Bröd och skådespel

Nu är det fotbolls-VM i Ryssland, och Sverige är med. Statstelevisionen svämmar över med uppmaningar att se matcherna på TV och engagera oss. Denna uppmaning kommer ett valår när SVT inte klarar att hantera valfrågorna. De enda politiska frågor de känner sig trygga med är kritiken att VM hamnade i Ryssland hos den vedervärdige Putin.

SVT-journalisternas världsbild får inte rubbas och den ska tydligen tvingas på folket. På den tid då Tipstjänst skötte hasardspelen i Sverige var det ett uttalat mål från sossarna att de skulle främja fotbollen. För det ansågs vara den riktiga arbetarsporten, en kollektiv ansträngning som förädlar både kropp och själ.

Är det en återväckt sådan drömtillvaro vi får skåda nu? Framställ det som en nationell medborgerlig plikt att titta på fotboll istället för att diskutera migration och integration (ingen säger ens assimilation längre). Dröm om ett folkhemskt Sverige som i kollektiv gemenskap anstränger sig för att mäta sig med de stora. Dröm om 1958. Tänk inte på valfrågorna, rösta på sossarna, som du alltid gjort!

Brödet får du fixa själv via ett besök på den lokala pizzerian.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Bröd och skådespel

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  När tar socialisterna chansen om att påminna svenska folket om att ransoneringskorten för livsmedel kanske inte är så långt borta? Också en stresstest helt i deras anda?

  • Göran skriver:

   När folk inser det och börjar bygga växthus på sina tomter ska du se att sossarna kommer att åka runt och slå ned på det och kalla det för svartbyggen. Ja, även skattesmitare kommer de att kallas för eftersom de kommer att köpa mindre grönsaker i affärerna och staten får inte sin moms.

 2. Göran skriver:

  Jag sparade ner en bild jag såg igår om socialdemokraternas hyckleri. Bilden har två bilder.

  På den ena bilden med rubriken ”Sossarna när det inte är valår” står KD:s ledare Ebba Busch Thor på en scen med en svenska flagga i bakgrunden. Sossen Veronica Palm kommenterar bilden med: ”Nån kanske tycket det är otydligt. Skulle ni kunna förklara vad ni vill signalera med scenografin?”

  På den andra bilden med rubriken ”Sossarna när det är valår” ses en tjej i fotbollslandslaget tröja, hållande en halsduk över huvudet med texten ”Sverige”.

 3. oppti skriver:

  VM ger många Svenskar en chans heja på sina hemländer och Sverige.

 4. Jan Andersson skriver:

  Ta det lugnt. Sverige är strax utslaget ur VM av ett lag där spelarna inte rusar runt som berusade bonddrängar och kan ta ner en långpassning och vidarebefordra utan att bollen varit på gräset. När en svensk tar emot en passning tittar han omkring sig och undrar var bollen tog vägen.

  Man kan dra paralleller till politiken här.

  • Ivar Andersson skriver:

   Tyvärr är politikerna ännu sämre än svenska fotbollsspelare. Agerar aldrig på egen hand utan följer massan. Fotbollsspelarna har olika platser i laget och alla vet att det bara är målvakten som får ta bollen med händerna. Målvakten vet att han inte får ta bollen med händerna vid bakåtpassningar som sker med fötterna. Hur fan skulle det se ut om politikerna spelade fotboll?

   • Göran skriver:

    Bakåtpassning och målvakten tar upp bollen. Domaren blåser frispark åt andra laget. Målvakten säger att han har blivit kränkt och domaren får böta 75.000 kronor.

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Utan att veta om det gör SVT utmärkt reklam för den fundamentala sanning som är att alla måste anpassa sig till samma regelverk om de alls skall få delta i spelet.

  Det går inte för sig att hävda att ens mål skall räknas dubbelt för att motståndaren är bättre än en själv (eller ’priviligierad’ på surdegsfascisternas nyspråk).

  Det går inte att hävda att ens religion ger en rätt att bära bollen i famnen.

  Det leder till utvisning, till och med avstängning från spel och förlust av resultat att använda våld mot spelare och domare.

  Ett spel, en uppsättning regler, lika för alla.
  Ett land, ett folk, en lag.

  Vill du inte spela fotboll enligt reglerna; spela något annat någon annanstans.
  Vill du inte leva som svenskarna i Sverige; lev på annat vis någon annanstans.

  Ironin är både subtil och subliminal.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • mats skriver:

   Media muttrade ju lite inledningsvis, det är för få utlandsfödda svenskar uttagna till landslaget. Det saknas mångfaldsperspektiv. Suck!

   • Göran skriver:

    Eftersom Sverige åker ut ganska snabbt kunde de ha satt ihop ett lag med bara invandrare. Sedan kunde Jimmy Åkesson fått ytterligare invandrare att skylla på.

    Det var nog sossarna som låg bakom ett i stort helsvensk lag. Rädda att ge SD mer vatten på sin kvarn.

 6. Stefan Eriksson skriver:

  Lite OT, men kanske ändå inte, då det ju ofta handlar om ett skådespel:
  https://henrikalexandersson.blogspot.com/2018/06/epjuri-ger-gront-ljus-for-lankskatt-och.html

  De som bestämmer gillar regler…… många regler….. !
  Så många regler att det står inte i mänsklig förmåga att hålla koll på regelbrotten.
  Men va fan, då ordnar vi en maskin till att sköta detta.

  • Göran skriver:

   Jag förstår bara inte hur de ska fixa till den där länkskatten. Hur ska de hålla reda på det? Om jag dessutom länkar via någon länktjänst hur ska de ens veta vem som länkande från början?

   Dessutom ska det hållas reda på om det länkas till skyddat eller oskyddat material. Om jag skriver en artikel, ska jag då ladda upp den i något filter och tala om hur det få länkas till dem.

   Bäst att varje inlägg här avslutas med att det är hel okej att citera denna kommentar i sin helhet och att länka till denna kommentar.

Kommentarer är stängda.