American exceptionalism

Jag har tänkt på det som ibland kallas american exceptionalism, med vilket menas den känsla av att vara unika som många amerikaner känner. Något som också får dem att göra saker som andra inte gör. Men allt är inte som det varit och det blir allt svårare att finna storheten i den american exceptionalism som erbjuds idag.
Den har dessutom tydliga drag av messiaskomplex, när de menar att är USA grundat mer eller mindre på guds order, att konstitutionen är given av Gud, liksom Bibeln. Man kanske inte kan vänta sig annat av en stat grundad av landsförvisade brottslingar och religiösa galningar. Jag orkar inte skriva detaljerat om allt, ni får välja och läsa det som intresserar.


Det har på sistone börjat sägas om svenskarna, swedish exeptionalism, men då mest för att beskriva hur knäppa vi är i vår olikhet.

AE brukade inte inkludera hbtq som likare

Det är nu klarlagt att det var demokraternas provokatörer som låg bakom våld och förstörelse 6 januari

Som väntat återupptar demokraterna jakten på legala vapenägare, med hänvisning även till mycket gamla skolskjutningar. Amerikanerna har inför detta köpt vapen och hamstrat ammunition i sådan omfattning att det är brist på ammunition i kaliber 9×19 och .223 även i Sverige.

Valsedlar har upphittats i en skräpcontainer i Maricopa county, Arizona.

Socialdemokrati och islamism tar över i det demokratiska partiet, som alltså flyttar sig allt längre bort från allt demokratiskt.

Nu har butiker börjat märka på hyllkanten vilka varor som tillverkas av icke-vita företag. De tror att de kan motverka rasism på det viset.

I senatsförhören om 6 januari skyller ansvariga på varandra och glömska. Sanningen ska inte få komma fram.

En av de fact-checking serviceses som många MSM använt sig av är grundat och styrt av en kinesisk infiltratör.

NCLA en medborgarrättsorganisation med stort juridiskt kunnande kräver att staten tar krafttag mot det förfall av medborgerliga rättigheter som cancel culture medför.

FBI vägrar offentliggöra obduktionsprotokollet för den polis som dog vid Capitolium den 6 januari. Det sades tidigt att han slogs ihjäl med en brandsläckare. Det har tillbakavisats av FBI. Senare har det sagts att ska ha dött av hjärtsvikt, möjligen till följd av stress eller allergisk reaktion. Inget av detta blir nu offentligt. Varför inte?

Hela 71% av amerikanska folket anser att Antifa är en inhemsk terrororganisation.

Privat ägande är fortfarande väsentligt för ett lands välstånd och utveckling.

HR1 kan detta ge demokraterna ett ointagligt övertag i alla framtida val?

Överdrivna larm om ”existensiella hot” riskerar skapa verklig fara.

Kina har infiltrerat den vänsterlutande pressen, det vi kallar MSM, i åratal.

Vänsterdemokraten Tulsi Gabbard kan bli republikanernas bästa bundsförvant i nästa val.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på American exceptionalism

 1. Benny skriver:

  Den här exceptionalismen märks väl mest i utrikespolitiken där USA anser sig ha rätt att strunta i alla internationella lagar och förordningar som de gärna vill att andra länder ska rätta sig efter! Det är ju ganska makabert att Biden som var vicepresident under Obama var en av dem som ivrigast drev på krigen och mördandet i Libyen, Syrien som kostat miljoner livet kallar Putin för mördare…Nog för att Biden är senil men så dåligt minne kan han väl inte ha? Och USA som står bakom så många statskupper och inblandning i andra länders val och tillsättande av egna marionetter i mängder av länder blir alltså upprörda om någon utomstående blandar sig i deras val som de själva fejkar och förloraren skyller på ”utländsk” påverkan (läs Ryssland)…Hur nu det skulle gå till? Petrodollarn som de tvingar på sina vasallstater som är oljeleverantörer strider ju också mot internationell rätt men som är nödvändig för att USA ska kunna fortsätta importera med sedelpressen är ju också exceptionalism osv…Kort sammanfattat så anser sig USA stå över de futtiga regler som de tycker andra länder ska följa och det är väl därför man har ca 800 militärbaser som påtryckningsmedel runt om i världen hos sina vasallstater.

