EU har beslutat om CO2-befrielse utan att veta vad det kostar

Klimatet, detta naturtillstånd som vi inte kan påverka, har blivit mobbarnas främsta verktyg. Med lögner och hot om social utfrysning tvingas Europa och Sverige att besluta om en politik utan förankring i den verkliga världen. De gröna haschdimmorna har totalt slagit ut allt förnuft och logiskt tänkande i de politiska och mediala sfärerna. Nya kommissionsordförande, Ursula von der Leye lovar att prioritera klimatarbetet och har samtidgt fått kritik för att göra för lite. Nu har vi alltså fått en deklaration om att vi lider under ett klimatnödläge!


Tvärtemot fastställda regler har EU beslutat att göra Europa fritt från koldioxidutsläpp, utan att kolla upp vad det kommer att kosta! De flesta kan nog intuitivt förstå att en liten minskning inte kostar särskilt mycket. Åstadkoms det på grund av en effektivisering ger det en ekonomisk vinst. Men ju mer man vill minska, desto mer kostar det. Ett totalt stopp av koldioxidutsläpp måste, med samma nödvändighet som i princip alla andra åtgärder som närmar sig reduktion till noll, närma sig oändliga kostnader. Men det kräver lite mer insikt för att förstå, och den saknas på många håll, inte minst inom politiken, men kanske främst inom media.


Nu har aktivister och lobbyister lyckats lura i politikerna att investeringarna inom EU för att minska koldioxidutsläppen halkar efter de som görs i USA och Kina. Ja, det vore väl bra. En nåd att stilla bedja om. Men tro dem inte! Eftersom siffror inte redovisas är det svårt att veta. Att effekten på klimatet är lika med noll, det kan vi dock med säkerhet säga.


Ursula VDL lovar i sitt tacktal efter att ha blivit vald till ny kommissionsordförande, att ett europeisk Green Deal ska bli hennes främsta arbetsuppgift. Mer pengar till byråkratin, mer inskränkningar i medborgarnas liv och mindre pengar i medborgarnas plånböcker med andra ord. Finns det ingen kalkyl på vad det kostar är det i princip en signerad check utan ifyllt belopp eu-medborgarna lämnat över till byråkraterna. Räkna med att de tar vad de vill ha.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på EU har beslutat om CO2-befrielse utan att veta vad det kostar

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Den ekonomiska krisen som uppstod -08 blev aldrig löst… Tycks alltså ”ligga i långbänk”. Ett ”Zimbabweproblem”. För att undvika en allmän insikt om detta så eldar man på med andra ”problem”… Som kan ge samma effekter på den allmänna ekonomin.. (det räcker med att se på de jordbrukspolitiska ambitionerna, CAP-resonemanget, för att förstå taktiken…)

  • Samuel af Ugglas skriver:

   CAP, Common Agricultural Policy är det ytterst få som kan göra en korrekt konsekvensberäkning av.
   En liten pikant detalj, det är JORDBRUKSVERKET som bestämmer FOB (Fritt Om Bord) priset på svensk spannmål till export. Vad f-n är LRF?

 2. Jan Andersson skriver:

  Gretas Grand Tour i USA sätter målet: spara fyra flygstolar men skapa ett nytt behov av tolv.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Ja dom ”kör så det ryker” (och då kanske vi inte skall försöka utröna vad den röken innehåller), men helt klart så kan jag med fog påstå att;
  EU ”målar in sig” i ett vidskepligt hörn av världen, där så pass stor del av den ”välfärd” vi har vant oss vid kommer att gå förlorad till förmån för andra regioner i världen.
  Denna avveckling kommer inte att gå den byråkratiska kolossen förbi, utan stora ”interna” slitningar
  som utan tvekan leder till avhopp ur ”gemenskapen”.
  Storbritannien kan väl komma att utgöra en slags livboj, då allt fler utöver de östeuropeiska staterna lämnar det sjunkande skeppet, för att rädda det som räddas kan.

  Så att måla scenarior om hur klimatet kommer att påverka oss i en framtid saknar all relevans till vårt leverne, då helt andra mer påtagliga problem lär påverka vår förmåga att hålla sams inom EU.

  EU som sådant fenomen gräver sin egen grav och med nuvarande takt kommer jordfästningen vara avklarad långt innan något som helst uppseendeväckande med klimatet kunnat konstaterats.

 4. Ivar Andersson skriver:

  EU har beslutat om klimatnödläge. För att visa att klimatnödläge råder ska EUs politiker och anställda sluta att flyga och EU-parlamentet ska inte flytta mellan Bryssel och Strasbourg. Annars är det bara läpparnas bekännelse, ord utan handling.
  Kineserna tycker inte att det är klimatnödläge utan öppnar 17 nya kolgruvor
  https://detgodasamhallet.com/2019/10/30/kina-oppnar-17-nya-kolgruvor/
  och bygger eEnorm järnväg som ska frakta 200 miljoner ton kol https://www.expressen.se/nyheter/klimat/kina-star-for-halften-av-varldens-kolanvandning/

 5. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Regeländringar beslutade den 16 maj 2019

  Säkerhet vid geologisk lagring av koldioxid

  Utdrag:
  ”När ett tillstånd till geologisk lagring av koldioxid ges ska kravet på säkerhet inte längre vara begränsat till att endast omfatta avhjälpande av en miljöskada och andra återställningsåtgärder. Villkor om säkerhet ska kunna justeras om det kan antas att den säkerhet som ställts inte längre är tillräcklig eller är större än vad som behövs. Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela föreskrifter om vad som krävs för att en säkerhet ska kunna godtas. Regeringen har även beslutat en ändring i förordningen om geologisk lagring av koldioxid som innebär att en säkerhet som ställs vid tillstånd till geologisk lagring av koldioxid ska få tas i anspråk för kostnader som uppkommer för tillsynsmyndigheten vid ett tillfälligt övertagande av tillståndet.”

