FBI och politikerna

Var det rätt att avskeda FBI-chefen James Comey och i så fall varför? Det verkar finnas lika många åsikter som det finns politiker och journalister i Washington DC. Ett grundtema är naturligtvis åsiktskillnaden mellan republikaner och demokrater. Republikanerna verkar vara splittrade i frågan om det var nödvändigt eller lämpligt eller något annat.

Demokraterna tycks anse att det var fel av Trump att sparka Comey, eftersom Comey var på väg att avslöja Trumps landsförräderi, beroendet av främmande makt. Nämligen Ryssland. Om däremot Clinton blivit president, då hade det varit rätt av henne att sparka Comey på grund av hans granskning av hennes otillåtna mailserveranvändning. Kan dubbelmoralen illustreras tydligare?

En något nyktrare analys verkar vara att Comey gjorde sig omöjlig för att han inte höll sig till en konsekvent linje. I vart fall inte en linje som politikerna uppfattade som konsekvent. När en demokrat kan säga att det var fel av Trump att sparka Comey, men hade varit rätt av Clinton om hon vunnit, då förstår man två saker. Det ena är att förmåga till logiskt tänkande inte är ett anställningskrav för politiker. Det andra är att det enda demokraterna, och vissa besvikna republikanska partigängare, önskar är att få avsätta Trump.

En liten del av alla artiklar som skrivits i ärendet, här, här, här och här. Samt träffande satir här och här.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på FBI och politikerna

 1. Göran skriver:

  Rätt och rätt. Donald Trump har rätt att sparka vem han vill. Varje president sparkar folk till höger och vänster. Under Irakkriget har aldrig så många generaler och höga officerare fått förtidspension i USA:s historia.

  Angående utredningen av Hillary Clinton. Det var rätt att sparka James Comey, inte på grund av att han utredde Hillary Clinton utan för att de inte vågade ta steget vidare och åtala henne. James Comey har inte behandlat personen i utredningen på samma sätt som om det hade varit en lägre tjänsteman eller något liknande. Den personen hade suttit i fängelse nu. Är man feg och inte vågar gå vidare på grund av att det är en hög tjänsteman, då ska man ha sparken.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det var ju väntat att Schumer skulle dra igång drevet mot President Trump och det låter ju imponerande med landets säkerhet som ingrediens.
  Samhällsomstörtande socialister gör allt för att skapa oro och elände det är ju deras livsluft och enda drivkraft.
  Borde vi inte koncentrera oss på våra egna fataliteter som t.ex. Svenska Institutet, en verksamhet under Utrikesdepartementet som blockerar svenska medborgare på internet?
  Mats får säkert tillfälle att analysera även det.

  • Göran skriver:

   Vem bryr sig om Svenska Institutet? För min del kan i princip alla myndigheter läggas ned. De gör alla mer skada än nytta.

   Dock kan de faktiskt vara riktigt roliga, men tanke på vilka som blev blockade av Svenska Institutet. Vad jag har förstått var det bara någon praktikant (typ) som gjorde blockeringen. En Japansk modell vore bra här, en offentlig ursäkt av personen i fråga. Men det kommer att ske som det alltid gör – ingen kommer att ta något ansvar. Ingen har ens gjort något fel.

Kommentarer är stängda.