Trumpkommitté synar klimatbluffen

I slutet av februari spreds rykten om att president Donald Trump avsåg tillsätta en kommitté att utreda om klimathotet är verkligt. Alltså om hypotesen att människans utsläpp av CO2 kan medföra en klimatförändring eller tänkbar klimatkatastrof.

Uppgifterna fick alarmisterna att gå i spinn när det stod klart att en Presidential Committee on Climate Science (PCCS) under ledning av den kände skeptikern William Happer från Princeton University skulle tillsättas. Han har tidigare sagt att co2 är bra för planeten, mer av den varan är bara nyttigt.

Nu ska han leda en undersökning som ska kontrollera om de 64 biljoner dollar klimatåtgärderna kostar USA är motiverade. Notera att en svensk biljon heter trillion i USA. Det är vilket fall ruskigt mycket pengar. Happer och PCCS ska även komma med ett utlåtande om IPCCs påståenden om CO2 och klimatet är rimliga eller trovärdiga ur rent vetenskapligt perspektiv. När tror ni att vi får höra något positivt om det i svenska medströmsmedia?

Om man inte med ett alexanderhugg kapar bort all klimatforskning som bygger på modeller och antaganden om koldioxidens växthuseffekt, kommer det ta ett århundrade att rensa bort de villospår som klimatalarmismens ”forskning” lämnat efter sig.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Trumpkommitté synar klimatbluffen

 1. Dandersan skriver:

  I en kommunikation med SMHI har jag fått det svar jag ville se.
  Aerosoler kyler jorden.
  Så vi påverkar vårt klimat när vi släpper ut aerosoler.-det blir kallare.
  Vi påverkar vårt klimat när vi slutar släppa ut aerosoler-det blir varmare.

  Detta har jag anat och även sett forskning om.
  Kan ni gissa hur Clean air act påverkat luften över västvärlden sen 1980 talet?
  (Aerosoler är en del av det som förorenar luften)

  • Mats Jangdal skriver:

   Det finns en vetenskaplig betydelse av aerosol och ett allmänt missförstånd. Vetenskapligt betyder det partiklar som svävar i luften. Vantolkningen är att det är drivgasen i sprayburkar, för det brukade det stå aerosol på dem. Men det avsåg alltså att den sprutade ut innehållet som små partiklar.
   Det brukar vara bäst att lämna den förklaringen så att alla förstår vad som avses. Aerosolerna bildar kondensationskärnor som är grunden till regndroppar

   Vi sänkte partikelutsläppen i västvärlden från säg 1980 och framåt. Kina (framförallt) har ökat sina sedan 2000. Först varmare, sedan uppvärmningspaus.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Medborgare uppmanas att sända en bekräftelse på stöd för planen att reda ut i ”klimathotarträsket”
  på adressen; whitehouse.gov/Contact.
  För denne med kunskaper i att uttrycka saken i skrift vore det en bra idé skicka en hälsning från Skandinavien med hopp om stöd för något liknande här.
  Fast skandinaver är förstårs inte medborgare i USA.

  Synd att man har för dåliga kunskaper i engelska språket.

 3. Bengt Holmgren skriver:

  Jag har lämnat meddelande på Vita Husets hemsida med tack för initiativet sant beslutet att lämna Parisavtalet.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Då tackar jag dig för det initiativet Bengt. Jag behärskar inte språket i skrift, men skall någon skriva till ”bundeskanslei” i Berlin kan jag ställa upp.

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Lite om kostnader för klimatbluffen, den här har Ni förstårs sett förut, men om inte;
  http://klimatsans.com/2019/03/08/vad-kostar-parisavtalet/

 5. Stefan Eriksson skriver:

  Lite om en ”grönare” värld;
  https://www.di.se/ledare/jorden-blir-gronare/

Kommentarer är stängda.