TT och PK-censuren

Tack vare uppmärksamma läsare får jag reda på vad som skrivs i tidningar runt om i landet. Mariestadstidningen, som ingår i Värmlandsfamiljen Anders tidningskoncern NWT, där Nya Wermlandstidningen räknas som flaggskeppet, publicerade den 8/8 en ledare signerad Daniel Persson. Den har även publicerats i Gotlands Allehanda inom NTM-koncernen. Tidigare utrikeschefen på Tidningarnas Telegrambyrå, TT, Jan Winter, reagerade starkt på den, den 16/8. Här följer några utdrag ur de båda artiklarna. I fetstil artikelns rubrik och författarens namn.


Från riksdagen till El Paso/ Daniel Persson.
Den gröna rörelsen har radikaliserats avsevärt på kort tid. … Det börjar som alltid med allt mer högljudda och samstämmiga påståenden om att det är en fråga om liv och död. Vi måste agera nu, annars är det kört.

För en idéströmning som redan tidigt utvecklades i antimänsklig riktning är detta oerhört farligt. Det blir allt vanligare med krav på att demokratin måste sättas på undantag-

Världen är dessvärre full av människor som kan tänka sig att ventilera sin klimatångest genom ett kulregn eller bombattentat. Allt för klimatets skull. Så var fallet i El Paso nyligen och så var fallet på en större skala också i Nazityskland.
Det verkar omöjligt att övertyga den gröna rörelsen om värdet i att stanna och tänka efter. Att människan inte bara är ett problem utan en lösning. Att det är för människans skull vi försöker rädda klimatet. Förhoppningsvis slipper vi ser fler våldsdåd sprungna ur den gröna paniken. Men det är nog att hoppas för mycket.


Bekräftar en svartmålning av miljörörelsen/Jan Winter.
Det var en text som aldrig borde ha publicerats, varken inom NTM, NWT, eller inom något annat svenskt mediehus.

Från första meningens ”Den gröna rörelsen har radikaliserats avsevärt på kort tid” till den avslutande klämmen ” det verkar vara omöjligt att övertyga den gröna rörelsen om värdet i att stanna upp och tänka efter” finns en spikrak linje: att sammankoppla Den miljörörelse som Greta Thunberg symboliserar med terrorism och masskjutningar.

Dessa skribenters inspiration fungerar som kommunicerande kärl med klimatkrisens främsta förnekare, framför allt Stockholmsinitiativet, som i över ett decennium kampanjat mot miljörörelsen – i alla dess former – med nazistkortet i högsta hugg.

Det handlar om enkla publicistiska principer och om de etiska anständighetskrav som även en ledarskribent på en av våra mindre landsortstidningar bör ha i eldskrift framför sig:
Att värna en öppen och saklig debatt.


Mariestadstidningens redaktion svarar bland annat följande:
Nej, vi ställer oss inte bakom en sammankoppling mellan Greta Thunberg och masskjutningar/terrorism såsom skribenten tolkar texten. Det gör inte heller Daniel Persson, däremot lyfter han frågan om faran att gå förbi demokratiska spelregler och uppmana till regelbrott med motivering att ändamålet helgar medlen.


Mina egna reflektioner:
Ingen av skribenterna tar avstånd från det falska med klimathotet, att våra utsläpp av CO2 skulle äventyra klimatet på Jorden. Alla tre, Daniel Persson Jan, Winter och MT ledare bekräftar sin alarmistiska grundsyn.

Miljörörelsen i allmänhet, med sina krav på att exkludera människan från livets ekvation på Jorden och i synnerhet klimatalarmismen har i minst ett par decennier kallats för grön fascism av dem som drabbats av den, av dem med bättre klarsyn på frågorna. Jämställlandet med nazism är dock ovanligare och Daniel Person gjorde inte heller det. Det är endast TTs förre utriekschef Jan Winter som gjort den kopplingen. Troligen för att ge färg och tyngd åt sina argument. I verkligheten spelade han bort dem.

Jag har följt Stockholmsinitiativet i princip sedan dess tillblivelse. Under dessa år har de inte jämfört miljörörelsen med nazismen som idé. Vissa kommentarer har säkert gjort det. Men med det krav på saklighet Winter själv anför, måste man konstatera att han ljuger.

När Winter benämner Stockholmsinititivet för ”klimatkrisens främsta förnekare”, då gör han det för att brunsmeta dem för att även vara förintelseförnekare. Det vill säga att själv svingar nazistkortet. Han gör det dessutom så vanemässigt att han inte inser vilken åsiktsfascism hos sig själv han lägger i dagen.

Synen på den gröna rörelsens krav som fascism är ingen nyhet. Deras krav på total underkastelse, utan ifrågasättande, liknar verkligen fascism! Det är därför det är så viktigt att den blir avslöjad och ifrågasatt.

Winter lyckas också utomordentligt väl illustrera den PK-censur som medströmsmedia, systemmedia, kultureliten förnekar att den finns. Men den är tydligen skriven i eldskrift framför dess redaktörer: Sitt still i båten, erkänn inget, förneka allt som inte är sanktionerat!

Med 80-90% av journalistkåren mentalt lierad med vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokraterna är det svårt att leverera neutral rapportering oavsett ämne, om det har en politisk dimension. Svårt att ställa avslöjande kontrollfrågor, svårt att ifrågasätta både politiker, sig själva och sina kolleger.

