigare uppgift, såväl högermän som socialdemokrater till trots, att rusta elever och studenter med kunskap om hur kunskap söks och skapas, men det var före LPO/LPF-94 och senare års uppdateringar.

    Därav också mitt cyniska (i filosofisk bemärkelse) attityd: jag förutsätter att alla media mörklägger, ljuger genom utelämnande, och försöker sälja mig något. Det ger varken mer eller mindre sanning, men det ger mig (illusionen av?) egen tankeförmåga i att analysera och bedöma vad som rapporteras.

    Det går inte att göra sig immun för påverkan med mindre än att bli fanatisk dogmatiker, men total relativism är inte heller en lösning.

    Därför väljer jag att betrakta det som försäljning av idéer och tankar: då kan jag låta ‘caveat emptor spela sin roll.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Läsaren skriver:

     ”If you don’t read the newspaper, you’re uninformed. If you read the newspaper, you’re misinformed”
     -Mark Twain

 6. Jan Nyberg skriver:

  MP kom in i riksdagen efter säldöden som då var den tidens stora miljökatastrof. något som visade sig vara exakt och precis INGENTING-ALLS!

  Problemet idag är att många unga kommer bli livrädda, en del riskerar få miljöfobier och tror att jordens undergång står för dörren.

  Det mest befängda är att medströmsmedia inte verkar analysera det som sägs. De medverkar till något så enfaldigt som Flyg-Skam. Ett urbota korkat uttryck. Nu ska vi alla ta tåget till Hamburg eller Wien. Varför i hela fridens namn skulle vi vilja göra det?

Kommentarer inaktiverade.