SVT och valet

Det verkar som om SVT mobiliserar för att göra ett antal opinionsprogram inför valet. Där kommer de att ställa goda mot onda. De goda är naturligtvis sittande regering och de idéer/den politik dess anhängare förespråkar. De onda kommer att vara oorganiserad opposition i form av bloggare, twittrare, instagrammare, memskapare och andra aktivister som SVT nu letar upp på nätet.

Mirjam Blomkvist på SVT i Göteborg har fått ansvar för att jaga folk med åsikter om klimat politiken. Hilda Austin på SVT i Stockholm har fått ansvar för frågan om lag och ordning. De kommer säkert rikta in sig även på folk som har åsikter om invandring, pandemin och kärnkraft.

En förklaring till programidén är att göra reportage med folk som har åsikter. En annan är att det blir någon typ av Agenda, där folk med olika åsikter får debattera under överinseende av programledare.
Frågan är hur det går. Jag har fått indikationer från flera personer som blivit kontaktade för dessa olika ämnen. I många fall är det äldre personer, kanske med viss övervikt för män. Det är personer som tidigare varit i kontakt med SVT och/eller med Granskningsnämnden och därvid fått sådant bemötande att man med rätta kan säga att SVT bränt alla broar.

Då infinner sig frågan, tror SVT att de kan bygga upp broarna, eller tänker de att de med dessa program slutgiltigt ska död på dessa opinioner och opposition? Det som SVT utan tvekan uppfattar som konspirationsidéer, foliehattar, förnekare och nazister/rasister.

Vi som varit med ett tag vet att SVT avser att förbehålla sig själva rätten att tolka verkligheten, politiken och vad som sägs i deras program. Det innefattar även att lägga sin tolkning över vad inbjudna gäster säger.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på SVT och valet

 1. Dandersan skriver:

  Miriam Blomkvist kan ju vända sig till Chalmers-de för ju register på ”Klimatförnekare”
  Med statens goda minne och med forskningsanslag.
  Gissar att medel finns över från det anslag som tidigare fanns för rasforskningen 🙂

 2. Göran skriver:

  Jag hoppas att ingen ställer upp på detta.

  Om man inte tittar på SVT är man oinformerad, men om man tittar på SVT är man felinformerad.

  En annan sak. Av vilken anledning skulle man vilja sitta och förklara om klimatet inför en massa tittare som aldrig skulle ändra på den uppfattning de redan har fått från SVT eller TV4 för den delen?

 3. Göran skriver:

  Sittande regering, socialdemokraterna, har varit totalt misslyckade ända från början. Bevis på det är ökande skatter och mer och mer bidrag.

  Bidragen är bara ett sätt att släta över misslyckanden och en oförmåga att tänka analytiskt eller logiskt. Socialdemokraterna har en total oförmåga att från historiska skeden applicera dem på nutiden.

  Många säger att socialdemokraterna vill göra alla lika ”fattiga” för det är deras rättvisa, men jag tror kanske mer på att socialdemokraterna vill göra alla lika ”dumma”.

  Förr trodde man att börd medföljde intellektuella egenskaper. Socialdemokraterna tror samma sak, att genom att vara en socialdemokrat har man fått intellektuella egenskaper. Det gick lika dåligt då, som det gör nu.

Kommentarer är stängda.