Europa i krig

Vad finns det att säga om Rysslands invasion i Ukraina, mer än det uppenbara? De gjorde det. En del har varnat för det. Andra, som jag själv, har tvivlat på det. En del , jag med, har tyckt att framför allt Nato och USA har provocerat till det. Vi har varnat för att det amerikanska militärindustriella komplexet och andra krigshetsare vill se ett krig nu när de lämnat Afghanistan och Syrien är relativt lugnt. Vi har inte önskat något krig.

I Sverige finns ett antal personer som länge skrikit sig hesa för ett svenskt medlemskap i Nato. Det kan säkert i viss mån betraktas som utmanande för Ryssland. Men än mer väcker det frågor om dessa personers lojalitet med Sverige och än mer deras mod att stå för en svensk linje. För alla måste vara mycket väl medvetna om att Nato styrs primärt av amerikansk militär och amerikanska bankirer. Till deras stöd finns amerikanska och brittiska politiker. Resten av medlemmarna är bara utfyllnad och gör som de blir tillsagda. Varför skulle Sverige ge upp sin suveränitet för att bli en av de minsta medlemmarna i denna klubb?

Som det ser ut har Finland en betydligt starkare fosterlandskärlek och stolthet över att egenhändigt tagit sig ur Rysslands grepp, sedan man svikits av svenskarna. I detta sammanhang verkar Finland vara den trygga storebror man kan ty sig till.

Reinfeldts flumrosa syn att militären bara är ett särintresse blir allt märkligare. Det blir också underligt att han kallas in i media som expert på krigspolitik. Han har med sin flumpolitik varit en svensk samhällsförrädare av stora mått. Hans parti syns traska vidare i hans doktrin utan eftertanke om vad Sverige behöver eller är värt.

EU har länge bäddat för detta genom sitt vansinniga klimathotsprojekt. Det kanske startade som ett förklätt sätt att inte vara beroende av skurkstater för olja. En önskan med grund i 70-talets energikriser. Men att dölja den sanna bakgrunden genom att ljuga om ett klimathot från CO2 har slagit fullständigt slint. Dels för att skräcken för klimathotet nu är utvidgat till så naturliga företeelser som som fisande kor. Dels för att jakten på ”fossilfri” el har fått verklighetsfrånvända miljömuppar att påverka energipolitiken. Således har inte bara fungerande olje- och kolkraftverk fått stängas, även kärnkraft har stängts i skräck för haverier.

Istället har man satsat på intermittent kraft som sol och vind. Dels kostar det i sig oerhört mycket miljömässigt. Dels kräver det reglerkraft, som idag är naturgas, det som Ryssland säljer till Europa via gasledningar. Italien är till 40% av sin elförsörjning beroende av rysk gas. I Tyskland troligen snart något liknande. Så nu är man lika  fullt beroende av en eller flera skurkstater.

När USA och Nato, med stöd av EU samfällt utmanar Ryssland på ett antal områden, istället för att söka utvecklande samarbeten, då finns risken att en ledare som Putin till slut ser chansen att gå till motoffensiv mot ett Europa som är beroende av hans välvilja kring energi. Han har enkelt identifierat en motpart som enligt Sun Tsus beskrivning försvagat, i det närmaste slagit sig själv.

Trump hade genomskådat klimatbluffen och dess konsekvenser. På bara fyra år såg han till att USA för första gången på 50 år åter var självförsörjande på olja. Men det kunde av någon anledning inte tolereras av vissa människor i såväl USA som Europa.

Skulle kriget eller krigsliknande tillstånd, utan relativt lugna stabila förhållanden bestå till midsommar, kommer det att få stora återverkningar även på Sverige. Det skulle med all sannolikhet ge stöd till sittande regering i höstens val och därmed kraftigt försena nödvändiga reformer i vårt land.

Som ett kuriosum skickar jag med ett tweet av Tulsi Gabbard, Bidens konkurrent om att bli demokraternas presidentkandidat. Hon har ett förlutet som amerikansk officer.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

40 svar på Europa i krig

 1. Thomas skriver:

  När jag hade läst Georg Henrik von Wrights bok ”Att förstå sin samtid” så fick jag ett grepp om tillvaron. Ett medel att tolka min egen situation i historien..
  Att ifrågasätta Georg Henrik von Wright, som många gjorde på 1980-talet, gör jag inte utan jag borde läsa om boken – särskilt idag.
  Att fastna i detaljer och bli en del i en krigspropaganda är nog det mest klassiska som man, som medborgare, kan göra…
  I värsta fall så fortsätter bara den historiska utvecklingen det spår som lades ut för drygt hundra år sedan och som innebär att centrala Europa skulle förvandlas till en ödemark, ett riktigt u-land, men som, tack vare, det ryska hotet innebar att segrarmakten, USA, istället satsade på att ”hålla liv” i Europa/EU..
  Med Brexit så blev åter Europa en möjlig krigsskådeplats – igen.
  Alla pusselbitar är då, nästan, på plats.. det som man sett placeras ut under senare år, även i Sverige..
  Har det varit en slump, eller ingår detta i the New World Order?

