Barcelonaavtalet eller ryssen?

Vad är det Europas folk ska frukta mest? Är det verkligen ryssen, ofta avporträtterad med demonisk bild av dess ledare, idag Putin? Det talas om att ukrainakonflikten kan eskalera till ett kärnvapenkrig. Det vore väl väldigt dåligt gjort att framkalla något sådant istället för att söka en fred?

Man kan inte vinna ett stort anfallskrig mot Ryssland. Historien visar det geografin och klimatet bekräftar det. Ryssland är ungefär dubbelt så stort som Europa till ytan. ryssarna kan sitta var som helst på hemmaplan och skjuta raketer i blindo mot Europa och träffa viktiga mål i stort set varje gång. Raketer från Europa mot Ryssland riskerar att hamna i ödemark även med avancerad styrning. Ryssland kan inte vara Europas fiende. Det måste vara mycket bättre att göra Ryssland till allierad. Troligen är det för framtiden viktigare för Europa att ha Ryssland på sin sida än att ha USA på sin sida. Men alla våra politiker har hoppat i galen tunna.

Som jag visade i mitt tidigare inlägg Krig och fred i Europa, spelar det mycket liten roll vilken härskaren är eller hur dessa flyttar gränserna. Det är européernas lokala kulturer som betyder något och som vinner i längden.

Kulturer består, helt enkelt. Det gäller åtminstone så länge vi tittar på det kristna Europa, vilket får anses vara hela kontinenten. Men, och det är stort men, det gäller även för den förkristna lokala kulturen! Genom ett täcke av kristendom som ligger över Europa sipprar förkristna föreställningar och myter igenom den glesa väven.

Dessa lokala influenser märks i Grekland, Italien, Baskien, England, Island och inte minst i hela det så kallat germanska området. Det märks också i sameland. Vi har också i regel viss koll på de andras förkristna myter och kultur. Våra hällristningar visar bland annat hur vi inom Europa hade kontakter över hela kontinent långt innan kristendomen.

Men! Och detta är ett ännu större men! Det finns ett undantag. Där islam slagit rot vördas varken kristendom eller tidigare kultur. Där bränner islam ett hål i den europeiska väven. Detta har skett på Balkan och vi påminns emellanåt ännu om såren.

Därför hävdar jag (och andra) att Europa, hela kontinenten, eftersom den nu styrs av en överordnad maktelit som samlats i Bryssel, har mycket mer att frukta från Barcelonaavtalet än från Ryssland!

Detta avtal är mycket tydligt med att Europa ger upp sin suveränitet till förmån för islam. Men inte bara för islam, utan för muslimer från Nordafrika och Mellanöstern. Det är för den oinvigde helt obegripligt hur europeiska politiker, ledare kunna skriva på detta avtal! Vad som belastar mer är dessutom att de flesta som kommit är unga män i stridsduglig ålder, men utan jobb eller familj att försörja. Ett effektivt recept för kaos i samhället.

Det finns en tydlig, åtminstone delförklaring hur detta stolleprov blev till. Det gjordes av godhetssignalerande socialister som står på palestiniernas sida mot Israel. Socialister hatar fortfarande judar, även efter att man slutat kalla sig nationalsocialister. I konsekvens med detta gillar man muslimer. Detta bekräftas i Sverige tydligt av hur socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister omfamnar muslimer och lotsar fram dem inom sina partier. Det är också tydligt hur rent judehat uttalas på en del håll inom dessa partier.

Somliga menar att denna invasion av muslimer till Europa är styrd av Israel, som hämnd för förintelsen. Det är en ganska vild spekulation. Många judar, inte bara i Europa är socialister, så logiken blir lite svår att följa.

