Svenskars barnatro

Vi har redan klarat klimatmålen!

Ett aprilskämt som fick viss spridning var att Greta skulle sluta klimatstrejka, för att klimatet redan är räddat. Märkligt att en sanning om klimatet kan bli till ett aprilskämt, 1,5 gradersmålet är ju redan nått. Det verkar inte bli varmare för denna gång, trots våra utsläpp. För klimatet mår bra, det är sant. Det är visserligen inte vår förtjänst, men vi kunde å andra sidan inte gjort något för att påverka det åt ena eller andra hållet.

Fullskaleexperimentet, med kraftigt ökade koldioxidutsläpp under 2000-talet samtidigt som ingen temperaturökning kunnat noteras, har visat att ökad CO2-halt i atmosfären inte drivit på en temperaturökning. Det slår undan benen på teorin att koldioxidhalten påverkar temperaturen.

Unik svensk opinion

Under flera år har jag följt allmänna opinionsmätningar för EU-länderna och även globalt. Då är det en märklighet som sticker ut mer än alla andra, svenskarnas klimatoro! När 1-10% av folk i andra länder rankar klimatet som den viktigaste frågan, rankar 25% eller mer av svenskarna klimatet som den allvarligaste frågan. Så ser det ut gång på gång. Eurobarometer 2015

Vänstermänniskor i USA med hög utbildning har sämre koll på klimatfrågan. Jo, de härmar pk-positionen, vilket alltså visar att deras högre formella utbildning inte resulterat i bättre bildning och insikt om hur klimatet fungerar.

Frågan är om man ska försöka bemöta klimatalarmismen med detaljer om CO2, eller om man helt kort ska peka på att CO2 är bra för växtlivet och att det krävs CO2 i atmosfären för att haven ska hålla en syra-alkalinitetsnivå som är förenlig med gynnsamma livsvillkor. För att därefter hamra in Nikolov och Zellers atmosfärstrycksförklaring som den mekanism som reglerar Jordens medeltemperatur.

Då har man dels förklarat nyttan med CO2, dels redovisat den alternativa och bättre förklaring till Jordens medeltemperatur som IPCC inte kunnat finna. Kombinerat med Svensmarks teori om solaktivitet och kondensationekärnor kan man förklara en huvudmekanism bakom variationerna. Inget av detta har IPCCs över hundra datorproducerade modeller kunnat förklara bättre, eller alls!

Jo, man kan förklara att det innebär ekonomisk och social ruin för Sverige om vi ska ställa om så som IPCC önskar. Från de mest hängivna får man då två alternativa svar. Antingen det är det värt, eller det har vi råd med. Svenskarnas barnatro på allt FN gör och säger trotsar allt förnuft!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Svenskars barnatro

 1. Göran skriver:

  Rent ekonomiskt talar skeptiker om den globala planen att socialisera hela jorden och ha en världsregering som centralstyr. Men, talar inte klimatalarmisterna om det också, att de driver på klimathysterien för att få till sin socialistiska världsregeringen? Det vet att de har tio år på sig, för om tio år är det nog så pass kallat att vi inte längre kan tala om någon klimatförändring som får jorden att brinna upp. Då är det slut med att övertyga fårskocken om att de behöver diktatur för att de inte ska brinna upp.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  https://www.mariestadstidningen.se/2019/04/03/hur-kan-miljopolitiken-ha-sa-lag-profil/
  Jag gjorde ett försök att bemöta de förvirrade tankegångarna hos denne skribenten igår.
  Får väl se om det lyckas komma in på de ”fria orden” i Mariestadstidningen.
  Jag flikar in det om det lyckas få spridning.

 3. Dandersan skriver:

  Vi påverkar klimatet mer än SMHI vill redovisa.
  17% fler soltimmar sen 1983.
  Allt kan förklaras med minskande SO2 utsläpp.
  Färre moln och mer sol.
  Ni kan ju gissa vilken årstid vi fått mest mer sol på.
  Våren och sommaren ger oss 350 resp 450 KWH/kvm
  Hösten och vintern ger oss 120 resp 40 KWH/kvm
  Totalt 960 KWH/kvm upp från 860 1983.
  https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/klimatindikatorer/stralning-1.17841
  Svavelutsläppen är nere på 15% av 1990 års värden.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Var tog Greta Thunberg vägen?

  Barn ska inte vara försökskaniner.
  https://e-tidning.hd.se/#reader/229204/1/4131755416

 5. Ivar Andersson skriver:

  Jag förmodar att de klimathotstroende har Venezuela som förebild. Se så bra det fungerar med el- och matförsörjningen i en grön/röd diktatur.

 6. G54 skriver:

  Här är en bra redogörelse för vad som skulle krävas för att göra omställningen till klimat målet och vilka konsekvenser det skulle få.

  https://cornucopia.cornubot.se/2019/04/gastinlagg-scenario-hur-vi-i-sverige.html

  • Mats Jangdal skriver:

   Bra genomgång av konsekvenser, men är han klimatshotstroende och är redo att ta de konsekvenserna, eller är han skeptiker och försöker avskräcka de troende?

   • Lars Mellblom skriver:

    Lars Wilderäng är, som jag uppfattar det,äkta klimathotstroende. Han tror nog att klimatet numera drivs av mänskliga aktiviteter. Så ock många av kommentatorerna.

    I gästinlägget referertat till ovan, gjorde jag några kommentarer à propos ett liknande franskt scenario. Till min förvåning publicerades de alla. Vid andra tillfällen har de censurerats.

