Det akterseglade svenska rättsväsendet.

Detta har hänt. En svensk man och småbarnsfar, tutar på en ung kvinna som inte är smidig i trafiken, om man säger så. Hon blir irriterad på detta. Mycket väl medveten om vad hon gör tar hon en bild på hans registreringsskylt och skickar med mobiltelefonen till sina släktingar. En timme senare är pappan på väg med ilfart till sjukhuset med ambulans efter att släktingarna sökt upp honom och misshandlat honom riktigt illa. Flera mot en. En småbarnspappa misshandlas så illa att han hamnar i respirator. Hur kan det bli så här?


Det handlar om en enda sak. De gör det för att de kan. För att den svenska rättsstaten inte fungerar enligt plan med de nya förutsättningar som tillkommit. Vår rättsstat är konfigurerad med tanken att samhället kan och vill skydda dig. Du får i princip knappt lyfta ett finger för att skydda dig själv. Gör du det i förebyggande syfte betraktas det som minst olaga hot.


I vissa länder tillåter samhället laglydiga medborgare att skydda sig själva med vapen. Det alternativet är i princip icke-existerande i Sverige.


Här utvecklas nu utan synbart ingripande från samhället ett tredje alternativ, att klanerna upprätthåller rättvisan. Så var det på vikingatiden i Sverige. Då hade den svenska småbarnspappans ”klan” kunnat hämnas. Vilket eskalerat våldet. Men i ett fungerande klansamhälle hade klanledarna stoppat en sådan eskalering på ett tidigt stadium. För det är inte i någondera partens intresse med storkonflikt för bagateller. Ledarna hade fått problemet framlagt för sig från båda sidor, därefter hade ledarna enats om åtgärd, ofta en ursäkt levererad tillsammans med en penninggåva. Det är så det funkar i klansamhällen. När jämvikt mellan klanerna uppnås förhandlar klanledarna om lämplig åtgärd och våldet minskar. Då står rättsstaten helt på sidlinjen. Idag sitter den på läktaren.


Men det tycks inte svenska offentlig debatt inse. Den västerländska kulturelitens raffinemang gör den fullständigt oförberedd och oförmögen att hantera någon fråga som berör klankultur eller muslimer och islam.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Det akterseglade svenska rättsväsendet.

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  I Sverige är socialisterna enbart inställda på att kriminalisera, trakassera, kränka, plundra etniska svenskar.
  Att de importerade klanmedlemmarna förr eller senare skär halsen av socialisterna bekymrar dem inte för stunden.
  Mats reflektioner ger oss föraningar.

 2. Dandersan skriver:

  Familjen-heter en bok om detta.
  Utvisning borde vara mer förekommande! Beter man sig på ett sätt som är vanligt i andra länder bör man återvända dit.
  Gäller även den man som mördade en man i Kiruna. Han kommer att belasta oss i framtiden eftersom han inte kan utvisas, på grund av konvertering till Kristendom

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Utvisning bör vara obligatoriskt om det är asylsökande eller flykting som begår brott: statusen som sådan är avhängig persons beteende enligt flyktingkonventionen så genom att inte förverka ev. medborgarskap och utvisa bryter vi mot denna heliga skrift.

   Rör det sig om våldtäkt, dråp, mord, grovt eller upprepat rån samt narkotikasmuggling (opium, kokain, heroin och derivat därav) bör personen om bevisläget är helt klart utan undantag avrättas. Så även vid terror-brott, även sådana begångna i annat land, även om bevisföringen där lär bli svår varför man i sådan fall istället med fördel dömer till livstids straffarbete.

   Skattebrott (och bidragsdito) av systematisk karaktär eller stor omfattning bör bestraffas med, förutom straffarbete, total egendomsförverkan. Detta då inte bara egendom som kan bevisas tillhöra den skyldige utan även egendom den skyldige nyttjar eller är i besittning av: det ska inte gå att ducka genom att tillhörigheter och annat står på målvakter. Vidare bör personen efter avtjänat straff vara belagd med näringsförbud och avtalsförbud under lika lång tid som straffet pågick.

   Mindre allvarliga brott bör bestraffas synligt och offentligt, istället för som idag med böter/fängelse. Skadestånd till ev. fysiska offer ska dock erläggas tills brottet är gäldat. Exempelvis kan personer som stjäl i butiker dömas till att som kedjefångar städa i närområdet, längs motorväg eller liknande. Med en boja om trettiofem kilo om livet gör man inte många knop på rymmen, särskilt inte med GPS.

