Våld i samhället

I USA har man en helt annan syn på våld än vi har i Sverige. Det gäller poliser, kriminalväsende och militär, Det gäller i skolan, i hemmet, i självförsvar, fostran, i kollektiv bestraffning, med mera. Man kan se det i varenda hollywoodrulle, i varje snutserie och man ser det om man vistas där mer än bara en weekendtrip på semesterort. Bland annat är amerikaner helt på det klara med följande:

Det ENDA sättet att stoppa en ond människa med skjutvapen är en god människa med skjutvapen.

Det hjälper inte med saft och bulla, inte med kramar och handhjärtan, inte med vänliga tillrättavisande ord. Vi har under lång tid importerat en kultur som är än mer våldsbejakande än den amerikanska och den är det på ett annat sätt, med en annan moralsyn som rättfärdigande. Den gör det inte minst med religiöst nit.

Denna våldskultur är nu så utbredd i samhället och förekommer på snart sagt alla orter. Den har förändrat Sverige till något mycket sämre än det var. Detta går att vända, men det kräver åtgärder som svenskarna tidigare inte varit redo att acceptera, nämligen det ovan beskrivna sättet att stoppa en ond människa.

Det betyder att våra beväpnade myndigheter måste få ett tydligare uppdrag att stoppa de beväpnade onda personerna och självklart även onda personer utan vapen i färd med att begå brott. Men det betyder inte att goda personer ska förhindras att ha vapen. Tvärtom måste goda personer få ökade möjligheter att ha vapen och bruka dem i försvar av liv, hälsa och egendom. Men också som stöd till de beväpnade myndigheterna i deras arbete mot kriminalitet.

Många svenskar reagerar på sådana förslag med att säga att de inte vill ha galningar på stan med vapen. De har inte förstått, galningarna är redan beväpnade, utan lagstöd. Inte heller kommer de att söka licens ens om det blev möjligt, för de vill inte ha några registrerade vapen där polisen kan leta i sinna rullor och se vem som äger och har ansvar för ett visst vapen.

Både som individ och som nation måste frågan få ställas, och besvaras. Hur mycket icke dödligt våld och plågor måste man utstå innan detta ger en rätt att summera detta och slå ihjäl sin plågoande? Det vill säga samma fråga som Hamlet ställer sig i sin berömda monolog.

Att vara eller icke vara, det är frågan:
Månn’ ädlare att lida och fördraga
Ett bittert ödes styng och pilar eller
Att ta till vapen mot ett hav av kval
Och göra slut på dem med ens.

Annorlunda uttryckt, måste PK-isternas ömma samveten skyddas så till den grad att vi andra inte tillåts skydda våra liv, hälsa och egendom? Är det verkligen en rimlig ordning?

De som ska beväpnas är de som inte är galningar. Man måste inse skillnaden. Det är svårt att göra enligt svensk ”staten är god och medborgaren svag” doktrin. En rejäl debatt med upplysning om detta måste till. När når den politiker och massmedia på saklig grund?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 svar på Våld i samhället

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Varför skall jag överhuvudtaget känna eller visa solidaritet/empati mot en SVENSK medborgare som inte törs stå upp mot en bedragare, tjuv eller annan missbrukare utan att denne måste anlita ett tvivelaktigt opålitligt ombud för att hävda sin s k RÄTT?
  Varför fråntager man den GODE, laglydige sin ”naturliga” rätt att försvara sitt eget LIV?
  Finns det svenskar utan en skadad själ, villiga att bortom ”läpparnas bekännelse” försvara sin nästas LIV?

 2. Jan Andersson skriver:

  Gazakriget fick hela världen att inse att daltande med muslimska terrorister inte är möjligt.

  Israel har vetat hela tiden. Hamas, Hizbollah och al-Quaida har ingen önskan att bidra till att förbättra levnadsbetingelserna för någon på jorden, bara fullfölja profeten Muhammeds urgamla målsättning att underkuva alla andra folkstammar och de som inte vill bli muslimer ska utrotas. Judar vill absolut inte, deras religion var 2600 år gammal när Muhammed dog år 632.

  Med idag finns det oändligt mycket mera människor på jorden, där många långtgående har bidragit till att förbättra levnadsbetingelserna hos alla folk och vill fortsätta med det (och alltså inte vrida klockan tillbaka till sexhundratalet).

