Kina avstår klimatmål

Tycker ni det är kallt? Är spotpriset på el attraktivt nu när det är lite kallare? Vi har ju haft sådan otrolig tur att våra duktiga politiker har planerat för alla eventualiteter, så vi har gott om pålitlig vindkraftsel i dessa dagar.

Men om det inte skulle räcka har EU beslutat att när det är kallt och det är ont om vindkraftsel, då får fossilgas räknas som förnyelsebart. Så ingen behöver skämmas för att de inte vill frysa. Om alla gör fel är det inte fel. Oljekraftverket i Karlshamn går för fullt utan protester från MP.

De föredömliga kineserna meddelar att de måste skjuta på planerna att minska sina utsläpp. Det de lovade på COP 26 i Skottland kanske de kan klara lite senare, en annan dag. De är ju trots allt bara ett litet fattigt land i Asien som man inte kan begära för mycket av, när de själva får motivera sina svek.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kina avstår klimatmål

 1. K skriver:

  Hahaha! Vilken överraskning! 🙂
  Berätta gärna för Greta, vill höra vad hon säger.
  Kina har väl – även officiellt – gått om USA som världens rikaste land?

  ”Men om det inte skulle räcka har EU beslutat att när det är kallt och det är ont om vindkraftsel, då får fossilgas räknas som förnyelsebart.”

  Gäller det all gas, eller ”allt utom Storbritanniens Nordsjögas”, tro?
  (30% av Britternas energi är gas. Och nej, det har inget med kokt blomkål att göra.)

Kommentera