   Jag har i tjugofem år dryftat liknande tankar med olika kollegor och bekanta: genomgående är att en majoritet svenskar, särskilt akademiker och liberaler/libertarianer, säger blankt nej (är det ett skyldigt samvete som anas?) medan arbetare (och i synnerhet egenföretagare) och invandrare säger nästan 100%igt ja till tankar som ovanstående.

   Det säger verkligen något om svensken.

   Jag lutar åt att svensken är en åsna mellan två hötappar: vad hon vill ska fungera, och vad som faktiskt fungerar, och att åsnan vägrar välja om den inte kan få bägge.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   • Thomas skriver:

    För snart trettio år sedan så pratade jag med en nämndeman i hovrätten om detta… Hon sade då att man infört en princip där ett straffvärde över en given nivå skulle medföra automatisk utvisning.. Då detta var strax efter en orolig situation i början av 90-talet så tyckte jag att det var ett bra och konsekvent beslut.. Men, det höll givetsvis inte.. En som var utvisningshotad kunde ju råka illa ut i hemlandet.. Så då kom regler om humanitära orsaker som stoppade utvisningarna.. och sedan var det kört.

    • Göran skriver:

     Är inte själva tanken att utvisningshotet ska avskräcka?

   • Göran skriver:

    Det enda skattebrott som finns, är att beskatta. Jag kan inte se att jag skulle ha någon som helst rätt till del i dina surt förvärvade slantar.

   • Åke Sundström skriver:

    Dina synpunkter är ofta intressanta, kamrat Rikard, mer här kör du i diket med prat om dödsstraff och ”total egendomsförverkan”. Du har förstås rätt i att vanliga knegare är mer lyhörda än mesiga folkpartister för krav på hårdare straff, men hur i all världen kan du bunta ihop sådana med libertarianer?

    Fel också när du skriver att att rättsrötan ”säger något om svensken”. Det gör den inte alls, men den säger något om svensk politik, vilket är en helt annan sak. Du borde känna till Sverige numera är en parlamentarisk diktatur, där medborgarna har NOLL inflytande över lagböckernas innehåll – och inte över någonting annat heller som beslutas på Helgeandsholmen.

    Jämförelsen med en åsnas val mellan två hötappar är lika irrelevant, eftersom ingen borgerlig hötapp går att upptäcka på den svenska scenen. Alliansen har ju praktiken omfamnat Palmes starka stat och sålt ut sin frihetliga ideologi. Med Reinfeldt som de svekfullas ledare och huvudskurk, men med efterträdaren Kristersson som en nästan lika defaitistisk tumrullare.

    Men jag brukar tillägga att vår tigande och alltmer korrupta intelligentia har ett tungt medansvar som den rådande anarkins möjliggörare, trots enstaka undantag. Med min egen yrkesgrupp, ekonomerna, som de mest föraktliga. De som lämnar fältet fritt för klimatskojarnas alla Gretor och inte ens säger sig förstå de mest elementära prismekanismerna, lagerna om utbud och efterfrågan.

 3. Göran skriver:

  Värre blir det. Hur går det t.ex. när klanmedlemmen begår brott mot en etnisk svensk och i domstolen sitter det som nämndemän klanmedlemmar? Det finns redan exempel på när en muslim har våldtaget en svensk kvinna och nämndemännen är muslimer och frikänner.

  • Thomas skriver:

   Det finns två åtgärder mot sådant… Ett: svensken måste engagera sig politiskt! Två: kvinnor får anpassa sig till en ”feministisk” tillvaro..

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan vi inte koncentrera vår energi på att fastställa vad som verkligen får en verksam politiker, politikerembryo att darra i knävecken eller helst ligga sömnlös om nätterna?
  I Schweiz kan ett medborgar initiativ sänka lönen med 20%.

  • Åke Sundström skriver:

   Beslutande folkomröstningar är den bästa metoden för att förhindra politikernas övergrepp mot medborgarna. Precis som du antyder, Samuel. Men som Kristersson inte har kurage att föreslå!

   Vad jag minns finns den med i KLP:s program (kanske även i MED;s), men eftersom dessa kravlistor är så illa skrivna och kombineras med en brist på genomförandekraft, kommer nog den ballongen aldrig att orka lyfta. SD borde också ha anledning att driva denna fråga.

   • Benny skriver:

    Självklart vill politiker i Sverige inte införa några lagar som kan försämra för den egna politiken om de får makten efter nästa val! Se bara hur M och SD agerade när avskaffande av regimedias SR/SVT kom på tal…Då röstade man för PR:s bevarande väl medvetna om att vid ett byte regim så kan man själv använda SR/SVT för den egna propagandan!

Kommentarer är stängda.