Lämlarna i klimathotsreligionen

Klimatalarmisterna, oavsett vi talar om de mer namnkunniga som syns i media eller alla dessa vilseförda gräsrötterna, påminner mig väldigt mycket om fjällämlar. Sådana har jag stött på flera gånger. Mest naturligtvis när jag bodde Östersund på 60-talet och det blev sanslöst lämmelår. Det måste ha varit -65 eller -66.


Det var lämlar överallt. Man kunde inte cykla till skolan utan att ha ihjäl ett par stycken. Om man försökte undvika dem, kastade de sig under hjulen. Något i deras psyke hade förändrats så att de inte såg några faror. Sittande på bakbenen utmanade de tjattrande och pipande, katter, hundar och människor. Det fanns inget förnuft eller självbevarelse alls i deras beteende.


Så är det med alarmisterna också. De tar inte in fakta, vägrar förstå logiska resonemang, har övergett allt sinne för proportioner. Allt man säger utmanas med tillmälen som klimatförnekare, vetenskapsförnekare, oljelobby, lögnare, science is settled, följ vetenskapen, med mera.


Nu vill lämmeltåget tvinga oss med utför stupet. På något sätt måste vi få politikerna att förstå att de är skyldiga att fatta mer rationella beslut än vad lämmeltåget är kapabelt till. De politiker som inte vågar lämna lämmeltåget, får inte väljas om!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Lämlarna i klimathotsreligionen

 1. Stefan Eriksson skriver:

  “Alla ska med” som Kalle Strokirk uttrycker saken:
  http://kallestrokirk.se/2020/02/28/alla-ska-med-3/

 2. Dandersan skriver:

  97% av lämlarna kan inte ha fel!
  Dvs 3 % kan aldrig ha rätt.
  Kultureliten ställer sig i fronten för klimatforskarna och räknar antal och och blir offer för lämmeltåget!

  • Göran skriver:

   Exakt. Om 97 % kastar sig nedför stupet kan det inte vara fel att kasta sig nedför stupet.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Svänger det inte våldsamt med hänsyn till hur lämmeltillgången är och ett gott ripår.
  Enklare uttryckt, “årsmånen” kanske avgör antalet och inte klimatet. Det fick jag lära mig i unga dar.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jo, det svänger enormt. Vissa år finns det knappt lämmlar på fjället, andra är det som om marken lever.

 4. Leif Johansson skriver:

  Tack Mats
  Mycket bra liknelse. Den ekonomiska ättestupan är nära och vår livsstil är hotad av globalistenas
  djävulska plan.

  Leif

  • Åke Sundström skriver:

   Trams, Leif! Det är våra egna socialister som är klimathysterins skurkar – även de som falskeligen kallar sig liberaler eller konservativa. Men sant att vår livsstil är hotad, av den om hotbilden helt eniga 7-klövern. Enda motståndet för dagen är KLP, fattigt men hittills också lite vilset i pannkakan, vilket Mats tycks vara på god väg att rätta till. Nej till EU följs nu rimligen att ett nej även till klimatnojan. Då bör ett stöd över 4-procentspärren vara inom räckhåll och ättestupan ett minne blott.

 5. Snöflinga skriver:

  En tröst är, att man faktiskt träffar på åtskilliga personer. som utan vetenskaplig bakgrund och egentliga fakta bakom sig , tveklöst, ändå uttalar genuin skepsis mot alarmistisk policy enbart på basen av sunt förnuft. Förhoppningsvis segrar ändock sanningen till slut.

Kommentarer inaktiverade.