I sammanfattning har Europa väsentligt mycket mer att frukta från konsekvenserna av Barcelonaavtalet än man har från rysk aggression eller invasion. Det är flera årtusendens ackumulerade kulturer som riskerar utplåning. Det har islam visat med tydlighet överallt där de fått fäste.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Barcelonaavtalet eller ryssen?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Äntligen lite realism, kan den stoppa den VULGÄRSOCIALISTSKA propagandan?
  Du har perspektiv på tillvaron Mats, det är befriande. Tack!!!

 2. Ivar Andersson skriver:

  Putin agerar i Stalins fotspår och är farligare eftersom han har tillgång till kärnvapen.

  • Göran skriver:

   Kan du utveckla dina tankar om att Putin går i Stalins fotspår?

   • Ivar Andersson skriver:

    Stalin offrade mängder av ryssar för att vinna kriget. De som inte var beredda att offra sig avrättade han. Putin gör samma sak fast nu är det inget krig.

    • Benny skriver:

     Och Stalin hade något val? Har du aldrig läst historia? Seså, plocka fram en historiebok och läs vad Hitler planerade för folken i Ryssland, total utrotning precis som för judarna! Med en vekare ledare i Sovjet hade Hitler vunnit kriget och du hade snackat tyska i stället för svenska!

     • Ivar Andersson skriver:

      Stalin offrade ryssar för att behålla makten. Sedan satte han lojala personer som ledare i de ockuperade länderna och slog ner alla uppror. Sovjet fortsatte denna politik i Ungern 56 och Tjeckoslavakien 68.

     • Ivar Andersson skriver:

      På söndag infaller årsdagen av Katyn-massakern 1940 då 14 000 tillfångatagna polska officerare mördades av Stalins hantlangare för att krossa Polen som nation.

      • Liba Olsson skriver:

       Hej, jag är från Tjeckien. Där pågår en rättegång mot två personer som samtalade om Katynka massaker i en webbradio. De läste upp text från en bok, skriven strax efter WW2, där en patolog tillsammans med andra, varit närvarande vid omhändertagande av dessa döda kroppar (grävdes upp). Enligt honom fanns där tecken på att massaker gjordes av tyska armen strax innan de flydde. Jag kommer inte riktigt ihåg, vilka tecken det var. Boken var skriven strax efter WW2 och kroppar var inte förruttnade än. MEN: i dagens Tjeckien får man inte samtala om dessa händelser på ett annat sätt än som landets styrande politiker föreskriver. Så nu ska dessa två personer dömas. För att de läste upp text, skriven strax efter WW2. Eftersom landets statsminister sedan hösten 2022 är EUs lakej och blivande ny president fd NATOs general, är folket rättslösa.

       • Mats Jangdal skriver:

        Jag kan bekräfta att det finns uppgifter om två olika förövare.
        Antingen att det var ryssar, alternativt ryssar i tyska uniformer, eller att det faktiskt var tyskar.

        Vad som är sant kan jag inte avgöra och sannolikt inte många andra heller idag.

        Att endast rysshatiska narrativ tillåts i väst idag är mycket illavarslande och ger en föraning om att någon vill ge oemotsägliga motiv för krig mot Ryssland.

        • Göran skriver:

         Det är väl så att massakern skylldes på Tyskland och innan muren föll så var det förbjudet att tala om saken i forna Östeuropa.

         När Sovjeunionen och muren föll så kunde sanningen om massakern grävas fram, dvs. att det var Sovjetunionen om låg bakom massakern.

         Det finns även en spelfilm om massakern: ”Katyn”. (https://www.imdb.com/title/tt0879843/?ref_=nv_sr_srsg_1)

         Lite lustigt att det inte får tala om massakern i Tjeckien. Är även filmen mer eller mindre förbjuden i Tjeckien?

 3. Göran skriver:

  Om måste välja mellan islam och Ryssland så kommer jag att välja Ryssland. Med Ryssland består Sverige och svensk kultur. Med islam kommer endast namnet Sverige bestå. Allt annat kommer att raderas ut. Alla kyrkor i Sverige kommer att rivas. Alla runstenar kommer att sprängas i småbitar. Vartenda historiskt tecken kommer att utplånas. Sist kommer alla kristna att utplånas, vilket kan likställas med alla etniska svenskar. Det kommer inte ske över en natt, men det kommer att ske.

