Hur konstigt kan det bli?

Det federala amerikanska justitiedepartementet har dömt vindkraftbolaget ESI Energy (bör läsas Easy Energy, alltså lättvindig el om vi ska vara lika vitsiga på svenska) att betala 8 miljoner dollar i böter för att deras VKV har dödat 150 kungsörnar och vithövdade örnar.

Men i uppgörelsen med DOJ har bolaget även gått med på att söka tillstånd för att oavsiktligt döda örnar och när detta inträffar betala 29.623 dollar per örn. Dessutom ska bolaget vidta åtgärder till ett värde av 27 miljoner dollar för att säkra att antalet dödade örnar hålls till ett minimum.

Man häpnar, men det blir värre!
Bolaget har berättat för ABC News att de inte sökt något tillstånd att ovasiktligt döda örnar, för de menar att den regeln gäller för jägare och andra som avsiktligt dödar vilt, men ibland dödar fel.
Det är kanske bäst man slutar läsa om ”alternativ” energi innan man blir galen.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hur konstigt kan det bli?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  När jag läser The New American undrar jag vilket dårhus artikeln beskriver. 30 års dispensation för att slå ihjäl fåglar menade en Amerikansk president var rimligt?

 2. Göran skriver:

  Det roliga om jag får vara lustig är att örnarna har levt i miljontals år på jorden och nu utrotar vi dem i namnet av miljövård. Ja, inte räddar vi jorden för att örnar ska leva där.

  Nu i valrörelsen. Prova att berätta detta för miljöpartister. Med 99 % säkerhet kommer de att påstå att ni ljuger. Jag vet av egen erfarenhet från förra valet. Jag tror inte de har lärt sig något nytt under de fyra år som har gått sedan förra vale.

  Vill ni förstöra dagen för några ungdomar på stan som gör något projekt för FN eller dess organisationer, berätta att majoriteten av FN:s medlemmar är diktaturer.

  Det är svårt att leva i verkligheten.

 3. ivarandersson skriver:

  Vindkraftverk är en förorening i naturen och ska byggas i städerna där ljus och ljud redan förorenar och risken för att döda örnar och andra fåglar är liten.

 4. Pingback: Hur konstigt kan det bli? | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.