Kina avstår klimatmål

På grund av problem med hemsidan tvingas jag här lägga in dagens inlägg manuellt. Back up är gjord med sajten så som den var klockan 12.00 igår. Det innebär att alla kommentarer postade efter det klockslaget är borta. Vill ni att de ska visas måste ni posta dem igen.
Jag beklagar detta, men så är och jag kan inte göra bättre än så.

Tycker ni det är kallt? Är spotpriset på el attraktivt nu när det är lite kallare? Vi har ju haft sådan otrolig tur att våra duktiga politiker har planerat för alla eventualiteter, så vi har gott om pålitlig vindkraftsel i dessa dagar.

Men om det inte skulle räcka har EU beslutat att när det är kallt och det är ont om vindkraftsel, då får fossilgas räknas som förnyelsebart. Så ingen behöver skämmas för att de inte vill frysa. Om alla gör fel är det inte fel. Oljekraftverket i Karlshamn går för fullt utan protester från MP.

De föredömliga kineserna meddelar att de måste skjuta på planerna att minska sina utsläpp. Det de lovade på COP 26 i Skottland kanske de kan klara lite senare, en annan dag. De är ju trots allt bara ett litet fattigt land i Asien som man inte kan begära för mycket av, när de själva får motivera sina svek.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kina avstår klimatmål

  1. Dandersan skriver:

    Kommenterade ett inlägg där någon skrev att priset på förnyelsebar el sjunkit drastiskt.
    ”Jo så är det nog, men priset för förnyelsebar el har stigit drastiskt”

    Ett system där det bjuds på gratis el då och då men priset är oändligt högt däremellan är inte hållbart.

Kommentarer är stängda.