Vilka ska ha rösträtt?

Republikanerna i USA hävdar det rimliga i att ett lands myndiga medborgare är de enda som ska ha rätt att rösta och därmed besluta hur ett land ska styras. Det är samma ordning som rådde i de grekiska demokratierna i antiken.

Demokraterna anser istället att alla som befinner sig i landet ska få rösta. För att ingen ska diskrimineras anser de också att de röstande inte ska behöva legitimera sig i vallokalen. Detta öppnar för röstfusk på flera olika sätt, som att rösta flera gånger i sin egen valkrets, eller att rösta i flera olika valkretsar.

Med obefintlig kontroll blir det omöjligt att kontrollera att valen går rätt till. Man kan dock få fram en del information som avslöjar att val inte gått rätt till. Exempelvis om det i en valkrets avgetts fler röster än där finns röstberättigade. Sådant har man upptäckt om presidentvalet 2020. Men rättsväsendet, djupa staten, de som vann, rycker bara på axlarna åt sådant.

Som jämförelse krävs det legitimation för en mängd vardagliga aktiviter av vitt skilda slag. Ibland för ordentlig identifiering av dig som person, ibland för kontroll av behörighet eller något så enkelt som ålderskontroll. Sålunda legitimerar sig folk för sådana saker som: bankärenden, bilkörning, inköp av alkohol eller vapen, entré till skolor och arbetsplatser, med mera.

Demokraternas ovilja att erkänna behovet av legitimation vid röstning är således helt styrt av deras egen demokratisaboterande agenda. De vet att den som äger något, ett land, en stad, ett hus eller annat är redo att försvara det mot dem som inte är delägare i detta. Men demokraterna föser framför sig en hop av icke del-ägande människor för att kunna ta makten ifrån de ägande.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Vilka ska ha rösträtt?

 1. Glenn skriver:

  Off topic,

  WHO pandemic agreement – sista utkastet. 32 sidor.
  Snart skall man rösta.
  God läsning.

  https://substack.com/redirect/29467c1c-da69-4141-8d57-3f64837f839b?j=eyJ1IjoidTRhdTYifQ.Cnap3-VJOZld6YXGQ-7CzPlykZoKKNRJ9oteyrqbvQo

 2. Jan Andersson skriver:

  Att Schweiz var sist med att införa kvinnlig rösträtt berodde inte på manschauvinism utan på deras system att endast de som gjort schweizisk värnplikt var röstberättigade. Minns att Schweiz har minst tre olika språk och invånare med motsvarande utländsk bakgrund. Om alla fick rösta skulle det innebära en stor risk för att man röstade för sitt eget bästa inom respektive språkområde och därför inte såg till landet Schweiz’ bästa (vilket kunde befaras leda till konflikten och inbördeskrig). Hade man däremot gjort sin värnplikt, ansågs det som som en lojalitetsförklaring till landet (och dessutom lockades fler till militärtjänst). Sverige hade en liknande lagstiftning! Båda systemen måste först avskaffas innan kvinnorna släpptes in i vallokalerna.

 3. Benny skriver:

  Känner man igen förfarandet från Sverige där sossarna importerar valboskap som instrueras att lägga sin röst på S? Att valfusket grasserar i USA där även döda numera röstar är ingen nyhet utan varit känt länge och givetvis är det makthavarna i kulisserna som ligger bakom fusket!

 4. Göran skriver:

  Joe Biden sade före valet 2020 att de (Demokraterna) hade byggt den största valfuskorganisationen i USA:s historia.

  Hela Joe Bidens presidenttid har hans administration och korrupta demokrater ägnat tid åt att förhindra åtgärder mot valfusk.

  Förmodligen vinner Joe Biden valet igen.

 5. Göran skriver:

  I Sverige har det kommit upp på senare tid om att sänka rösträttsåldern till 16 år. Jag lyssnade till två av dessa förespråkare och de bevisade på några sekunder mer eller mindre att rösträttsåldern inte borde sänkas.

  Fråga är nog mer att det är för enkelt att rösta. Var och en borde åtminstone ha några grundläggande kunskaper. Innan man får rösta borde man kanske få svara på ett antal frågor.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Detta är hämtat ur Epoch Times, själv har jag tjatat om det i över 50 års tid. Utplundrade skatter och bidragsparasitismen har dock överskuggat allt rationellt tänkande. Boskapen har vallats.
  Svenska valsystemet behöver reformeras.
  ”Tidigare kunde väljarna stryka de kandidater de inte ville ha in i riksdagen, men detta ändrades så att väljarna bara kan premiera en kandidat. Detta medför att väljarna i praktiken inte kan få bort kandidater de inte anser agerar för deras intressen”.
  https://www.epochtimes.se/svenska-valsystemet-behover-reformeras
  Författat av Magnus Sterky
  Min enkla slutledning till handling i närtid. Skriv SWEXIT på en BLANK röstsedel. En fråga som kräver ett ja eller nej utan att någon korrupt politiker behöver blanda sig i ditt ställningstagande.

