Förtryckets EU!

Stollarnas paradis, de makthungrigas sandlåda. Kalla det vad ni vill, det känns ändå som ett understatement om hur dåligt EU har blivit. Kan vi få swexit snarast, tack! Här tre rubriker från förra veckan, som inte nämnts av svensk medströmsmedia.
Avgående EU-kommission vill slopa medlemsstaternas vetorätt i skattefrågor!
Parlamentets ordförande i transportkommittén, Karima Delli (grön) anser flygfotogen vara en skattkista för politikerna att ösa pengar ur. För klimatets skull!
Finansministrar går samman och kräver höjd flygskatt. Självklart är Sverige med på det!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Förtryckets EU!

 1. Jan Andersson skriver:

  Hur tar sig de svenska EU—kommissionärerna till Bryssel nuförtiden? Jag har svårt att tro att de reser med flyg fortfarande. Eller?

 2. Åke Sundström skriver:

  Min gissning är att EU inte överlever Englands utträde, inte heller trycket från de växande högerpartierna i flertalet länder som i regel har en nationell och därmed EU-fientlig agenda. EU:s sammanbrott är bara en tidsfråga.

  Och för Sveriges del kvarstår den gamla gåtan om hur kan M och L – förment liberala partier – så istadigt blundat för det faktum att EU, i än högre grad än EG, är ett socialistiskt projekt som varje sant borgerligt parti borde sky som pesten.

  Till och med Löfven borde tacka nej, därför att hans generation har brutit med Marx, accepterat den kapitalistiska marknadsekonomin och nöjer sig med att socialisera medborgarnas inkomster – ett smartare alternativ än löntagarfonder eller andra former av statligt ägande. Men ännu några år kanske pionjärernas nostalgi står i vägen för att våga språnget och befria arbetarna från fattigdomsunionen EU (vars planekonomiska dårskaper drabbar framför allt den underklass S säger sig representera).

  Ett återupplivande av gamla EFTA (ett frihandelsområde) är det enda så går att förena med liberala och konservativa värderingar. Nästa val vinns med lätthet om M och L samverkar under parollen ”Ut ur EU”. Om inte Kristersson förstår denna frågas sprängkraft är han en lika stor förlorare och svikare som Reinfeldt.

  • Göran skriver:

   Vi ska låta medborgarna i Europa få röra sig fritt över länderna i Europa. Oj, då måste vi skapa en byråkrati som kan stjäla miljarder och åter miljarder från medborgarna.

   Folk i Europa har rört sig över Europa i tusentals år, men hux flux kom man på att det behövdes en gigantisk byråkrati för det.

   • Åke Sundström skriver:

    Frihandel är inte detsamma som obegränsad rörelsefrihet för människor. Det senare är ett helt annat ämne än EU:s vara eller inte vara. Utgiften för att kontrollera våra gränser är en välmotiverad investering. Tycker inte du det?

   • Jan Andersson skriver:

    Den fria rörligheten fungerade fram till första världskriget, och varför det blev krig grubblar historikerna fortfarande på – det fanns ingen större konflikt och inte mycket att bråka om.

    Handeln är en sak för sig! Om det finns leverantörer och intresserade kunder så fungerar den oavsett politisk klåfingrighet. Under andra hälften av 1700-talet skeppade vi sill till Sankt-Barthélemy och tog med oss rörsocker i returfrakt. Under Ostindiska kompaniets era for vi till Kina med tonvis med spanska silvermynt som vi hade sålt den första lasten från Sverige för i Cadiz, väntade sedan i Kantons hamn i sex månader och tog med porslin och te hem. Västkustfiskarna har under mycket lång tid seglat med färsk hummer och ostron till Tyskland och Holland; Gestad i Dalsland hade den bästa havren, eftertraktad av hästdroskornas ägare i London.

    Men vänstern har alltid haft svårt att ta i sin mun att det är näringslivet som det viktigaste vi har, inte den ofantliga sektorn.

    Säg efter mig, Löfvén: n-n-n-närande, inte t-t-t-tärande!

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är tyvärr inte många som vill, kan eller orkar förstå varför engelsmännen vill ut ur EU!
  ”Human tights”, är inte 39 döda insmugglade asiater i en lastbil nog för att bevisa det?

Kommentarer är stängda.