 4. Mats Jangdal skriver:

  Kanske borde haft det här riktigt tydligt i inlägget.
  USA agerar som om Första Budordet gällde alla andra i förhållande till USA.
  Du skall inga andra gudar hava jämte mig!
  Därför skickar de gärna vapen till Europa för att låta Ryssland förstöra Europa. Hela EU-etablissemanget är grundlurat på denna punkt. I BRICS har man lärt sig läxan och förstår vartåt det lutar.

  För att förtydliga lämnar jag några citat av le General (deGaulle):
  Du kan vara säker på att amerikanerna kommer att begå alla dumheter du kan komma på. Samt en hel del som är bortom din föreställningsförmåga.

  Drömmen om ett enat Europa har ingen utsikt att bli verklighet. Man gör ingen omelett på hårdkokta ägg.

  Hur kan man förväntas styra ett land med 246 sorters ostar?

  De där ostarna, länder och regioners olikheter de är Europas styrka. Om de lämnas ifred att vara sig själva. Skåne är Skåne oavsett kungen är dansk eller svensk!

 5. Göran skriver:

  En orsak till att invaderande styrkor i Ryssland misslyckas är att det är så mycket terräng som måste erövras. En orsak till att de första 13 staterna i USA genom krig lade ytterligare 37 stater till USA är just för att skaffa denna terräng väster ut.

  Åt öster är terrängen dels en flotta med hangarfartyg och Europa. Vi i Europa är bara kanonmat åt USA. USA kommer aldrig att låta europeiska länder bli starka och självständiga.

  • Glenn skriver:

   Ryssen misslyckas inte. Vad som dock kan ifrågasättas är tempot som ryssen bestämt sig för. Istället för att sätta in storsläggan direkt så har man bestämt sig för ett långsamt krig. Sååå många fler dör på båda sidor i onödan. Sista diskussionerna hos sk insatta experter är 1000 ukrainare per dag och givetvis ett antal ryssar. Kriget stinker av flera skäl.

   • Göran skriver:

    Jag tror Ryssland håller nere tempot för att minska på egna förluster.

    Ryssland maler ner motståndet långsamt och effektivt. Uppgifter säger att Ukraina har förlorat 2/3-delar av sin arme i döda och skadade. Jag såg en uppgift att medellivslängden för en ukrainare vid fronten var 4 timmar.

    Alla dessa djävla korkade ledare i främst Europa som trodde att det gick att föra ett militärt angrepp mot Ryssland, har verkligen bitit sig själva i foten. Nu kan de inte erkänna hur fel de har haft och vill i stället ha ett tredje världskrig.

    Sverige har fått in andra kvinnliga statsminister – Ulf Kristersson.

    De som tror att det går att besegra Ryssland på Rysslands territorium eller i dess närhet tror definitivt fel.

 6. Jan Andersson skriver:

  Snart har Iran kärnvapen. Då behöver vi nog all hjälp till självhjälp vi kan få av alla ickemuslimer, inklusive ryssar och armerikaner på på vår sida. När vi skulle folkomrösta om EG var den avgörande frågan (i alla fall för mig) att den gamla tanken på ett gemensamt försvar av Europas yttre gräns skulle skapas, och amerikanerna i NATO kunde friställas och dra sig hem och sköta sina egna gränser. Varför ska de vara på andra sidan jordklotet för att bevaka ett Europa som vi är fullt kapabla att försvara själva?

  Det blev som vi alla vet inget alls av detta. Vid fick istället ett skarpt hot, från vår egen allierade organisation EG, om att förbjuda SNUS. Jag stod länge och stirrade ut genom fönstret i den svarta natten utanför och tänkte: ”Detta har jag varit med att rösta fram. En lekstuga för trekvartspolitiker. Gud hjälpe oss. Vi kan inte ens försvara oss mot sådant”.