 2. Thomas skriver:

  När jag fick förklarat att i USA är man patriot, inte nationalist, och skillnaden är ganska stor så kan man kanske påstå att även i Sverige gäller det.. Det finns inga nationella intressen därför att Sverige har sedan Gustav Vasa haft makten i Stockholm och provinserna har varit maktlösa, vilket innebär att nationella känslor knappast gått att uppbringa då bara ett ytterst fåtal känt sig som ”svenskar”. Makten i Stockholm har på olika sätt försökt att krossa lokala funktioner, som en strikt skolundervisning med absolut, tydlig och enkel svenska för folket (Å, Ä och Ö är väl de mest tydliga exemplen). Svenska kyrkans byråkratiska funktion, där prästerskapet ännu idag lever i en tradition där man moraliserar över allmogens leverne från predikstolen (även om det idag kan se litet annorlunda ut med Anna Ardin och andra suspekta statliga agenter). De sydsvenska protesterna upphörde nog inte med Nils Dacke, enligt Dick Harrison, och i Dalarna har upproren levt kvar som ”knätofskulturen”. Så någon nationalism finns nog inte utan landet måste styras som en koloni från en maktfullkomlig Stockholmsadministration. Att skapa en yttre fiende som ”alla” kan samlas mot är då en patriotisk nödvändighet (och vem är det?). En process som kanske just nu sker i USA..??

  • Mats Jangdal skriver:

   Förklara gärna det där med åäö! Att Sverige i mycket fortfarande är sina landskap har jag också beskrivit, men menar du att man är patriotisk med sitt landskap eller med Sverige?

   • Thomas skriver:

    Om jag inte misstar mig så var det Axel som införde Å, Ä och Ö..
    Jämför med en grek, han är alltid en grek och kommer alltid att försvara Grekland (även om han bor i Sverige) (ta bråket om Macedonien, bara namnet höll på att starta ett krig! Vem skulle bry sig om Jämtland ville bli norskt?) Grekerna är nationalister! men så fort en svensk lämnar landet så är han nöjd.. far åt helvete med Svedala.. Så det enda som gäller är att det krävs en rejäl fiende som kan krossa hela Sverige för om det bara blir litet skit i Stockholm, vem bryr sig? Då blir vi patrioter – möjligen..

 3. Göran skriver:

  Angående hbtq-larvet. Det finns så kallade hbtq-personer som röstade på Donald Trump och anser att Donald Trump varit den bästa presidenten för det så kallade hbtq-samhället.

  Dessa så kallade hbtq-aktivisterna är inte det minsta intresserad av att vilja behandlas lika. Tvärtom vill de behandlas med förmåner och positivt diskrimineras. Många av dessa aktivister bryr sig inte det minsta om hur många liv de förstör med sina sociala konstruktioner om kön.

  Det är ett totalt omotiverat fokus på minoriteter av vilket slag de än må vara i våra samhällen. Det är bara en offerkultur där det är en massa individer som inte vill ta ansvar för de beslut de behöver göra i sina liv. Det enda de gör är att uppfinna en massa påstod diskriminering som inte finns, och alla andra är livrädda att stöta sig med dem.

 4. Göran skriver:

  Det där med att märka upp vem ägaren är till varor är en bra idé. Då kan man undvika alla varor som inte har en svensk ägare. Jag försöker att inte subventionera sådant som inte svenskar äger så mycket som möjligt.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Det mesta Du skriver om i sammanfattningen ovan får vi ju inte läsa i svenska media annat än försåtligt vänstervinklad form. Det börjar röra på sig beträffande valfusket kan vi läsa oss till.
  Man applåderar Dig helt ifrån Atlanta, prima Mats.

Kommentarer är stängda.