  • Mats Jangdal skriver:

   Att förstå sin samtid är inte alltid enkelt. Den tycks ibland göra sitt bästa för att bli missförstådd.
   Vi är några som ändå försöker förstå och förklara hur det vi förstått ser ut. Men de flesta väljer att hata någon aspekt av samtiden och verkligheten. Det gör det ännu svårare att tillsammans välja ett bra sätt att hantera samtidens problem.

   • Thomas skriver:

    Krigshetsarrubrikerna kommer nu… Att kunna litet historia är då bra..
    Före krigsutbrottet, när vår tids undergång började för drygt hundra år sedan, så skrevs det i brittisk press: ”NU ÄR DET NOG!” (fast på engelska)… Nu används samma språk, trots att man mycket väl kan använda samma historiska analys, som ju innebar att kriget den gången var en katastrof för Europas folk – särskilt för Europas män…. Idag så tycks krigshetsen sprida sig – och fort går det. OK.. jag har inget heller lärt av historien, men om jag spånar litet så torde detta som nu sker vara sista steget i Europas undergång som kultur, helt enligt vad som framgår i boken ”Att förstå sin samtid”…

 2. Dandersan skriver:

  Putin är inmålad i ett hörn, visserligen med egen pensel.
  Men i ett tidigare skede hade väst kunnat förhindra detta.
  Riktat in honom mot en dörr av något slag!
  Nu får vi vänta tills färgen torkat.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Anderssonskan skickar nog en blomsterkvast till President Vladimir Putin och tackar för hjälpen att med sina socialistiska hejdukar kunna fortsätta att terrorisera SVENSKARNA efter den 11 September även om ”Nyans” tvingar på henne en ”sopsäck”.
  Det var nog många som spydde spannarna fulla när Reinfeldt uppenbarade sig i Stasi TV.
  (Utflyttningsbonus från Rosenbad 2018. 20 millar. Var kom de ifrån?)

 4. Göran skriver:

  Det krig som USA har önskat har äntligen blivit av. Det blev försenat med fyra år genom att Donald Trump blev president och inte Hillary Clinton. Fast, det som USA inte förstår är att Ryssland fick fyra år på sig att bygga upp sin militär och skaffa sig en massa erfarenhet genom att hjälpa Syrien mot IS.

  Nu ska västerländska politiker visa brösttoner genom att yla om sanktioner mot Ryssland, som Ryssland struntar fullständigt i. De förra sanktionerna när Ryssland tog Krim, gjorde Ryssland starkare.

  Det alla glömmer bort är att vid sanktioner finns det två parter. De som köper saker av Ryssland och de som säljer saker till Ryssland. Det innebär att sanktionerna slår mot företag i väst som säljer saker till Ryssland. Vid förra sanktionen var det många företag i väst som gick i konkurs. Det var bönder i väst som fick lägga ned sina jordbruk. Likaså blir det företag som idag köper och säljer produkter från Ryssland i bland anat Sverige som får stänga igen nu. Hurra, mera arbetslöshet.

  Sanktionerna mot Ryssland är lika meningslösa som att skydda sig mot ett virus med ett munskydd som är avsett för bakterier. En åtgärd för syns skull bara.

 5. ivarandersson skriver:

  Krig i Ukraina tycker jag beskriver dagens situation bättre än rubriken. Vi får väl snart se Putins plan. Sovjetunionen störtade regimerna i Ungern och Tjeckoslovakien men krigen spred sig inte utanför dessa länder.

  • Mats Jangdal skriver:

   Rubriken speglar media och politikernas beskrivning av läget. Det skulle kunna vara med ett frågetecken för om det sprider sig till fler länder.

 6. afugglas skriver:

  https://www.epochtimes.se/En-mork-dag-i-Europas-historia

  Inne på mötet hade ledarna då snabbt enats om att lansera ännu ett sanktionspaket riktat mot Moskva.