  Samtidigt pågick Jugoslavienkrigen, ett Europa i miniatyr. Vi gjorde inget. Frankrike funderade ett tag. USA kom istället. NÅGON kom i alla fall.

  Vi har nu visat ett stort intresse av att bestå Ukraina med mer vapen. Även att gå med i NATO och får skicka våra ungdomar ut på slagfälten och bli kanonmat. Kan vi inte nu heller samsas om ett gemensamt EGET försvar utan att blanda in NATO?

  Nja. Vad är egentligen Europas yttre gräns? Turkiet? Bevare mig väl…

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Ju mer USA och Europa bråkar med ”ryssen” ju mer slickar sig PUTIN om munnen när han äter resterna av Europa till FRUKOST!
  Säkert bud!

 8. Thomas skriver:

  Skillnaden mellan Islam och sydeuropeisk kristendom är att i islam skall man frukta sin Gud, medan i sydeuropeisk kristendom som har man en Fader att diskutera med…
  Det innebär helt enkelt att vi alla har en fader at vända oss till och att slaveriet, klassamhället, inte är en självklarhet – medan slaven aldrig kan bli annat än slav i Islam om inte en syndabock kan uppbringas…
  Därför vill globalisterna gynna islam för det befäster en ingrott klassamhälle…
  (som givetsvis måste skyddas med vapenmakt..)
  Att Islam kommer att bli en statsreligion i Sverige inom 20 år beror just på att statskyrkan alltid hotat med helvetet för att hålla folket på mattan.. skillnaden är inte så stor. Övergångsperioden kallas social… social… social… (Vågar man skriva det?)

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Det var visst Reinfeldt som tryckte på knappen till ”övergången”.
   Effektivt som en atombomb, nästan som en el-bil ungefär.

 9. Glenn skriver:

  Utan politiker – inga krig . Skulle tro att det faktiskt stämmer rätt bra. Jag håller inte med om att EU etablissemanget är grundlurade – tvärtom . Hade man varit grundlurade hade man i den bästa av alla världar nu agerat och pratat fred , satt hårt mot hårt mot USA, agerat i annan riktning osv. Tyvärr spelar ett gäng ledare USA:s spel – medvetet.

 10. Göran Åkesson skriver:

  Ang. Barcelonadeklarationen, som är en av två huvudpunkter i inlägget:
  Detta fördrag inkl. efterföljande associationsavtal inom Euromed ( senare Medelhavsunionen 2008 mellan 48 stater) från 1995 och framåt. Eftersom EU äe fördragspart är dessa att betrakta somintererade och tvingande för medlemsländerna. Texterna stipulerar i förenklad form:
  ▪︎ Det europeiska territoriet ska öppnas för icke-begränsad migration från MENA.
  ▪︎ Medlemsländerna ska underlätta för religiösa grupper (läs islam) att få inflytande över samhällsutvecklingen.
  ▪︎ Medier ska framhålla det positiva i migration och avstå från att informera om negativa konsekvenser av migrationen.

  Vi kännerhär igen en del av Agenda 2030, deklarationerna 27 & 28, och efterföljande migrationsdekret från FN, t.ex. Global Compact…
  Implementeringen i Sverige har skett genom dels S:s Bommersvik-överenskommelse med muslimska organisationer om inflytande 1999, dels M:s migrationsavtal med MP, dels MSMs cementerade snäva åsiktskorridor och allmänna förföljelse av oliktänkande.

  Föregångaren till Agenda 2030s deklationer och Barcelonadeklarationen finns inom Sverige i form av Beslut i Riksdagen av Proposition 1975:26 den 27 februari 1975, föreslagen avOlof Palme & Greta Leijon. Läs gärna denna.

Kommentarer är stängda.