Bank of England varnar

Mark Carney, avgående chef på Bank of England varnar för att det sparas för lite pensionspengar i ”gröna” företag och fonder. Om vi inte genast kastar in mer pengar i dessa företag kommer pensionerna att tappa avsevärt i värde.


Vad han egentligen menar är att han måste lämna ett eftermäle efter sig som ser ljust ut. Därför ska privata sparare och pensionsfonder kasta in mer pengar i värdelösa ”gröna” papper så att de ser ut att gå bra ännu ett tag. För om kapitalförstöringen inte ökar lite till kommer verkligheten obehagligt snabbt att visa att allt det han jobbat för under sina år som chef varit falskt och felaktigt.

Carneys råd att satsa på gröna pensionfonder är inte mer värt än gyllene biljetter till himmelriket.

https://twitter.com/JessCluess/status/1210952683227680769

PS. Nu varnar bland annat Carney och andra chefer för europeiska centralbanker att de har slut på pengar! De kan inte möta en finanskris eller lågkonjunktur med att ge statliga pengar till förlustbranscher för att ”stimulera” ekonomin.
Nej, tror fasen det, när de slösat bort dem gröna ”pipe dreams”.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Bank of England varnar

 1. Jan Andersson skriver:

  Ingen större skillnad mot alla nätcasinon och Svenska Spel – den samlade förlusten är garanterad.
  Köp i stället aktier i dessa bolag och få en hög avkastning på dumskallarnas bekostnad.
  ”Det går så länge som det går, se’n går det inte alls”. Ungefär som invandringen?

 2. Göran skriver:

  När det ges så dåliga råd, måste man faktiskt undra om det är en medveten agenda att ruinera alla fonder? Makten tycker att vi livegna har det för bra. Håller pöbeln på att förstöra välståndet för makten?

 3. snöflinga skriver:

  Det värsta är att i USA ägnar myndigheter, Finansdepartement, s.k. Riksbank, ( Fed.) sig åt motsvarande sak. D.v.s. Ponzi-sceme. Alltså tro att staten blir rikare ju mer ” penningmängd som tryckes.” Detta är dock bara grunden till ökad inflation eftersom det avgörande är velociteten av den ökade penningmängden. Eller som Keynes uttryckte det; Ekonomistimulering är som att hälla ut en honungsklump på ett stort fat. Det gynnar i första hand de centralt placerade och först långt senare de perifert placerade.
  För övrigt hävdade K. att för en stat, som skall ägna sig åt stimulering av en sviktande ekonomi måste en förutsättning föreligga , nämligen att staten är en motsvarande kreditor.
  I dagens läge gäller motsatsen. USA är genom historien världens största debitor. Och därför kallas makthavarna i stället för Neokeynsianer. Och K. vrider sig i sin grav.
  Ett exempel på den ekonomiska bubblan är: I årtionde efter årtionde har värderingen av aktie-värdet i USA i förhållande till BNP legat på ca 50 % Nu gäller 150 %. Sålunda kommande ras på ca. 66%. Men när??. Tiden får utvisa.

  • Göran skriver:

   Man ska aldrig stimulera en ekonomi med bidrag. Marknaden måste på egen hand bestämma var pengarna ska hamna. Alla marknadshändelser kommer aldrig att gå bra och de som går dåligt måste saneras, företag gå in konkurs etc. Att då gå in med bidrag i dysfunktionella företag eller felinvesteringar kommer bra att förvärra det dåliga och det tar längre tid att rätta till felet.

   Men, som du skriver, några får lapa i sig honungen och det är ungefär det som är avsikten med den amerikanska centralbanken. Den svenska är skapad för att finansiera krig.

   USA går mycket dåligt ekonomiskt, tvärtemot vad Donald Trump säger. Fler människor har visserligen jobb, men antalet arbetade timmar inom industrin minskar vilket är ett tecken på att industrin producerar mindre.

   De korkade journalisterna tror att alla tullar mot Kina har varit av godo. De har dels bara höjt konsumentpriserna i USA och ökat produktionskostnaderna för amerikanska företag, dels rundar Kina tullarna genom att studsa sina produkter via andra länder såsom Vietnam.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna i Sverige har tvingat oss att köpa biljetter till HELVETET under många år, ingen opponerar sig.

  • Göran skriver:

   Socialisternas främsta vapen är att hålla folket dumma och dåligt utbildade. Klart att ingen opponerar sig när de inte ens vet vad som händer eller inte kan förstå vad som händer.

   Tjugofem procent av unga kvinnor i Sverige anser att de inte har något eget ansvar för sin ekonomi utan andra har det.

Kommentarer är stängda.