 7. Göran skriver:

  Joe Biden om de illegala invandrarna: ”Hispanic voters.”

 8. Christian H skriver:

  Det för mig självklara svaret på vilka som skall ha rösträtt är svenskt medborgarskap och att vara myndig. Sedan kan man diskutera myndighetsåldern som nu är 18 år, vilket jag tycker är en för låg ålder. De som vill att 16-åringar skall få rösta, men inte köra bil eller köpa öl och cigarretter anser jag tyder på att de inte finner det är viktigt med kunskap och personlig mognad. Betydligt viktigare verkar det vara att få makt genom att lura okunniga personer.

  För sossarna är makten allt och de har sett till att få hit många invandrare som röstar vänster. Jag talar inte om de som kom hit för att jobba på 50- och 60-talet. Importen av vänsterväljare började på 60-talet med finska zigenare som det var synd om, sedan följde polska och tjeckiska zigenare som det också var synd om. Därefter öppnades dörrarna på vid gavel för kommunistsympatisörer från Pinochets Chile. För dem var det fritt fram. ”Dom röstar i alla fall inte på borgarna”, som en sossepamp sa. Därefter har vi fått horder av muslimer från MENA-länderna. De vill inte följa våra lagar, men kräver att vi ska respektera deras lagar. De har utnyttjat vår aningslösa politik och nästlat sig in inom politik och myndigheter, exempelvis polisen.

  Stolligheterna med att vi måste ha jämn könsfördelning överallt och att vi måste prioritera mångfald i alla sammanhang har lett till den skyhöga kriminalitet vi har. Så blir det när önsketänkande och ideologisk förblindelse får företräde framför klokhet och realism.

  • Göran skriver:

   Ett argument för lägre röstålder är att de som är yngre än 18 år ska få vara med och bestämma om sin framtid.

   Det löjliga är att om man tror att man påverkar något genom att rösta vart fjärde år, då visar det på en bristande mognad.

   Jag har röstat i några val och har min röst påverkat mitt liv till att bli bättre? Nej, det har bara blivit sämre. Nu är det så att jag påverkar mitt liv själv, men ökade kostnader för mig som politikern har tvingat på mig har inte gjort det bättre för mig utan snarare tvärtom. I detta definierar jag sämre med ökade regler och krångligheter.

  • Jan Andersson skriver:

   I judiska och kristna länder gäller det att bli vuxen mellan ca 10 0ch 20 års ålder genom att trimma upp sin medvetenhet, alltså sitt sociala och kulturella samvete som endast till viss del är medfödd hos alla folk. Sedan tar det kanske ytterligare en tid innan den politiska medvetenheten har formats. De som växt upp i totalitära regimer förstår inte ens frågan eller problemet; att inte ha något utvecklat samvete är bara bra för att undvika konflikter med överheten som ändå bestämmer allt oavsett var jag tycker. Muslimska länder har drivit detta längst genom att allt man behöver kunna står i Koranen.

   Judiska och kristna regimer som överlåtit till medborgarna att själva lyssna till sitt samvete alltså ”sin inre röst”, framstår därför bland muslimer som obildade och primitiva, och skall så småningom helst försvinna ut genom bakdörren.

   Ett dilemma i detta tankesätt borde vara att det är de judiska och kristna länderna i västvärlden som kommit längst i den teknologiska utvecklingen. Så om västvärldens folk underkuvas så måste samhällsutvecklingen också ta ett rejält steg bakåt.

   Konflikten Ryssland-Ukraina handlar om samma skillnad i tänkesätt. Efter murens fall uppstod nio års kaos i Ryssland som inte förbättrades förrän Putin tillträdde och återställde centralmakten. Folket i Ryssland och de ryska enklaverna kan och vill inte tänka själva. Ukraina och Kiev var ett världscentrum för kristendomen och det fria tänkandet under medeltiden.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   ”Det för mig självklara svaret på vilka som skall ha rösträtt är svenskt medborgarskap och att vara myndig”.
   För många är det självklart men vad SVENSKEN måste lära sig är att ”återerövra” rätten att sparka KORRUPTA politiker, i ALLMÄNNA VAL.
   Varför är det så konstigt, den har funnits en gång i tiden men ingen vågar tala om den.