  Att det inte går att få in i dessa terroristhjärnor att det inte är varken önskvärt eller möjligt tyder på att de har svåra problem med förståndet, till den grad att man måste dra slutsatsen att det istället är dessa dåliga gener som borde utsläckas från att gå i arv i världssamfundet, än alla andras.

  Hela världen ser nu att det är den enda möjliga vägen till fred och utveckling i menaländerna. Isaelerna som varit hårdast drabbade ändå in i modern tid, och som ingen skulle klassa som ointelligenta, vet att det inte finns något alternativ till att möta terroristerna på deras egen planhalva med samma mynt, dvs. utrotning.

  Allt annat dalt är tyvärr dömt att misslyckas. Vi är snart tillbaka på ruta ett, om vi ens hunnit lämna den.

  Och det är oändligt tråkigt för alla fredligt sinnade palestinier, men de har faktiskt gjort det möjligt och accepterat att den islambaserade terrorismen att trakassera Israel varje stund sedan årtionden, i stället för ta chansen att sträva mot samarbete och utvecklas med ett av de mest uthålligt förståndiga folken i världen.

  Vad som står i gamla böcker från medeltiden har ingen som helst relevans som världen har utvecklats sedan dess.

  • Ivar Andersson skriver:

   ”Gazakriget fick hela världen att inse att daltande med muslimska terrorister inte är möjligt.”

  • Göran skriver:

   Fråga. Är du så naiv att du tror att Israel vill ha fred eller ens vill göra sig av med Hamas?

   • Jan Andersson skriver:

    Ja.

    • Glenn skriver:

     Hmm. Hamas gjorde något förskräckligt men responsen får anses vara brott mot mänskligheten. Svårt detta med terrorism och statsterrorism. Men vad vet jag?

     • Benny skriver:

      Tja, nu vill Israel dumpa befolkningen i Gaza på EU? 2.2 miljoner muslimer fler i EU kan ju inte vara något att ha. De som gillar Israel för att de bekämpar muslimer har nog skjutit sig i foten? En lösning vore ju om USA tog hälften och Tyskland, Storbritannien resten eftersom det är deras agerande som skapade staten Israel.

      • Glenn skriver:

       Ett massivt planerat landgrab kanske.
       Inte tusan missade Mossad vad som skulle ske. Finns inte på kartan. Gazaremsan har varit ett hårt bevakat koncentrationsläger av Israel länge.Hela denna händelse stinker. Glöm det där med hjärndöda muslimer som skjuter å pangar. Detta handlar om nåt större. Vi får väl se.

       • Jan Andersson skriver:

        … och lika fullständigt och vansinnigt obegriplig.

       • Göran skriver:

        Utländska så kallade säkerhetsfolk som besökt Israel säger att bevakningen av gränsen mo Gaza är så pass effektiv att inte ens en mus kan smita in och att reaktionen på ett larm är sekunder.

        Så, vad hände den dagen då Hamas smet in i Israel? Blev alla gränsvakter inkompetenta samtidigt, på samma dag och på samma klockslag?

      • Jan Andersson skriver:

       Är det inte EU:s mångåriga naiva hållning till Hamasregimen som nu israelerna raljerar över? Fast de vet att de ändå står ensamma när käftarna glappat färdigt runt om i världen.
       Israel har lovat att återuppbygga Gazaremsan för de fredligt sinnade palestiner som vill återvända dit, bara de ser till att Hamas är ett minne blott, helt jämförbart med ”The Holocaust” i Nazityskland.

       • Glenn skriver:

        Hmm.
        Jag har aldrig varit intresserad av denna ständiga never ending konflikt, men snappar upp på många ställen att Hamas skapades av Israel/USA.
        Varför ? Detta finns det också svar på men det får gemene man söka fram.

        Med antennerna uppe kan man ana att det finns intresse av att denna händelse skall skapa en större konflikt med krig som följd i mellanöstern. Varför ?

        Vad som också bör packas in i denna händelse är att precis innan Hamas tog till terroristvapnet hade Israel haft 39 veckors stora protester på gatorna mot ett liggande lagförslag som föreslog total oinskränkt makt för Net….
        Lagförslagetet innebörd är att kunna runda hela lagboken och beslutsförfaranden – stoooora protester.

        Vad passar bättre än att skapa distraktion – en stor händelse i ljuset av folkets stora missnöje.

        Som sagt – flera bottnar i detta.
        Och – stora protester världen över mot Israels orimliga respons men ganska liten rapportering om detta i svensk media. Narrativet måste följas.