  Ändringen träder i kraft den 1 augusti 2019.

  https://www.regeringen.se/artiklar/2019/05/regelandringar-beslutade-den-16-maj-2019/

  Mvh,

  • Stefan Eriksson skriver:

   Så då har regeringen återigen beslutat om en regel som fastställer att inga regler skall gälla framgent.
   Så tolkar jag detta utkast iaf.
   Där står att regeringen eller därtill utsedd myndighet har fritt val att välja vilka säkerhetskrav som skall gälla vid uppkommen situation.
   Ännu en ”gummiparagraf” utan innehåll.

   • Mats Jangdal skriver:

    ”Regeringen har även beslutat en ändring i förordningen om geologisk lagring av koldioxid som innebär att en säkerhet som ställs vid tillstånd till geologisk lagring av koldioxid ska få tas i anspråk för kostnader som uppkommer för tillsynsmyndigheten vid ett tillfälligt övertagande av tillståndet.”
    Godtycklig konfiskering av säkerheter, med andra ord. Går direkt in i mydighetens budget och utövaren blir skyldig att tillskjuta ny säkerhet.

    Absolut ingen utom staten kommer att investera i CCS på de villkoren. Bra lag! Regeringen har på detta vis meddelat att vi inte behöver CCS.

    • Åke Sundström skriver:

     Men konfiskering av säkerheter är trots allt en struntsak, jämfört den gigantiska konfiskation av medborgarnas tillgångar som klimatpolitiken i övrigt innebär.

     • Mats Jangdal skriver:

      Du missade min poäng med att konfiskeringen i princip betyder underkännande av CCS i klimatpolitiken. Därifrån är steget inte långt till underkännande av klimatpolitiken i sig!

 6. Göran skriver:

  Fantastisk hur Sverige och övriga EU-länder ska köra sin ekonomi totalt i botten. Det ska bli intressant att se hur EU ska kunna tvinga Polen med 80 % av sin energi från kol att bli fossilfria.

  Kina, Ryssland och lite länder till måste skratta halv ihjäl sig åt EU. Någon militärt hot från dessa länder behöver vi aldrig frukta. Vi kommer att montera ned oss själva till skithålsländer, som dessa länder inte vill ha att göra med. Jag undrar om dessa länder kommer att räcka ut någon hjälpande hand åt dessa skithålsländer.

  Kina som tänker 1.000 år framåt i tiden, måste ha insett att EU-länderna inte är någon framtida marknad för dem. EU-medborgarna kommer inte att ha några pengar att köpa varor för.

  Den mycket lilla del av befolkningen i EU som står för skapandet kommer att flytta från EU. Sedan är den 100-procentiga planekonomin införd.

  Jag har tidigare skrivit att i ett socialistisk samhälle får man inte bestämma själv var man vill bo. Ja, det är nästan infört i Sverige idag, då det är olagligt att bo på en plats där man inte är mantalsskriven.

 7. Göran skriver:

  Nu skriver Klimat-Greta om att klimatkrisen inte bara handlar om klimatet utan även om mänskliga rättigheter, koloniala, rasistiska och patriarkala förtryckarsystem.

  https://www.friatider.se/greta-skriver-i-soros-tidning-rasismen-m-ste-bek-mpas

  Ja, då borde det vara klart att det är full socialism de vill införa. Jag undrar vad Lars Bern har för vinkling på detta då han endast brukar tala om att globalism handlar om ”fri handel” och fri kapitalförflyttning.

  • Mats Jangdal skriver:

   Fasansfullt, men väntat!
   Den hysteriska tonen kan inte tonas ned för att inleda ett förnuftsbaserat samtal. Istället måste tonen och hysterin ständigt piskas till högre nivåer.

  • Åke Sundström skriver:

   Nja, nu feltolkar du väl Lars Berns åsikter, han påstår ju ständigt och jämt att det Soros & Co som styr världen. Det är väl jag som ansett att ordet globalism i normalt,icke-politiskt språkbruk betyder frihandel och fria kapitalrörelser.

  • Jan Andersson skriver:

   Greta och hennes supportteam är säkert överlastade med önskemål från jordens alla knäppskallar: ”Säj det, och det och det!”. Zlatan tar åtminstone hiskeligt betalt för sin reklam på tröjan.

 8. Jan Suhr skriver:

  Här är en bra krönika.

  The UN’s ’woke’ climate change propaganda is an insult to science
  https://www.telegraph.co.uk/news/2019/12/03/uns-woke-climate-change-propaganda-insult-science/

Kommentarer är stängda.