Feminismens första steg

Alla unga män tyckte nog att Nancy Sinatra gjorde en sexig video till Lee Hazlewoods poplåt, These Boots are Made for Walking, 1966. Men när man ser den så här i backspegeln, så ser man att den i någon mån tjänat som inspiration till feminismens mansförakt.

Lee Hazlewood anmärkte också i en intervju mot slutet av sin karriär att han ångrade att han gav den låten till Nancy. Jag tror inte han gav bort den. Kanske menade han att han sålde den för billigt. Kanske menade han att den fick en tolkning som han inte avsåg.

På ett sätt kan man säga att Nancy Sinatra illustrerar en klassisk ”honey-trap”. Ett fagert utseende, rent av sexuellt lockande, används för att vilseleda män att sälla sig till en mansfientlig ideologi vars yttersta mål synes vara att helt göra sig oberoende av män. Detta inkluderar att kontrollera mäns sexualiet och faderskapsprocessen.

Det senaste beskedet, att ensamstående svenska kvinnor ska ha fri rätt till insemination och fri tillgång till skattebetalarnas pengar för barnens försörjning, utan att besväras av sådana detaljer som män eller umgänge med dem. Som den blåögda svenska välfärdspolitiken tillämpas betyder det väl också att all världens kvinnor måste åtnjuta samma ”rätt”, på svenska skattebetalares bekostnad.

Eftersom surrogatmödraskap är förbjudet i Sverige är motsvarande rätt för ensamstående män att bli fäder stängd. I världens jämställdaste land är män underklass, utan  likvärdig rätt att känna föräldraskapets glädje.

Av sångtexten framgår att män betraktas som lögnare och bedragare. Därför ska de med de stilettklackförsedda stövlarna förgöras på ett förnedrande sätt. Feministerna verkar vara på god väg att infria sitt mål, så här 50 år efteråt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Feminismens första steg

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vågar man verkligen kommentera detta inlägg?
  Det är de svenska männen som har tappat kontakten med verkligheten. Först blir dom lurade av socialisternas materiella luftslott, utplundrade på sin egendom som dom är och låter sig göras. Kvinnorna har i verkligheten en ganska lätt uppgift att få männen till total underkastelse. Jag vet inte om man får betalt för att överlåta sina arvsanlag, kanske är det rent utav skattebefriat för säkerhets skuld.

  • mats skriver:

   Ja, hörde en kort kommentar på nyheterna för någon vecka sedan, att man noterat en ökning av män som vill lämna sin säd till dessa kliniker. Gissar att de får en liten slant i engångsersättning för besväret.

 2. dolf skriver:

  … men det är en kanonlåt i alla fall.

  • mats skriver:

   Låten är bra, men jag kände redan som ung att det var något olycksbådande över den där videon.

 3. Jimmy skriver:

  Rolig analys av Mats !!

  Ha nu en trevlig solig helg alla bilnördar!!!

Kommentarer är stängda.