  – Det här kommer att få maximal påverkan på den ryska ekonomin och den politiska eliten, lovar von der Leyen.

  Minsann?

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Trump’s response to Putin’s invasion of Ukraine reveals divisions among Republican
   FEBRUARY 24, 2022

   Utdrag:
   ”Trump called Putin ”smart” in a radio interview with ”The Clay Travis & Buck Sexton Show” on Tuesday, after the Russian president gave a speech that laid out his justification for Russia’s move into Ukraine. ”I said, ’This is genius.’ Putin declares a big portion of the Ukraine of Ukraine. Putin declares it as independent. Oh, that’s wonderful. So Putin is now saying it’s independent, a large section of Ukraine. I said, ’How smart is that?’ And he’s going to go in and be a peacekeeper.””

   ”Former Ambassador to the U.N. Nikki Haley, who is a possible 2024 presidential contender, has shown an eagerness to engage in the conversation about Russia. She has focused her comments on the Biden administration, while giving a nod to Trump, tweeting, ”Vladimir Putin is on the verge of recreating the Russian Empire, if not the Soviet Union. It wasn’t so long ago that the leader of the free world prevented that from happening. Today, under Biden, our weakness is teasing Russian aggression.””

   With the invasion well underway on Thursday, House Republican Leader Kevin McCarthy, a close ally of Trump, issued a statement that was notable for not mentioning the current administration or the previous one. ”Vladimir Putin’s invasion of Ukraine is reckless and evil. The United States stands with the people of Ukraine and prays for their safety and resolve,” he said. ”Putin must be held accountable for his actions.”

   https://www.cbsnews.com/news/trump-putin-russia-ukraine-republican-response/

   Mvh,

   • Mats Jangdal skriver:

    Vem är I i första delen av det citatet?

   • Göran skriver:

    Claes-Erik, är det inte fantastisk att det inom det republikanska partiet går att ha olika åsikter och kunna uttrycka dem offentligt utan att få ”sparken”?

    Det är skillnad mot Sverige där alla måste tycka likadant.

  • Göran skriver:

   Så de, den politiska eliten, tror att Putin är så naiv att han inte har räknat med ytterligare restriktioner. Som helhet inom EU lär ekonomin kanske inte påverka så mycket, men sanktionerna kommer att göra en hel del medborgare inom EU arbetslösa. Fast dem struntar den politiska eliten i.

   Den politiska eliten kommer ändå få de arbetslösas röster.

 7. Göran skriver:

  Med tanke på att västvärldens ledare i princip gör tvärtemot vad de säger – såsom att Stefan Löfven säger att han ska göra samhället starkare medan han i verkligheten gör samhället svagare – och nu talar om demokrati, så är det kanske så att det blir Putin och Ryssland som räddar västvärldens demokrati och det är därför västvärldens ledare är så arga eller irriterade just nu; grus i maskineriet.

 8. En annan skriver:

  En annan har hittat en bra analys av läget, dess orsaker och verkan
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/russia/the-simple-solution-to-ukraine/

 9. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Saknar åtminstone följande akuta och nödvändiga åtgärder, från beslutade sanktionslistor:

  Sanktioner mot rysk energi-, aluminium- och nickelexport samt vad som skulle vara den strängaste åtgärden hittills nämligen: att förbjuda Ryssland från det internationella betalningssystemet SWIFT. Den belgiska plattformen för finansiella meddelanden länkar samman mer än 11 000 finansiella institutioner, håller reda på och underlättar för biljoner dollar i gränsöverskridande transaktioner varje dag (Ryssland stod för 1,5 % av transaktionerna i systemet 2020).

  Betalningar är möjliga utan systemet, men lösningarna är svåra och kan få följdeffekter över hela den globala ekonomin. Till exempel, medan Storbritannien är allt i för ett förbud, tyvärr är Tyskland mycket bekymrat över ömsesidig skada på grund av dess rejäla naturgasimport från Ryssland via SWIFT.

  Mvh,

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Aluminium
   Ryssland är en stor producent av aluminium – med producenter inklusive Rusal som nyligen svarade för cirka 6 % av världens globala leveranser
   Aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall, vars ryska ägare Rusal, i aluminiumbranschen, är världens näst största.

   Nickel, kobolt, koppar, palladium, platina
   En av världens största nickelfyndigheter under marken ligger i Norilsk, Sibirien.
   Norilsk Nickel är världens största producent av nickel och palladium medan de tävlade med de bästa tillverkarna av platina och koppar. Norilsk Nickels viktigaste ryska produktionsanläggningar inkluderar Polar Division och Kola Mining and Metallurgical Company.

