Bluff och båg om klimatet

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

I onsdagens svenska statsmaktens propagandakanal SVT/SR meddelade regeringens klimat- och miljöminister Strandhäll, som naturligtvis inte har kunskap om varken klimat eller miljö eftersom hon inte har informerat sig om den gediget redovisade svenska utförda vetenskap på klimatområdet, utan istället grundar sin politik på det som några köpta agronomer babblar om att CO2 skapar en klimatkatastrof som kan hejdas med vindkraftverk.

Men även hon tycks ha uppfattat att Sveriges nuvarande energiförsörjning som hennes parti låtit ett gäng förvirrade miljöpartister sabotera så grundligt att landets befolkning nu tvinas sitta fattigt i kyla måste förbättras. Men för en regering som är ansvarig för landets energikris finns tydligen inget annat än att fortsätta med dumheterna med väderberoende el från vindkraftverk som med grundlagändring skall tvinga på befolkningen fortsatt plåga genom att inskränka det kommunala självstyret. Det är ingen annan skillnad på att ändra självstyret med krig eller med lagtvång än antalet skjutna eller förfrusna och förhungrade. Ofrihet blir resultatet i båda fallen.

I går visade statsmaktens propagandakanal med all tydlighet den sossepolitiken att en av deras betalda direktörer bara behöver ringa till regeringen och kräva fler vindkraftverk så skall grundlagen ändras. Det godtar inte befolkningen.

Befolkningen i Sverige har dock en fördel framför den i Ukraina, vi kan rösta om friheten i nästa val. Låt oss hoppas att något svenskt parti till dess vågar stå för den verklighetsuppfattningen att påståenden om klimatkatastrof orsakad av livets gas CO2 är bara bluff och båg.

Fråga till statsminister Margareta Andersson

Varför tvingar du mig att betala 10 gånger mer för elen än produktionspriset när jag redan tvingats betala för all kärnkraft och all vindkraft?

Varför tvingar du mig att betala export av el nu kl 8.59, 2145 MW per sekund, lika mycket som två kärnkraftverk kan ge?

Behövs inte den elen i Sverige för att skapa produktionspriset 10 öre för elen?

Har du gett ägarna till vindkraftverken, kineser, tyska och engelska pensionsfonder, m.fl. rätta att stjäla min betalda el, min betalda vattenkraft, min betalda vindkraft?

Vem har gett dig den rätten? Inte det nu bedragna folket.

Ni i din regering tycks inte notera den nya tyska regeringens ärliga erkännande att samma förda energipolitik de senaste 20 åren, att överlåta den åt en avreglerad marknad, varit totalt misslyckad och därför måste återregleras av staten. Ni sossar har med hjälp av M.Olofsson C gjort samma misstag som ledde till dagen energikaos och förstärktes av att ni lät det lilla förvirrade partiet MP sabotera tillgången av billig el totalt. Vad blev bättre för folket av detta kaos?

Eller tror den svenska regeringen på fullt allvar att jordens klimat ändras genom att kaoset bevisligen har ökat landets utsläpp av CO2?

Varför kan inte ni i regeringen vara lika uppriktiga som tyskarna och erkänna att er förda energipolitik också måste ändras genom att anpassas till verklighet?

Gör ni inte det så återstår för befolkningen bara att konstatera att regeringens politik går ut på att djävlas med dem och inget annat.

Det borde ni längst kunna hålla på med till nästa val.

Men innan dess bör M. Andersson besvara mina frågor.

Svenskarna bör vara beredda att rösta rätt.

B. Stymer

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Bluff och båg om klimatet

 1. Pingback: Bluff och båg om klimatet | ulsansblogg

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Om SOCIALISTERNA inte kan tilltvinga/plundra sig till ENEREGISKATTERNA genom ombud rasar hela denna kuliss om KLIMATHOTET samman.
  Tyvärr tillåter inte vår grundlag att avpollettera politiker som missbrukat medborgarnas förtroende om jag förstått det rätt.
  Informationskriget om Ukraina lär nog hjälpa ”anderssonskan” att få fortsätta att ödelägga Sverige om inte andra krafter hinner före. Händer det kan hon alltid ställa in valet.

 3. ivarandersson skriver:

  Elen kostar 237 öre per kWh i SE4 och 16 öre i norr trots att den billiga vindkraft producerar 3734 MW.

 4. Göran skriver:

  Nu är de att väljarna i Sverige vill rädda klimatet, så de har ingenting emot att priset på drivmedel och el höjs och alla andra prishöjningar som sker som en följdverkan.

  Socialdemokraterna ökar så mer ökning av priser ser ut att ge socialdemokraterna fler väljare.

  Eller, är det medvetet för att göra folk egendomslösa: Du äger intet, men är ändå lycklig.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Är det en självklarhet att, ju fler egendomslösa det finns innanför en nations gränser desto fler förlitar sig på socialisterna?

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Marc Faber: Prepare For A Lost Decade As Stagflation, Shaky Markets & Geo-Political Risks Worsen
  Del 1

  https://www.youtube.com/watch?v=Ud7ld2MsVuA&list=PL7vUOWh5dtHN0HL-ckjHLeXfW8vZgo0H8

  Del 2

  https://www.youtube.com/watch?v=tX5sI28hiis&list=PL7vUOWh5dtHN0HL-ckjHLeXfW8vZgo0H8

  Mvh,

  • Thomas skriver:

   Med Marc Fabers perspektiv så är våra vindkraftsproblem ganska så bagatellartade.. Om nu ett tredje världskrig äntligen kommit igång så är det slutet för Europa..
   Alla som önskar Rysslands undergång kommer att få inse att kineserna står sedan vid Ural som en ny Djingis Khan…
   Oavsett, Europas storhetstid är tydligen förbi från och med år 2022…kanske från 22/02 2022… (För att vitsa..)

   • Göran skriver:

    En fråga är om Ryssland kommer att finna sig i att gå under ensamma eller om de kommer att välja att ta andra med sig?

Kommentarer är stängda.