    Det franska scenariot:

    Nyligen publicerades i Frankrike med anledning av COP24 en studie om vilka åtgärder som behövs för att begränsa temperaturuppgången till 1,5°. Studien utfördes av B&L Evolution. Listan med rekommendationer togs upp av Novethic. Innehållet är intressant, därför att Novethic drivs av statliga ”La caisse des dépôts et consignations” , ungefär ”Franska statens investeringsinstitut”. Se engelska Wikipedia under det franska namnet. Detta är en tung institution grundad 1816 med 138 000 anställda och som bokför 156 miljarder €. Sedan 1996 har de också som uppdrag att agera i miljö-och klimat sammanhang.

    B&L Evolutions lista med förslag upptar 23 punkter och ett antal övergripande mål. Jag översätter några.

    – Omedelbart förbud mot försäljning av motorfordon till privatpersoner.
    – Reduktion årligen med 5% av privatkörda personkilometrar.
    – Förbud mot fordon med explosionsmotorer i städer från 2024 och ombyggnad av gatunätet till cykelbanor.
    – Nybyggnad av bostäder begränsas till flerfamiljshus och med maximal bostadsytan per person om 30 m².
    – Slopande av alla inrikes flygresor där målet kan nås per väg eller järnväg inom 4 timmar.
    – Förbud mot alla icke lagligt berättigade utomeuropeiska flygresor från 2020.
    – Upprättande av ett nationellt lotteri som årligen distribuerar 500 000 flygresor.
    – Begränsning för inköp av nya kläder till ett (1) kg per år och person från 2022.

    Nu hör jag många säga att detta är rent nonsens och fullkomligt ogenomförbart. Javisst, så är det, men poängen är att detta är vad som våra politiker drömmer om, om det bara vore politiskt möjligt

    • Lars Wilderäng skriver:

     Varför ljuger du? Dina kommentarer har aldrig raderats. Raderar i princip bara hets mot folkgrupp och rysstroll. Passar det in på dig?

     • Lars Mellblom skriver:

      Lars, det har hänt två gånger att mina repliker försvunnit. Första gången var i inlägget om de Gula Västarna 06.12.2018. Min första kommentar kl 11:00 kom in, liksom en andra, men en replik senare försvann. Jag tillhör själv de Gula Västarna i Falaise, Normandie ( https://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=383336 ).

      Andra gången var den 26.03.2019 i inlägget om att Tesla avskaffar bilservice. Min första kommentar handlade om att jag under 80-talet kört en BMW E3 mellan centrala Paris och Puttgarden på 6 timmar 35 minuter. Därefter menade signaturen Nitell att jag fabulerade. Min slutreplik kom inte med när inlägget var aktuellt. I kväll, när jag verifierar finns den där kl 23:10 27.03.2019.

      Om du tycker att ” Det klart, att en modern bil är till stor hjälp för de damer (med eller utan penis) som har svårt för att fickparkera manuellt.”, är hets mot folkgrupp är upp till dig. Just den repliken försvann inte.

      Att jag skulle vara ett rysstroll är löjligt. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin uttalat mig om Ryssland på Internet.

      Du hittar enkelt vem jag är om du googlar på Lars Mellblom + TIRO, eller, Klimatupplysningen + Lars Mellblom + foto. Till skillnad från de flesta av dina läsare använder jag mitt eget namn på Internet.

 7. Åke Sundström skriver:

  Jag har, som du vet, en annan syn på hur klimatnojan skall kunna stoppas.

  1. Det räcker inte att tala om den svaga uppvärmningen på senare tid, när det hävdas – med all rätt – att det trenden sedan 1850 (eller under ett par tusen år) som bör diskuteras.

  2. Vi måste avvisa den generella hotbilden, med fokus förstås på AGW-hypotesen och på det lättbegripliga faktum att det fortfarande är kallare än på fossilfria medeltiden. Samt att heller har kunnat bevisa att det föreligger ett KAUSALT samband mellan de faktiska CO2-utsläppen och värmeökningen sedan mitten av 1800-talet. Andra naturliga faktorer har varit mer avgörande.

  3. Mer krut bör läggas på att allt handlar om makt, pengar, forskarfusk, lobbying från starka särintressen (kärnkraftsbolagen och de svenska kärnkraftspartierna) och godhetsopportunism, med Greta-tramset som ett för dagen bisarrt crescendo. Naturvetenskapliga resonemang är det få som begriper och samtal blockeras när de kunniga, men korrupta, experter vägrar gå i svaromål, ofta med genomskinliga ursäkten att inte vilja lägga sig i politiken.

  4. Hamra hem att alarmisterna, genom sin vägran att föreslå en global koldioxidskatt övertydligt visat att de driver ett dubbelspel i helt andra syften än att rädda världen.

  5. Lyft fram de mycket stora samhällsekonomiska vinster som kan realiseras om klimatspöket demaskeras. Bl a lägre energipriser, billigare bensin och lägre hyror. Egennyttan lär ju vara det mest effektiva propagandavapnet.

 8. Åke Sundström skriver:

  …men jag saknade ditt svar om punkten 1. Tycker inte man kan hävda, som du gör, att den obetydliga temperaturökningen under 2000-talet motbevisar den gängse hotbilden – längre tidshorisonter krävs, helst tillbaka till medeltiden. Från den senare tidpunkten blir bevisningen stark, till skeptisk förmån. Det är väl det tidsspannet vi bör fokusera på?

  Läste den förvirrade pedagogen på bloggen skola och samhälle. Avvaktar tills vi ser om professorn ens har kurage att kommentera ditt utmärkta inlägg.

Kommentarer är stängda.