Finn ett gott parti

Här finns en annorlunda partiguide inför EU-valet. Använd gärna den för att finna ditt favoritparti.

Den ställer frågor som kan besvaras med ja, nej eller avstå. Den svåraste nackdelen med även denna guide är att den förutsätter att EU ska bestå i stor kostym och det är på de premisserna man ska välja.

Den stora fördelen är att efter man fått resultatet på sina val kan man kolla vad partierna tycker i varje fråga och även hur de har motiverat sitt svar. Dock tror jag inget parti gett motiv för alla svar.

Kom ihåg att även om du förtidsröstat kan du ändra din röst genom gå till ordinarie röstlokal och rösta igen. Det är din senaste röst som räknas.

Den som kommer fram till att den vill rösta på Klassiskt liberala partiet kan även sätta ett kryss vid mitt namn.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Finn ett gott parti

 1. hellertz skriver:

  Den var rolig att testa. Jag fick ett svar som jag inte tänker rösta på. Jag har redan satt ett kryss på dig på valsedeln som ligger och väntar på söndagen :-D.

  • Mats Jangdal skriver:

   Tack Pia!
   Jag fick inte heller KLP som etta. Men jag tillskriver det just de där tveksamheterna man hamnar i när varken ja eller nej är rätt.

 2. Göran skriver:

  Hur kommer det sig att en sådan där valapparat inte anses vara otillbörlig valpåverkan eftersom den är ledande? Naturligtvis måste alternativet Vet ej vara med. Alla undersökningar där man tvingas till ett alternativ är riggade.

  I alla fall blev mitt resultat:

  1:a Alternativ för Sverige
  2:a Klassiskt Liberala Partiet

  Moderaterna kom inte ens med på listan över resultatet. Har de glöm dem eller blev det noll procent på dem för mig.

  Direktdemokraterna kom sist med 5,13 %. Hur rankar man dem, eftersom vitsen är att folkomrösta i varje fråga mer eller mindre och de således inte kan ha någon uppfattning om koldioxid eller plaster.

  Observera, att EU:s önskan om en stående arme inte är till för att skydda EU från yttre hot utan från inre hot. Således. Om vi svenskar blir trött på vår regeringen och vill handgripligen slänga ut dem från makten, då kommer EU-armen att ingripa.

  Kan inte var och en sätta upp ett eget värsta scenario och sedan jämför det med hur beslut tas för att uppnå det. Ta bara EU:s vapendirektiv. Inte handlar det om att begränsa vapen till brottslingar utan att avväpna EU:s laglydiga medborgare. Att Sverige försvar ska bestå av 50 % män och kvinnor handlar inte om någon jämlikhet eller liknande utan bara om att göra försvaret odugligt. Fri abort handlar inte om kvinnors kroppar utan om att begränsa barnafödandet till nackdel för EU:s etniska invånare. EU och Sverige vill ha bort fria och självständigt tänkande individer och bara ha kvar en dum fårskock.

  • Göran skriver:

   Dum fårskock? Jämför med hur socialdemokraterna talar om utbildning hela tiden, medan de samtidigt försämrar den. Desto längre medborgarna vistas i en dålig skola desto dummare blir de.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag säger inte emot, men det vet du!

 3. Tege Tornvall skriver:

  För att kunna göra detta måste man tydligen vara appifierad. Det är jag inte och tänker heller inte bli.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Ha, ha,!!
   ”Appifierad” ,,, den va bra!
   Min fråga är:
   Är det smittsamt, och vad är de första symtomen?
   Går det att vaccinera sig?
   Påverkar ”appifieringen” klimatet månne?

   Jag måste nog ”uppdatera” mig och konfigurera dessa tankebanor.
   Var god vänta……………………………………………..

  • Mats Jangdal skriver:

   Använder du telefon, padda eller dator när du försöker?

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Blir man bombad med socialistpropaganda och brunsmetad om man gör testen och blir rekommenderad att rösta på Mats Jangdal eller kommer socialisterna att anklaga Mats för något sexigt 40 år tillbaks i tiden?
  Spännande nu när det bara är fyra dagar kvar och patrasket gjort det bästa av att svina till SD.

 5. T. Norling skriver:

  Efter diverse strul fick jag till slut KLP:s röstsedlar att användas i ett försök att påverka min närmaste omgivning. Tyvärr hade de flesta redan röstat så jag kom för sent och besväret att ändra sig tyckte många blev för stort. Har nu själv röstat och du har fått mitt kryss.
  Lycka till
  Torsten Norling

Kommentarer är stängda.