De hatar oss, de hatar frihet

Torbjörn Larsson, fd ordförande för Jägareförbundet, numera ordförande för den Europeiska jägarorganisationen FACE, säger i en intervju i tidningen Jakt och Jägare nr 3 2022 om jaktmotståndet i EU:
– De är väldigt effektiva. Vi märker att vi har svårt att nå fram till en del myndigheter och det beror på att jaktmotståndare och djurrättsaktivister tagit sig in i myndighetssfären och lierat sig med tjänstemän. De är väldigt duktiga på kommunikation och på att bygga nätverk. De samlar in stora belopp och samarbetar sinsemellan.

Som exempel nämner han blyfrågan:
– Blyfrågan och hela hanteringen av den är helt förkastlig. Propagandan mot jakt fick ett väldigt stort genomslag i beslutsprocesserna.

– Detta styrs inte av några unga tjejer och killar, det styrs centralt. Vi vill inte gå ut offentligt med vilka det är som ligger bakom, men det är en sak som vi tittar noga på. Det handlar om något som större än jag har anat tidigare, om att man vill få till stånd en ny ordning på ett grundläggande plan.

– Vargjakten är en annan fråga som EU-kommissionen totalt har misslyckats med. Man skriver att dialog ska skapa acceptans för varg och leda till vargskådning och annat, men det är bara ord. Vargen breder ut sig något otroligt, det är ett faktum. Med vapendirektivet agerade kommissionen enligt samma linje och gick fram med läkarundersökning vart femte år för vapeninnehav och att ungdomar inte skulle få ha vapen.

– Vi ser en liknande trend i USA, även om det är skilt från Europa. Dessutom råder så olika förhållanden beroende på var man är i USA. Grunden är ändå att Bryssel har ett stort genomslag och är normsättande i hela världen för jaktfrågor.

Som jag konstaterade redan som barn i det Sverige sossarna på 60-talet var i färd med att omdana; allt man har och vill ha kvar måste man ständigt försvara, för annars tar de det ifrån en. Allt man släpper för ett ögonblick med händer eller ögon tar de och förstör. För att det inte är bevakat. För att de hatar att andra har det. Socialismen fungerar inte minst i byråkratin som en spärrmekanism som bara matar åt ett håll, går inte att backa och något frilöp finns inte.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på De hatar oss, de hatar frihet

 1. Thomas skriver:

  Redan Gustav Vasa hade denna tanke som nog ligger i botten… (är han avväpnade dalkarlarna…)

 2. afugglas skriver:

  En vän påpekade för mig att, om en kråka försöker bygga bo i en barkborreskadad gran får du varken fälla granen eller skjuta kråkan UTAN först ha frågat Herman Sundqvist på ”skogsstyrelsen”.
  Jag läste paragrafen högt i ”artskyddsförordningen” för min hustru häromdagen och hon frågade om jag läste rätt eller blivit galen.
  Vårt fältvilt i södra Sverige har utplånats av miljögalningarna, de använder sig av rovdjuren, av alla arter. I luften, till vands till lands.
  Socialisterna har inte en aning om vad de ställt till med för sig själva, de har effektivt utrotat livsmedelsproducenterna och ”PRODUKTIONSAPPARATEN ” förfaller med våldsam fart.
  Inte ens konflikten i Ukraina lär väcka dem. Måste ”HATARNA” äta?

 3. Pingback: De hatar oss, de hatar frihet | ulsansblogg

 4. Göran skriver:

  Det snackas om arter hit och dit från miljömupparna, men antalet arter kommer sakta att minska eftersom människans påverkan på naturen skapar fler arter.

  Det hela handlar bara om att avväpna folket och alla miljömuppar är bara hantlangare eller nyttiga idioter i den agendan.

  Det finns många jägare i Sverige och de är tillräckligt många för att kunna påverka. Det finns även andra organisationer och alla skulle kunna förenas i ett stor vrål. Men de gör inte det. Det är på grund av deras larviga ”allas lika värde”, ”värdegrund”, ”genus”, ”inkluderade” och andra skräputtryck. Organisationer är totalt vingklippta med dessa ord. Ingen vågar säga något.

 5. K skriver:

  ”Vargskådning”! Jag skrattar ihjäl mig!
  Detta skulle vara möjligt endast med halvtama vargar, vilket vore livsfarligt. Vilda djur håller sig undan människor. Men har man vuxit upp med ”mors lilla Olle” så tror man väl att detta inte bara är sant utan gäller alla djur.

  Nej, dela upp i regioner, bryt Stockholms makt och inflytande och låt landskap eller socknar bestämma om varg och jakt (och mycket annat, förstås).

  (Kunde man kombinera älgsafari och vargskådning finns det oanade möjligheter … Fast det får väl bli med helikopter istället för buss.)

Kommentarer är stängda.