Stabilitetspakten pausas

Den här nyheten är ett par veckor gammal nu. Europas finansministrar sätter stabilitetspakten på paus på obestämd tid. Dessa medlemsstaternas främsta väktare av sina respektive länders ekonomiska hälsa godkänner alltså att det är lämpligt att ”tillfälligt” föröda sitt lands ekonomi för att folket drabbats av en förkylning!

Hur har de tänkt sig att ekonomin ska se ut när förkylningen är över? Hur lång tid ska det sedan ta innan normalläge inträffar? Kommer det att ställas krav på att så kallat rika länder i nord ska solidariskt betala de svagare ekonomiernas skulder? Med mera.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Stabilitetspakten pausas

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Om jag slutar att vattna en blomma och den är döende eller död, står den åter igen i fullt flor om den bara får vatten?

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Var gång EU, och det bunkergänget gör gällande att ”här skall minsann satsas kapital” på klimatförbättrande åtgärder eller som nu senast, stödpengar till de som verkligen drabbas av ”coronaviruset”, företagare som ser omsättningen försvunnen, med röda siffror i bokförningen som resultat, talas det om ”bonds”.
  Är det att jämföra med obligationer, eller andra värdecheckar?

  Iaf. är det väl ett sätt att skymma sikten, för det faktum att ECB trycker nya pengar, utöver de som finns inom euro-området.

  Rätta mig om jag har fel, vilket jag faktiskt hoppas, då det där med att trycka pengar utan täckning av substantiella tillgångar som sätter värdet brukar aldrig sluta väl.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är så jag uppfattat saken, att efter man övergivit Bretton-Woods 1972 så försöker riksbankerna matcha utbudet av pengar med efterfrågan på desamma.
   Går väl sådär.

  • Ivar Andersson skriver:

   Det SLÖSAS kapital på klimatförbättrande åtgärder .

Kommentarer är stängda.