   Det ryska företaget Nornickel bryter och förädlar främst koppar, nickel, palladium, platina, rodium men även guld, iridium, selen, silver och tellur och är alltså en stor tillverkare av nickel- och platinametaller, nyckeln till energiomställning inkl. metaller till bl.a elbilsprodukter, katalysatorer etc. Enligt ING Economics producerar Ryssland för närvarande cirka 43 % av världens utvunna leveranser av palladium.

   Norilsk Nickels anläggning i Harjavalta, Finland, bearbetar företagets ryska råvaror och nickelhaltiga råvaror från tredjepartsleverantörer.

   Mvh,

   • Göran skriver:

    Så när man sätter in sanktioner mot ryska tillgångar, vad händer då? Jo, priset på alla de tillgångarna stiger, så både du och jag får betala högre pris för dem.

    Det blir alltid vi småfolk som får betala.

    Det är som när ditt favorithatobjekt, Donald Trump, höjer tullavgifter och säger att nu får Kina betala mer, när det egentligen är det amerikanska folket som betalar tullavgiften. Men folk går på det.

  • Göran skriver:

   Ett litet dilemma för de länder som är beroende av rysk naturgas. Stänger man av betalningar så Ryssland inte får betalt för naturgasen, då lär nog ryssarna stänga kranarna.

   Stänger de kranarna till Tyskland kommer vi svenskar att drabbas hårt av det. Mycket höga elräkningar lär det bli.

   Som jag skrivit ovan. Det är alltid två parter vid en sanktion. Så när vi önskar sanktioner mot Ryssland då utsätter vi oss själva för sanktioner.

   Å andra sidan, kan det vara bra att folk börjar förstå att de inte ska ha pengar i banksystemen.

   Dessutom är det ganska enkelt att sätta upp ett annat betalningssystem.

   Det är inte för inte som Ryssland har gjort sig av med alla USA-dollar.

   • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    Vart vill Putin nå? Nöjer han sig med utbrytarrepublikerna i östra Ukraina? Putin har en tydlig vision för Ryssland, där det inte finns plats för självständiga och starka militärmakter som t.ex, ett Natomedlemskap skulle innebära för Sverige. Skrämmande är också att Putins beslut är djupt förankrat i historien och som kan få vittgående följder i för dess närområden.

    Göran, jag tolkar ditt svar som att priser på råvaror och produkter är viktigare än beaktandet och värnandet av:
    – Mänskliga rättigheter om värderingar och människosyn som bygger på en övertygelse om att alla människor är födda fria och med lika värde samt att alla människor har också rätt att slippa utsättas för krig, tortyr, diskriminering eller att gripas och fängslas utan grund.

    – Att varje människa har rättigheter och varje stat måste respektera och skydda dessa vilket betyder att staten måste se till att alla människor till exempel kan uttrycka sig fritt. Medborgerliga och politiska rättigheter handlar till exempel om rätten till liv och frihet, att inte utsättas för tortyr, att få rösta i fria val, få bilda föreningar och få uttrycka sig fritt; helt enkelt att staten inte får inkräkta i våra liv hur som helst, utan måste respektera varje människas frihet, delaktighet och självbestämmande.

    – Att mänskliga rättigheter är universella, vilket innebär att de gäller för alla människor i hela världen och att skillnader mellan kulturer, traditioner och sedvänjor, men att dessa skillnader får aldrig användas som ursäkter för kränkningar, förtryck eller diskriminering av vissa individer eller grupper.

    – Att mänskliga, medborgerliga och politiska rättigheter handlar till exempel om rätten till liv och frihet, att inte utsättas för tortyr, att få rösta i fria val, få bilda föreningar och få uttrycka sig fritt; helt enkelt att stater inte får inkräkta i våra liv hur som helst, utan måste respektera varje människas frihet, delaktighet och självbestämmande.

    Mvh,

    • Göran skriver:

     Sverige bryr sig inte om de mänskliga rättigheterna. Vilken anledning finns det då att bry sig om hur andra länder behandlar de mänskliga rättigheterna.

     I höst kommer det svenska folket i huvudsak rösta på partier som är beredda att inskränka i allt du nämner ovan.

