I värdegrundslandet

Detta är i grunden en spekulation eller två. I målet om ASAP Rockys eventuella skuld till misshandel av en 19-årig afghan, eller om han nu är iranier, har vissa skribenter antytt att orsaken till att händelserna utvecklades som de gjorde kan vara en olikhet mellan västlig värdegrund och mellanösterns hederskultur. I det här fallet också amerikansk syn på självförsvar och dessutom en med kändisstatus och de problem med efterhängsna människor det kan medföra.


Afghanen har en våldsdom sedan tidigare, om jag förstått saken rätt. Både då och nu verkar ett inte obetydligt mått av försvar av vad han uppfattat som försvar av sin heder spelat in i agerandet. Heder av ungefär samma slag tänktes och praktiserades av vikingarna. Detta tycks ha försvunnit tämligen snart efter kristnandet, om det nu var andra kindens budskap eller något annat som spelade in.


Att inte i alla lägen kräva hänsyn till sin heder eller dess återupprättande när den känns förminskad, är i så kallade hederskulturer betraktat som ett tecken på svaghet och föraktat. Vi har sett andra våldsverkare från Mellanöstern som försvarat sin heder, gärna med kniv. Nu senast var det en man i Tyskland som högg ihjäl en annan man också från Mellanöstern, med ett samurajsvärd.


Jag kan också undra om en halvvit person från Afghanistan anser att en svart neger med ursprung i Afrika har lägre status än han själv och därför ska be om ursäkt eller på annat sätt är skyldig att böja sig för afghanens bättre status.


Tydligt är i vart fall att de som omfattas av så kallad hederskultur, inte anammat svensk så kallad värdegrund. Därmed är det mer än lovligt naivt att förvänta sig att de ska uppträda som svenskar. I synnerhet om de inte fått en tydlig instruktion om saken. Sannolikt kommer det även att krävas ett antal skarpa tillrättavisningar innan sådana personer tar till sig budskapet. Troligen krävs också god kännedom om svenska språket, så att de kan lära av att delta i svenskt liv.


Inget av detta har varit fallet för afghanen. Han har varit här i fyra år och inte lärt sig svenska på den tiden. Han tillhör också den ålderskategori som det rent ut sagt curlats för av myndighets- och organisationssverige. Varför skulle en sådan person anpassa sig, när han får fler fördelar genom att inte göra det?


Men i värdegrundslandet Sverige ser inte de som ska styra och sköta landet detta glapp mellan teori och verklighet. Jan Tullberg har en bra krönika där han ger sin förklaring till det svenska fenomenet. Han kallar det reträttoffensiv. Napoleon kallade det avancemang bakåt när han retirerade.


Här är en video med en muslimsk kvinna i Finland som anser att det är för många finnar i Finland, men ska de ändra på det!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=GDqArpz9q5Y

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på I värdegrundslandet

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Svenska regeringen och ”våra” korporativistiska organisationer (stater i staten) ackompanjerade av gammelmedia och deras globallistagenda är med hjälp av våldsbejakande organisationer som Antifascistisk Aktion (AFA) och EXPO med dess grundare Robert Aschberg som dessutom har blivit ordförande i Publicistklubben. Detta gäng är i färd med att se till att svenska folket och dess kultur utplånas genom en massiv invandring från våldskulturer med samma omoral som ”vår” regering och ”vårt” rättsväsende visat under lång tid.

  Frågan är bara hur de ska bli av med oss. Jag befarar att man bränner ner landet och svälter ihjäl oss vilket de kan fixa på fjorton dagar. Svenska regeringen är folkets fiender då de går hemliga organisationers ärenden som Bilderbergergruppen och Trilaterala kommissionen. De önskar sig en världsregering där de av människorna som tillhör den härskande klassen behandlar de övriga som överlever som slavar. Hur många miljoner kommer att överleva på jorden när Globallisterna fått som de vill? Hänsynslösheten har inga gränser i Sverige och världen.

  • Göran skriver:

   Planerad befolkning på jorden är 500 miljoner människor. Större delen av dessa kommer att leva med knappa resurser. Någon större kapitalism, att folk på frivilligt sätt byter varor och tjänster med varandra och därmed skapar sig ett bättre liv, kommer inte att tillåtas.

   Fria och kreativa människor är ett hot mot globalisterna, på grund av att fria och kreativa människor inte behöver någon regeringen eller liknande. De kan ta hand om sig själva.

 2. Göran skriver:

  Frågan om en afghan ser ned på en afrikan? Svaret är ja. Alla muslimer står över alla andra människor och troende av annan religion än islam.

  Ett problem som de har, är att verkligheten inte är som dikten, dvs. muslimer får lära sig att de är mycket bättre än andra och sedan när de konfronteras med t.ex. västerlandet, då upptäcker de att de är så mycket efter på alla sätt. Reaktionen blir att anse sig vara ännu mer förmer än alla andra.

  Om man vill försvara sin heder mot en annan person som är typ tre gånger större än sig själv och ska göra det med handgemäng, då lär man förlora och därmed förlora ännu mer heder. En sådan ursäkt är bara korkad att framföra.

  Afghanen som slogs med ASAP Rocky förstår inte heller att han är upptakten till det hela utan han har helt och hållet en inställning att det är någon annan än honom som är orsaken. Det är deras kollektivistiska tänkande, att allt som drabbar dem är yttre faktorer och inte egna faktorer. Här skiljer sig svenskar – och troligen amerikanare – och afghaner åt 180 grader.

Kommentarer är stängda.