        • Mats Jangdal skriver:

         USA-Rockefeller vill åt all olja i mellanöstern.
         De har nu insett att de kommer inte åt den ryska oljan och att tiden snart är ute för klimatlögnerna.
         Då gäller det att ha kontroll på oljan, om man vill vara en stormakt!

     • Ivar Andersson skriver:

      Varför pågår strider vid sjukhusen? Är det patienterna och sjukvårdspersonalen som Hamas försvarar eller sina egna installationer och soldater?

 3. Pingback: Våld i samhället | ulsansblogg

 4. Göran skriver:

  Mats, du får åka till Stockholm den 18 november och delta på kärleksdemonstrationen mot våldet. Jag råkar vara i Stockholm den dagen, men jag skulle inte kunna sätta min fot i en demonstration med det temat. Våld kan bara mötas med större våld.

  Hur tror ni att en brottsling resonerar vad gäller sin egen säkerhet, dvs. vilka vill de ha som motståndare? En upprepad allmänhet som är beredd att göra våld på dem, eller en polis som bjuder på saft och bulla?

  Jag tror inte att politikerna bryr sig det minsta om våldet och brottsligheten. Vilka besitter ett ännu större våld och brottslighet? Staten, så klart. Om kreti och pleti håller på med våld och brott, bra, då slipper fokus hamna på de riktigt stora brottslingarna.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Helt rätt resonerat Göran.
   De riktiga gangstrarna sitter ju på toppen och dom kan ju inte ens FOLKET sparka!!!

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, tack! Avstår den resan till Tukkholma.

 5. Göran skriver:

  Nu står en korkad moderat, Carl-Oskar Bohlin, och ylar över att när några kvinnor påstår att judiska familjer styr media i Sverige och att Mark Zuckerberg är jude, så är det ett hot mot Sverige.

  Jaha, så vi ska alla gå omkring som lallande idioter till nickedockor enligt denna moderat och förmodligen hela packet i moderaterna.

  Det spelar ingen roll vem som har mest makt i media, om det är judar, samer, gotlänningar eller vad som helst. Det enda som intresserar mig är hur det kommer sig att de som nu har den största makten över media i Sverige hatar Sverige och svenskar? Det är den enda fråga jag vill ha besvarad.

  Jag vill även veta hur det kommer sig att våld, hot och kränkningar mot etniska svenskar är något som hela riksdagsträsket inte höjer det minsta ögonbryn över?

  Folk förundras över att socialdemokraterna kan få ett ökat stöd. Ja, samma fråga om kan ställas om SD; ökat stöd trots att de sviker i varenda fråga.

  Nä, kära etniska svenska läsare. Gräddhyllan och köttgrytan är tusen gånger viktigare för dessa herrar och damer, än Sveriges och folkets väl.

  Greta Thunberg slåss för att förändra en framtid som hon påstår har tagits ifrån henne. Förståndiga människor förstår att den framtid som Greta önskar sig, är just den mardröm som vi inte önskar oss. Hela kletet i riksdagen lyssnar hellre på Greta än förståndiga människor.

  • Benny skriver:

   Jodå, den s k ”eliten” stödjer Greta men har själva inte en tanke på att leva det påvra liv som Greta och hennes kumpaner globalisterna planerar. Hade nog varit klädsamt om Al Gore t ex slutade flyga privatjet, gjorde sig av med sin stora lyxyacht och kanske nöjde sig med ett boende?

 6. Jan Andersson skriver:

  Media är beroende av att få läsare och tittare. Därför skriver och säjer det de tror att du tror att du reagerar på och gärna betalar litet för att få veta mer. Längre sträcker sig inte deras ambitioner.

  Efter en incident med facket stod en reporter klockan 16.00 utanför spärrgrinden vid fabriken jag jobbade på och försökte få en kommentar från jobbarna som var på väg hem. De flesta rundade reporterns mikrofon, men en av de sämst informerade av alla stannade och lät sig intervjuas fast han hade fått nästan allt om bakfoten.

  Dagen efter var det hans version som återgavs med svarta rubriker i morgontidningen. Business as usual.

  • Göran skriver:

   Jag frågade en journalist på Expressen hur de lyckas få tag i alla miffon som de lyckas intervjua. Svaret var att dessa miffon sökte upp dem.

   Å andra sidan kan man nog säga att ett miffon dras till ett annat miffon.