 10. En annan skriver:

  Det blev lite fel även om uttalandet är bra, det jag menade var https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/volodymyr-zelensky-the-man-intent-on-creating-world-war-iii/

 11. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Vladimir Putin ’plans to dominate Europe’ with chilling warning to Finland and Sweden

  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/vladimir-putin-plans-dominate-europe-26335521

  Mvh,

 12. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Varför väljs narcissistiska psykopater som t.ex. Putin och Trump till politiska ledare?

  Mvh,

  • Göran skriver:

   Varför väljer man en person som Joe Biden eller röstar på Hillary Clinton?

   I vilket avseende är Donald Trump en psykopat? Narcissistisk kan jag hålla med om. Dock är nog vartenda ledare med något få undantag nyklassicistiska. Nog kan Donald Trump framstå som psykopat, men han är älskad av sina anställda och är väldigt mån om att folk ska trivas som anställda under honom och slår direkt ned på de som är otrevliga mot andra.

   Innan Donald Trump sade att hans kulle kandidera till president var han mer eller mindre älskad av alla, av både demokrater och republikaner och en av de mest beundrade företagsledarna i USA.

   Sedan vände det över en natt. Det psykologiska fenomenet skulle vara kul att få en analys på.

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Narcissistic sociopath’: Experts stunned after ’small, weak, powerless’ Trump praises Putin at CPAC
   February 27, 2022

   ”In a rambling, partly ad-libbed speech to attendees of the far right conservative CPAC conference Donald Trump, the former U.S. president, praised the President of Russia, Vladimir Putin, who is right now exploding bombs on the sovereign nation of Ukraine in an illegal attack experts say make him a war criminal.”

   https://www.alternet.org/2022/02/trump-putin-2656800624/

   Mvh,

 13. Göran skriver:

  På tal om restriktioner. Nu säger Ryssland att de kanske kommer att nationalisera alla utländska tillgångar i Ryssland.

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Är inte alls förvånad. Har aldrig och kommer inte att under min livstid att litat på Kreml!

   Hoppas ett västländerna nu verkligen minimerar handeln med Ryssland även om detta under de närmaste åren leder till stagflation.

   Ryssland är EU:s femte största handelspartner och representerar 4,8 % av EU:s totala handel med varor med världen 2020.
   – EU är Rysslands största handelspartner och står för 37,3 % av landets totala handel med varor med världen 2020. 36,5 % av Rysslands import kom från EU och 37,9 % av dess export gick till EU.
   – Ryssland är ursprunget till 26 % av EU:s oljeimport och 40 % av EU:s gasimport*. Volatiliteten i energipriserna påverkar direkt volymen av den bilaterala handeln.
   – Den totala handeln med varor mellan EU och Ryssland uppgick 2020 till 174,3 miljarder euro. EU:s import var värd 95,3 miljarder euro och dominerades av bränsle och gruvprodukter – särskilt petroleum (67,3 miljarder euro, 70,6 %), jordbruk och råvaror (4,3 miljarder euro, 4,5 %), kemikalier (4,1 miljarder euro, 4,3 %) och järn och stål (4,0 miljarder euro, 4,1 %). EU:s export uppgick till 79,0 miljarder euro. De leddes av maskiner och transportutrustning (35,0 miljarder euro, 44,1 %), kemikalier (16,7 miljarder euro, 21,1 %) och tillverkade varor (7,6 miljarder euro, 9,6 %) samt jordbruk och råvaror (6,9 miljarder euro, 8,7 %).
   – Tvåvägshandeln med tjänster mellan EU och Ryssland uppgick 2020 till 27,7 miljarder euro, med EU:s import av tjänster från Ryssland för 8,9 miljarder euro och exporten av tjänster till Ryssland stod för 18,8 miljarder euro.
   – EU är den största investeraren i Ryssland. Under 2019 uppgick EU:s utländska direktinvesteringar (FDI) i Ryssland till 311,4 miljarder euro, Rysslands utländska direktinvesteringar i EU uppskattades till 136 miljarder euro.
   * Data från första halvåret 2020

   Mvh,

 14. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Kriget mot Ukraina fick helsingforsarna att marschera för fred: ”Ut med Ryssland – ner med Putin”

  https://www.hbl.fi/artikel/kriget-mot-ukraina-fick-helsingforsarna-att-marschera-for-fred-ut-med-ryssland-ner-med-putin/

  Mvh,

 15. Glenn skriver:

  Gör er fria tolkning av nedan taget fr tråd i annat forum (raypeatforum.com) Sant eller otroligt fel – vad vet jag.
  Nu undrar jag om inte världens ledare spelar RIsk med oss med redan planerad utgång.
  Denna rond : skapa kaos map energi. Om energikranen stängs av via Swift så borde väl rimligtvis Europas ledare starta upp reaktorer kolkraftverk etc å skrota klimatagendan ( ett tag ). Tvivlar på detta. Kanske budskapet blir ” solidariskt lidande” istället. Hmmm.

