Dubbla måttstockar

Kriminella personer påverkar svenskarnas vardag allt mer, trots att polis och politiker säger motsatsen i officiella uttalanden. Journalistik, media och statistik säger något annat. Svenskar utsätts för brott, utan att kunna försvara sig (till stor del för att lagen på flera sätt inte medger det) och utan att polisen finns till hands.

Regering vill helst avväpna alla, både kriminella och skötsamma laglydig medborgare. De tror det blir lugnast så. Men kriminella personer följer inte lagen, det är därför vi kallar dem kriminella. De komer att skaffa sig vapen ändå. De kommer att fortsätta råna och misshandla vanliga svenssons.
På de flesta håll i USA får man får man försvara sig mot kriminella personer. Man får äga obegränsat antal vapen och man får använda dem till att försvara sig med. Nyligen hade en familj i Florida ovälkommet besök av två maskerade och beväpnade män som bröt sig in i deras hem när familjen var hemma. De slog in en bakdörr till köket där mannen och en elvaårig dotter befann sig. De började genast misshandla mannen och begära ”allt han hade”.

När den gravida hustrun, som befann sig i sovrummet hörde oväsendet tittade hon ut och blev genast beskjuten, men inte träffad. Hon tog då fram det halvautomatiska gevär av typen AR15, som är förbjudet för civila att äga i Sverige. Sedan öppnade hon dörren och sköt mot skurkarna och träffade en av dem.

De flydde direkt. Den hon träffat återfanns död 50 meter från huset. Den andra var försvunnen. Maken hade fått skallben vid ögonhålan och kindbenet krossat, samt flera skärsår i ansiktet. Tack vare hustruns rådiga ingripande klarade sig hela familjen vid liv och fick behålla sina ägodelar.

Så väl hade det inte gått i Sverige. Svensk media har inte rapporterat om denna amerikanska händelse. Hade det hänt i Sverige hade de kallat kvinnan för mördare och ondgjort sig över vapeninnehavet. Här rånas också människor i sina bostäder, det är inte alls bara kriminella som skjuter på varandra. Men regeringen låtsas att det regnar. Polisen presenterar statistik som visar på minskad utsatthet för brottslighet. Snorungar rånar sina jämnåriga och trakasserar äldre. När får folket nog av denna politiskt godkända förstörelse sitt hemland?

I Sverige berättar media den hjärtskärande historien om räddningen av en hund som faller ut genom ett fönster på tredje våningen. En positiv historia väl värd att berätta. Men balansen att berätta om problemen och lösningar som med framgång provats i andra länder uteblir.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Dubbla måttstockar

 1. Dandersan skriver:

  Vad, mer än era liv, har ni i hemmet som är värt att försvara med vapen?
  En just kamera och en DNA fångare typ ful bild på Allah eller Djurgården räcker väl?

 2. Ivar Andersson skriver:

  I Sverige är det synd om brottslingarna medan brottsoffren får skylla sig själva. Är det någon som sett och hört Löfven uttala sig om våldet den senaste månaden? Inte ens Morgan J syns ofta utan inrikesminister Damberg får presentera alla utredningar och kommissioner som ska tillsättas

 3. Niklas skriver:

  Vi kan ju börja med .att snarast avskaffa straffrabatten för unga. Ty den inbjuder verkligen till ett kriminellt liv. Som det gamla ordspråket lyder:
  Det börjar med en nål och slutar med en silverskål.

  • Göran skriver:

   En kriminell karriär börjar i 9-12 års ålder. Ingen bryr sig om det. Inga akademiska socionomer känner till det, och de har inga som helst kunskaper i drivkrafterna för kriminalitet.

   Korkade vänsterblivna pratar bara om socioekonomiska orsaker. Politik saknar totalt lösningsfokusering. Det handlar bara om ideologiskt sjabbel.

  • Ivar Andersson skriver:

   Vi kan ju börja med att snarast avskaffa straffrabatten och den förtida frigivningen. Begår man flera brott ska det ge längre straff i stället för rabatt. Förtida frigivning kan ges en gång. Om nya brott begås så är förtida frigivning förbrukad och hela straffet ska avtjänas.

   • Göran skriver:

    Den så kallade förtida frigivningen är en villkorlig frigivning, dvs. begår man nya brott får man avtjäna fängelse för den tid som var villkorligt frigiven.

    Begår man fler än ett straff får man längre straff. Upp till fyra år plussas på för upprepad brottslighet.

    Återfaller man i flera brott kan man dömas till: straff för de nya brotten + 4 år för upprepad brottslighet + 4 år för återfall + villkorlig frigivning.

    Ofta jämför vi med USA. Skillnaden mellan Sverige och USA är att man in USA avtjänar straffen för varje brott parallellt medan man in Sverige avtjänar dem efter varandra.

    På ett sätt inte fel på straffskalorna i Sverige, men de utnyttjas väldigt snålt av domstolarna.

    Sedan är det så att snart består hela domarkåren av vänsterblivna kvinnor och de dömer inte lika långa straff som män.

    • Ivar Andersson skriver:

     Är detta något som tillämpas? Domstolarna brukar utdöma minimistraff i alla lägen utom när barn är inblandade.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Den vulgärsocialistiska floskeln ”ALLEMANSRÄTT” förklarar det mesta, eller hur?

Kommentarer är stängda.