 7. Jan Andersson skriver:

  Hur kan man leva på en lögn? Det går att göra ganska länge om man utnyttjar de propagadaapparater man förfogar över, samt en våldsapparat som snabbt eliminerar varje protest, varje seriös fråga och varje försök att avslöja lögnen. Det är inte direkt ovanligt i världen av idag, och de som ligger bakom i varje sådan maktsfär ser som sin uppgift att behålla sin relativa makt så länge som det överhuvudtaget är möjligt.

  Ett vanligt sätt att förlänga den centrala lögnen är att elda på med nya lögner om att de problem som en del ”dissidenter” tycker sig se, beror på andra krafter i samhället som spjärnar emot utvecklingen och om dessa får sin vilja fram så avslöjas obönhörligen den stora lögnen och allt rasar samman i kaos.

  Vi ser detta tydligast i Nordkorea, men situationen är snudd på ännu värre i arabvärlden, EU, NATO, WHO, FN och det socialistiska Sverige.

  Ändå, alla lögner avslöjas så småningom. Kvar står då bara människan i all sin brist men är fri att välja. Det är ingen enkel omställning men den enda. Vi har redan ett skapligt fungerande samhälle beroende på att fria individer önskat sig och byggt en infrastruktur och en tillverkningsindustri som levererat materialet och verktygen. Andra har skapat en ny livsmedelsförsörjning när det gamla bondesamhället minskade i betydelse. De gjorde detta för att de såg ett behov och en ärlig och tydlig livsuppgift för dem själva, fri från övermaktens lögner.

  Men genvägarna finns alltid i makthundrigas sinnen och de som inte kunde åstadkomna något samhällsnyttigt själva byggde upp nya lögner om ”rika samhällsparasiter” som man inte kunde lita ett ögonblick på. Detta passade perfekt i många avundsjukas sinnen, och vi fick snart ihop ett dominerande politiskt parti som levde på lögnen att de värnade om alla som inte var ”besuttna” men i själva verket levde på att hålla många av dessa bakom ryggen.

  Alltså en ny fundamental lögn. Senare tiders krafter har försökt att renodla maktutövandet, men det är omöjligt att utan ännu fler lögner bygga ett samhälle på att gynna stora grupper medan man smutskastar de andra.

  Varje nytt riksdagsval söker medborgarna efter det raka, enkla, ärliga. Men ingen levererar, lögner om främst de andras tillkortakommanden används hela tiden för att dölja sina egna.

  Jag kan inte minnas att det har varit så illa någonsin under mitt långa liv. Arma svenska ungdomar som vill hitta sitt fria livs mål och mening idag, när precis allt existerar i vår del av världen på en mix av lögner.

  • Mats Jangdal skriver:

   Instämmer om lögnerna. De har blivit fler och värre. Det följer väl logiken i den gamla insikten att det bästa med att alltis tala sanning är att man inte behöver minnas vad man ljugit om och till vem, och inte heller behöver hitta på nya lögner för att dölja de gamla.

 8. Glenn skriver:

  De ” som bestämmer” har nu kontroll över religionen(er), kontroll över det ekonomiska systemet och kontroll över media. Dags att vakna upp till nya sanningar. Att det blivit på detta sättet är den digitala revolutionen. Man har full kontroll nu -på individnivå. Så vad man skapar nu via klimatagendan , krig osv är incitament för att få acceptans för än mer centraliserad makt- läs FN -new world order. Glöm stormaktstänket. Dom som ”bestämmer” sitter på båda sidor. Vi är i ”The Truman show”

  • Mats Jangdal skriver:

   Så är det. Lägg till AI. SVT nu på morgonen gladdes åt AI och trodde på allvar att det finns självständig intelligens bakom robotarnas ”pannben”. Nej, allt är programmerat och försett med blockering av det som programmeraren anser vara fel, falskt eller skadligt.
   SVT gav som ett uppmuntrande exempel AI-hundar som kan tala, vilket tydligen användes i Kina under pandemin för att patrullera gator och uppmana folk att stanna inomhus. De kom tydligen inte ihåg att precis det var något Ray Bradbury varnade för i Fahrenheit 451.
   Vi är alltså redan där nu!

 9. Göran skriver:

  Om makten i Sveriges ska utgå ifrån folket, enligt grundlagen, då måste folket ha makten att störta staten, regeringen eller liknande. Observera att de institutioner som folket ska ha makten att ta kontroll över gör allt för att folket inte ska ha någon makt.

Kommentarer är stängda.