  Juri Lina sa i en intervju att Kissinger kommunicerat till Jeltsin att Mr Putin var mannen som var deras val. Tja, skulle inte förvåna mig. Nu förvånar mig ingenting. Håll i brallorna. Nu är ju Juri Lina väldigt ”speciell” men jag la den kommentaren i en minnescell.

  I’d say russia and Putin are part of the whole charade.

  ”In 2017 Klaus Schwab claimed that Vladimir Putin was a member of the program,[7] something he repeated in a 2019 talk with Carlos Alvarado Quesada. This presumably happened during his St. Petersburg years in the 1990s[8]. This is not confirmed from other sources. In January 2021, Putin presented a keynote address at the World Economic Forum, where he recalled how he first met Schwab in 1992 and since then had regularly attended events organised by the WEF.[9][10]”
  WEF/Global Leaders for Tomorrow – Wikispooks
  wikispooks.com

  Klaus Schwab:
  ”Russia is an important global power, and there’s a long-standing tradition of Russia’s participation in the World Economic Forum.”

  Putin on the WEF in 2021:
  ”I have been to Davos many times, attending the events organized by Mr. Schwab, even back in the 1990s. Klaus just recalled that we met in 1992. Indeed, during my time in St Petersburg, I visited this important forum many times.”

  I’m going to include this part because it’s relevant to what’s going on atm:

  ”Klaus has mentioned the conversation I had yesterday with the US President on extending the New START. This is, without a doubt, a step in the right direction. Nevertheless, the differences are leading to a downward spiral. As you are aware, the inability and unwillingness to find substantive solutions to problems like this in the 20th century led to the WWII catastrophe.

  Of course, such a heated global conflict is impossible in principle, I hope. This is what I am pinning my hopes on, because this would be the end of humanity. However, as I have said, the situation could take an unexpected and uncontrollable turn – unless we do something to prevent this. There is a chance that we will face a formidable break-down in global development, which will be fraught with a war of all against all and attempts to deal with contradictions through the appointment of internal and external enemies and the destruction of not only traditional values such as the family, which we hold dear in Russia, but fundamental freedoms such as the right of choice and privacy.

  I would like to point out the negative demographic consequences of the ongoing social crisis and the crisis of values, which could result in humanity losing entire civilizational and cultural continents.”

  http://www.russia-briefing.com
  Russian President Putin’s Speech At The World Economic Forum: Complete English Translation – Russia Briefing News
  “Love is impossible if it is declared only by one side. It must be mutual.” Highly Critical of US Social Media and Big Tech “Russia & Europe” belong together Warns of World Approaching Unsettling Political Future The Russian President Vladimir Putin made a Keynote Address at the World…
  http://www.russia-briefing.com

 16. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Russia-Ukraine war: UK foreign secretary would back Britons travelling to fight
  27 February 2022

  Ukraine’s President Zelensky has set up an international unit for volunteers who want to join Ukrainian troops

  ”UK Foreign Secretary Liz Truss has said that she would ”absolutely” support Britons travelling to Ukraine to join the country’s fight against the Russian invasion”

  https://www.middleeasteye.net/news/russia-ukraine-war-uk-truss-support-british-foreign-fighters

  Mvh,

 17. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Elon Musk switches on Starlink in Ukraine to bolster connectivity

  ”Elon Musk has announced that SpaceX has switched on Starlink in Ukraine to help keep people in the country connected to the internet as Russia conducts an invasion.”

  https://www.neowin.net/news/elon-musk-switches-on-starlink-in-ukraine-to-bolster-connectivity/

  Mvh,

 18. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  How U.S. Special Forces Can Fight Putin Without Starting World War III
  Feb. 28, 2022

  https://www.thedailybeast.com/how-us-special-forces-can-fight-vladimir-putin-without-starting-world-war-iii

  Mvh,

 19. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Niinistö i Fox-intervju: Putin verkar vara ensam och bitter

  https://www.hbl.fi/artikel/niinisto-i-fox-intervju-putin-verkar-vara-ensam-och-bitter/

  Finnish president says NATO membership ’under discussion’ in Helsinki

  https://www.foxnews.com/media/finnish-president-niinisto-nato-membership-russia

  Mvh,

Kommentarer är stängda.