   • Christian H skriver:

    Självklart borde rätten att stryka ha funnits kvar. Den rätten kunde ge partiledningarna en anledning att ompröva vilka kandidater de satte upp på listan. Dagens system med personval är utformat så att det i praktiken inte går att påverka vilka som hamnar högst upp. Sedan kan partierna kasta ut en av väljarna populär person om personen ifråga hotar andra partitoppars maktambitioner. Det var som hände Elsa Widding. Hon fick flest personröster efter Jimmy Åkesson inom SD, men mobbades ut. Hon var den mest erfarna och kunniga inom energifrågor i hela Riksdagen och det kunde inte tålas av något parti. Okunniga och fånbabblande vindflöjlar är vad som önskas där. Hon påstods vara en felrekrytering av SD. Skandalöst av dem att inte kunna ta vara på hennes kompens!

    • Christian H skriver:

     kompetens ska det förstås stå och inte kompens, i min kommentar ovan!

 9. Sebastian Nielsen skriver:

  Skälet till att slopa legitimationskravet för röstning är just för att ett sådant krav kan användas för kontroll. T.ex. om du inte gillar vad någon röstar på, undanhåll legget på säg valdagen.

  Inte ens i sverige har vi legitimationskrav, utan du kan låta en kompis legitimera din rösträtt:
  https://www.val.se/att-rosta/var-rostar-jag/fortidsrosta.html

  I finland, så har de ett annat system, där man kan hämta ett temporärt identitetskort som enbart gäller för röstning, hos polisen.
  https://vaalit.fi/sv/-/styrkande-av-identitet-vid-rostning

  Visst är det viktigt att kontrollera identiteten vid röstning, men det måste ske på ett sådant sätt att yttre påverkan utesluts.

  Här skulle man t.o.m. kunna ha att man tar ett blodprov för att rösta o så kollas DNA, men då behövs DNA-databas över alla väljare.
  Då blir det brutalt svårt att hindra någon från att rösta, utan att döda eller frihetsberöva personen.

 10. Göran skriver:

  Kan kanske betonas att i den atenska demokratin valde de personer och inte partier. De valde, som de ansåg, lämpliga personer till positioner.

  Som jag ser det finns det ingenting i den så kallade svenska demokratin som kan jämföras med den atenska demokratin.

  Den atenska demokratin kom mer till för att undvika just det styrelseskick som vi har i Sverige.

  Gör det någon skillnad om en diktatorn är en person eller flera personer?

  När vi i Sverige går och röstar har vi ingen aning om vilka som ska bli respektive ministrar. Vi får bara stillasittande se på när det ena puckot efter det andra utnämns till ministrar.

  • Christian H skriver:

   Apropå puckon, nog är väl ”puckokrati” en träffande beskrivning på styrelseskicket i Sverige?

   • Göran skriver:

    Bra ord. Ska jag lägga på minnet och testa.

   • Jan Andersson skriver:

    En Persson och Ringholmare = en bamsekorv och en Pucko (Statsminister Göran Persson och finansminister Bosse Ringholm). Vi hade puckokrati redan då…

  • Benny skriver:

   Nej, partidiktaturens Sverige har inte mycket med demokrati att göra och tyvärr gäller detta nästan alla västländer där man tutat i folk att de lever i de bästa av världar med ”demokratiska” rättigheter som vid närmare granskning visar sig vara en tunn fernissa för att dölja hantlangarna bakom partidiktaturen! I Sverige kallar de sig partistyrelser som har den verkliga makten att tillsätta och avskeda galjonsfigurerna som valboskapen alltså får ”välja” på vart fjärde år.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Nog är det KORRUPT så räcker och blir över.
    Pengar som man kan hämta hem via röstsedeln frestar fortfarande allt för mycket.

 11. Göran skriver:

  Med anledning av hysterin kring SD:s så kallade trollkonton, så anser jag personligen att det inte längre är möjligt att ge politikerna olika negativa epitet. De är inte korkade, dumma, okunniga eller har låg intelligens. De är helt enkelt bara förvuxna bebisar.

 12. Göran skriver:

  Ska politiker har rösträtt? Nej.
  Ska offentligt anställda ha rösträtt? Nej.

  Temporärt borde det tillfälligt införas ingen rösträtt för kvinnor, ingen rösträtt för män under 40 års ålder och ingen rösträtt för icke etniska svenskar.

  Låt de som blir kvar att få rösta fixa Sveriges problem.

  • Benny skriver:

   Kanske det enda sättet att få ordning på Sverige igen? Dock har vi ett stort problem och det är att skulle detta införas skulle snart ”färgrevolutioner” komma som ett pärlband och de utländska baserna på svensk mark skulle vara fästen för den gamla politiska klanen som med vapenmakt snabbt skulle ta tillbaka makten! Och här har vi nog den verkliga orsaken till att makteliten i Stockholm vill härbärgera utländsk trupp i Sverige som nog är tänkt ska slå ner de framtida upproren mot vanstyret som är idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *