Försvar, till vilket pris?

Vilket samhällssystem man än önskar eller förordar måste man vara redo att döda för att få behålla det. Det vill säga såväl mörda som kriga för det. Helt enkelt för att det finns andra människor som är redo att mörda dig för att ta det ifrån dig. Med Ukraina har den urgamla sanningen kommit oss så nära att de svenskar som inte blundar för detta faktum kan se det med egna ögon.

Är svenskarna redo för det? Nej, vi är förbjudna att vara redo, scouternas honnörsord är straffbart i domstol. Har du ett vapen i hand redan när någon anfaller dig, det vill säga att du är redo. Då tolkar svensk domstol det som att du redan innan anfallet hade som avsikt att mörda någon. Det är med andra ord du som är angriparen.

Med sådan officiell inställning kommer Sverige och svensken aldrig vara redo att försvara sig och sitt. Kan det vara därför en del söndersocialiserade svenskar ropar på Nato? För då är det någon annan som är redo att döda, till och med för vår skull. För oss som närapå endast har paraduniformerad militär kvar, paraderande under prideflaggan istället för Svea Rikes Fana. För att våra naiva politiker trodde att kalla krigets slut innebar slutet för alla krig.

Nyheter idag återger fallet med den svenske företagare som blev överfallen av en litauisk tjuv. Enligt utsago tog han tjuvens pistol och sköt mot dennes bil. Nu döms företagaren till två år och tio månader i fängelse för grovt vapenbrott. Han fick till och med två månaders rabatt för att domstolen inte ansåg det bevisat att det var hans eget vapen! Tjuven? Han gick fri från straff.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Försvar, till vilket pris?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Över 80 % av svenska folket är ju KÖPTA för att tycka så. Någon ANNAN skyddar ditt LIV och din EGENDOM. Du är ju socialisternas händer och har varit länge. Klaus Schwab kan slänga sig i väggen.

 2. ivarandersson skriver:

  På partikongressen i höstas beslöt sossarna att vi inte ska försvara oss utan åberopa att vi är neutrala. Vad hjälpte det Ukraina att de stod utanför Nato?
  Ungdomsförbundet SSU upprepade i helgen sitt nej till svenskt Natomedlemskap. Ordföranden Lisa Nåbo för fram EU som ett fullgott alternativ.
  Socialdemokraternas kvinnoförbund säger nej till Nato.
  Socialdemokrater för tro och solidaritet, en annan av partiets sidoorganisationer, är och förblir Natomotståndare.
  Magdalena och regeringen drivs av riksdagsmajoriteten att köra över vänsterflygeln i partiet om hon/den vill sitta kvar efter valet.

 3. Jan Andersson skriver:

  Det skulle absolut inte hindra mig från att göra det rätta, som företagaren. Alternativet skulle jag skämmas för resten av livet.

  • Göran skriver:

   Jag skulle göra detsamma, men hålla polisen långt borta. Jag hjälpte en gång tredje part. Tredje part ringde polisen. Då höll min hjälp på att drabba mig. Sade sedan till tredje part att någon hjälp från min sida i framtiden inte skulle ske.

 4. Pingback: ulsansblogg

 5. Göran skriver:

  Folk verkar tro att NATO står beredda med styrkor för att försvara sina medlemmar. Se på kriget i Ukraina. Hur har NATO regerat vad gäller skydd av sina medlemmar? Har NATO dragit samman trupp för att eventuell hindra Ryssland från att angripa något annat land än Ukraina, något NATO-land?

  Tror ni en satt USA:s president Joe Biden kan peka ut Sverige på en karta? Tror ni han ens tror att Sverige har någon militär. Georg W. Bush trodde inte det och hade knappt hört talas om Sverige.

  NATO för USA är bara ett sätt att binda fienders militära resurser så att resurserna blir mindre för angrepp på USA. Med andra ord är NATO bara ett sätt att låta européer dö i stället för amerikanare.

  Det finns bara ett sätt att försvara sig på; gör det själv. Det finns hur mycket pengar som helst i Sverige att bygga upp ett starkt försvar. Ett exempel är att låta alla som vill ha ett bidrag, arbeta med försvarsåtgärder.

  Om det anses att endast fem svenska u-båtar omöjliggör ett anfall på Sverige via sjövägen, borde vi då inte har 20 u-båtar?

  Svensk medlemskap kommer att göra att Ryssland riktar ett antal av sina robotar mot Sverige och flera lär ha kärnstridsspetsar. USA kanske blir glada. Några robotar mindre som är avdelade att skjutas mot USA.

  För mig känns det som om folk vill spela fotboll, men de vill inte själva vara den som gör mål och heller vara den som ska stoppa anfallande fotbollsspelare. De vill endast vara med och fira en eventuell vinst. De flesta väljer alltid den lätta vägen, och få väljer den svåra vägen även om det skulle vara den rätta vägen.

  Att politiker vill ha med Sverige i NATO är lätt att förstå; de utgör bara en bunt att fega kräk.

 6. ivarandersson skriver:

  Nato har sett till att grannarna till Ryssland har köpt vapen och är beredda att försvara sig i väntan på hjälp från Nato. Ukraina försvarar sig oväntat bra bara vi förser dem med mer vapen. Ryssarna fastnade på vägen till Kiev efter stora förluster och fick retirera.

  • Benny skriver:

   Går du på alla sagor som MSM lurar i dig? Det är ju klarlagt att ryssarna stoppade sin marsch mot Kiev för en fredsuppgörelse var på gång och man ville visa god vilja och lämnade områdena frivilligt. Dessutom var det ett taktiskt trick, för med sin manöver låste Ryssland snabbt in Ukrainas trupper i öster och som nu ger upp striderna i tusental…Läget är den att Ukraina förlorat kriget och att det är USA som tvingar kvar dem i ett meningslöst försvar av ett numera före detta land som var helt dysfunktionellt och aldrig fungerade som en enhet!

Kommentarer är stängda.