Kvinnors rätt till religion

Indiens högsta domstol har beslutat ta upp en begäran från ett muslimskt par att även kvinnor ska få rätt att besöka moskéer på samma villkor som män. Domstolen har tidigare förbjudit och straffbelagt den muslimska seden för män att skilja sig genom att säga skilsmässa tre gånger.

Man har också upphävt hinduiska tempels rätt att vägra könsmogna kvinnor att besöka templen. Kvinnor ska ha samma rätt till religionsutövning lyder motiveringen i samtliga fall.

Indien kanske blir det första land där muslimska kvinnliga imamer tillåts? Kan Indien vara på väg att bli världens mest feministiska land? Är Stefan Löven informerad?

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Kvinnors rätt till religion

  1. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    Första land med muslimska imamer? Menar du inte kvinnliga imamer?

  2. Göran skriver:

    Den muslimska seden att skilja sig genom att säga skilsmässa tre gånger? Varför förbjuda den? Varför gav de inte kvinnorna samma rättighet att skilja sig genom att säga skilsmässa tre gånger.

    Om mannen ångrar sig? Det är nog lätt att slänga ur sig det där ordet tre gånger eller mer om kvinnan trilskas och tålamodet brister lite. Ångerrätten fungerar på sådant sätt att kvinnan måste bestigas av en tredje part innan de får ingå äktenskap igen. Det finns imamer som fungerar som sådan tredje part.

    Och detta kallar den brittiska premiärministern Theresa May, att islam är en “great religion”. Totalt utanför verkligheten. Alla dessa ledare i västvärlden spelar islams erövring av Europa rakt i händerna. Och som vanligt blir det vi, fotfolket, som får göra det hårda jobbet.

Kommentarer är stängda.