Här ligger det viktigaste i publiceringen av dessa två artiklar. Det finns en brist på saklighet och sanning i media. Det finns en aktiv inställning, från ledande aktörer till enskilda journalister att det ska vara så. De höga principerna är i etablissemangsmedia bara smink på en redan död häst.

Det visar samtidigt att om klimathotsbluffen ska avslöjas för hela allmänheten, då kommer det att ta mycket lång tid och stora ansträngningar om upplysningen ska komma via etablissemangsmedia. Hoppet står till alternativa media, vakna bloggare, internet och utländska media som vågar visa sanningar på ett bättre sätt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på TT och PK-censuren

 1. Jan Andersson skriver:

  Om man oroar sig för vad som sägs på redaktionsmötena eller vid kaffeautomaten hos de tidningar som fortfarande har något av detta kvar, kan jag lugna medborgarna: naturligtvis ingenting, ägarna är nöjda bara tidningen fylls med annonser (som är den egentliga intäkten) men det behövs litet mer om man inte skall förvandlas till sådan direktreklam som brukar gå direkt i källsorteringen.
  VAD som skrivs spelar ingen roll. Har man råkat skriva något som verkar reta en del så kommer bara fler att köpa tidningen i morgon. Business as usual, follow the money, inklusive presstödet.

  • Göran skriver:

   Vill man driva en tidning med framgång eller någon form av framgång då måste man vända sig till den breda icke tänkande delen av befolkningen. Den tänkande delen är för liten för att tjäna pengar på. Åtminstone kan man säga det om Sverige med den lilla befolkning som finns i Sverige.

   När Aftonbladet frågade sina läsare vad de ville se för innehåll, svarade läsarna att de ville se artiklar som gick på djupet och analyserade frågor ordentligt. Samtidigt kunde Aftonbladet konstatera att de var få läsare på en sådan artikeln medan artikeln om någon kändis bröstförstoring var det de flesta läsare läste.

   • Mats Jangdal skriver:

    Så är det. Man kan inte surfa in på Expressen utan att notera att ”vänt i häcken” reportagen dominerar.

  • Ivar Andersson skriver:

   Jan
   Du glömmer att det skattefinansierade presstödet är en väsentlig inkomstkälla för tidningarna.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Bruno Latours bok Facing gaia har jag liggande och tragglar mig sakta genom den.. han beskriver den religiösa funktionen i miljöfrågan. Är det människans ansvar så är vi Gudar. Är vi inte Gudar så är vi inte ansvariga. Som jag uppfattar det. Litet som solsystemet. Är Solen (Amun-Ra) vårt centrum så är vi inga Gudar, men är Jorden centrum, som man ansåg förr, så borde människan vara Gudar och givetvis, helvetet under oss.. Miljörörelsen har alltså en religiös funktion som i alla tider skapat problem, så att säga. Den nya feministiska miljörörelsen är tydligen extremt teknikfixerad, dessutom, och tror att teknik skall fixa alla problem. Och att paradiset därmed skapas – av människan.

  • Göran skriver:

   Det som den teknikfixerade miljörörelsen gör är att skapa artificiell efterfrågan, vilket inte fungerar. Vindkraftverk är en sådan artificiell efterfrågan, som meningslöst försöker tillfredsställas. Det går att fylla på med elbilar eller sopsortering.

   • Åke Sundström skriver:

    Jovisst, men i jakten på artificiell efterfrågan är det ju den oheliga S-M-alliansen som spelat huvudrollen, genom satsningen på den mirakulösa atomkraften. 12 kärnreaktorer som inga konsumenter efterfrågat toppar galenskapen, men vindsnurrorna, elbilarna och sopsorteringen finns förvisso också med på prislistorna i denna bisarra tävling.

 3. Åke Sundström skriver:

  ”Smink på en redan död häst”. Precis så! Winter och TT hycklar om vikten av att värna ”en öppen och saklig debatt” medan de själva numera (inte alltid förr) fungerar som nyttiga idioter i maktelitens tjänst. Inte minst som klimatnojans lojala kolportörer – låt vara att ”forskarkåren” haft huvudansvaret för det falska klimathotets omvandling till orubblig doktrin.

  Men den professorsklubb som kallar sig Stockholmsinitiativet är inte heller världens bästa barn. Det är förstås osant, som Werner insinuerar, att klubben ”kampanjat med nazistkortet i högsta hugg”, men det är illa nog att den ägnat sig åt censur i ett förment fritt debattforum.

  Som jag tidigare skrivit: vi tvingas skilja mellan ärliga klimatkritiker och de mindre hederliga vars huvudsyfte hela tiden varit att försvara kärnkraftsalternativet. SI hör helt uppenbart till den senare kategorin. Om detta trodde jag att vi varit eniga, så en reservation på den punkten kunde ha platsat i din kommentar. Ljug och forskarfusk är förstås lika förkastligt oberoende av vilka höga värden avsändaren påstår sig företräda.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, det vi enats om flera gånger behöver jag inte lägga till som fotnot eller brasklapp flera gånger. Det får den intresserade läsaren själv hålla reda på. Sådana utsvävningar tynger texten i onödan och drar uppmärksamhet från budskapet i den aktuella texten.

Kommentarer är stängda.