Vaccinpass blir CO2pass

Pandemin var en av de sista försöksballongerna innan global diktatur införs. När jag började läsa idéhistoria för 30 år sedan var en av sakerna lärarna talade om äldre tiders härskares önskan att beskatta luften medborgarna andades in. Det lät sig inte göras då och inte heller idag. Men vad som kan göras om man får hjälp av ohederliga forskare, utbildning och media, är att klassa det vi andas ut, CO2, som ett gift.

Sagt och gjort, det är vad makthungriga politiker gjort och till sin hjälp har de hela tiden haft oljebolagen. Det är en omständighet som borde oroa folk, men icke. CCS var en av metoderna som tidig kom på tal för att förhindra en ökande halt CO2 i atmosfären. De som har mest kunskap och resurser att genomföra CCS är oljebolagen. De har det mesta av tekniken och de har borrhålen att skicka ner gasen i.

Nästa steg blev certifikat för utsläpp av CO2. Det har funnits länge och de var från början gratis, precis som osten i musfällan. Undan för undan har certifikaten annullerats och priset på dem har stigit. Samtidigt och framför allt under Donald Trumps presidentskap ökade motståndet mot hela klimatcirkusen.

Dags då för nästa fas. En pandemi som snabbt spreds över världen. En pandemi vars like aldrig tidigare skådats, covid-19. Snabbt som ögat lanserades ett vaccin som inte är ett vaccin, men som WHO och många regeringar krävde att alla medborgare skulle ta för sin egen skull och av solidaritet med resten av världen. Viruset och vaccinet var inte riktigt vad det utmålades att vara, men det var av mindre betydelse. Det viktiga var idén om ett globalt vaccinpass som skulle göra oss alla fria. Det har mött visst motstånd och har inte lanserats överallt. Men tanken på ett pass som ger tillgång till medborgerliga rättigheter finns kvar.

I slutfasen blir med säkerhet CO2-utsläpp inkluderade i dessa pass, eller att helt enkelt baka ihop utsläppscertifikaten med vaccinpassen. Det hela underlättas av att man konsekvent utmålat de som ifrågasatt verklighetsbeskrivningarna som ”klimatförnekare” och ”antivaxxare”. Alldeles för få orkar hålla uppe sin självbild när de utmålas som både och. När den sista pusselbiten läggs på plats och man (anonymt och utan demokratiska beslut eller insyn) beslutar att genomföra detta är vi alla sålda på den globala slavmarknaden. Bilan faller.

Vänsterfolket, socialistinternationalen, tror att de styr detta, men de är bara nyttiga idioter åt det globala kapitalet. De vänsterblivna tänker på Lenins ord att den siste kapitalisten kommer att hängas i det rep han själv sålt till kommunisterna. Verkligheten blir den omvända, inte bara vänsterideologierna och deras försvarare utan all demokrati, allt folkligt inflytande och all frihet, läggs på stupblocket av klimathotets försvarare.

Internationella vänsterpolitiker som Jacinda Ardern och Justin Trudeau har redan uppmanat FN och världen att förbjuda kritik mot makten. De är sent ute, i Sveriges riksdag är nu en majoritet på väg att genomföra omröstning 2 av en grundlagsändring som bland annat gör det förbjudet att:

”obehörigen röja hemliga uppgifter som förekommer inom Sveriges internationella samarbeten och som kan skada Sveriges förhållande till någon annan stat eller en mellanfolklig organisation”

Vi kommer alltså inte att tillåtas granska eller kommentera WEF, FN, IPCC, WHO, EU, USA, Kina mfl. Hata Ryssland går förmodligen fortsättningsvis bra.

Lyssna på allt, men främst på Ardern i två klipp en bit in.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Vaccinpass blir CO2pass

 1. Per Held skriver:

  Född 46, uppvuxen i den sociala ingenjörskonstens Mecka, här kom tanken när jag som ung yrkesarbetat några år i industrin.
  -Snart kommer väl de att beskatta luften vi andas, då ironi….
  Vi är där nu!
  Regeringar har klivit på tåget när möjligheten registrera vårt individuella klimatavtryck blivit möjligt.
  Jag ser redan nu när jag miljömedvetet handlar på nätet för att slippa köra bilen miltals här på landsbygden.
  Jag använder Klarna som betalningsalternativ, de redovisar nu mitt koldioxidavtryck för varje vara jag beställer och får levererat i brevlådan och därmed sparat bensin.
  Post Nord hade ändå vägen förbi mitt hus, tänker jag…
  Om några år kommer årets inkomstdeklaration och skattebesked innehålla klimatavtryck/Co2-skuld överstigande tilldelad volym.
  Nu är tiden kommen, allt vi företar oss kommer att registreras och finnas sammanfattat i de digitala passen.
  God medborgare tilldelning
  Dålig medborgare begränsad.
  Den kinesiska modellen våra västliga politiker suktar efter.

  • Jan Andersson skriver:

   Att beskatta luft stod som ett skämt (trodde vi) i Kalle Anka på femtiotalet: ett andetag 1 öre, en suck 2 öre. Alla skulle ha en mätare på bröstet. I skämtpressen hör sådana idéer hemma.

 2. Glenn skriver:

  Jepp.
  Detta handlar om ont mot gott. Science hit å science dit har blivit en slags religion som inte får ifrågasättas och som nu nyttjas som politiska instrument av makten varken budskapet stämmer eller inte. Klimatagendan är ett sådant instrument.

  Andra värderingar är hokuspokus och därmed foliehatt på. Fact checking ,
  Om folket sover å litar på makten så blir det svårt att vända skutan. Kriget i öst samt ”energikrisen” tar bort fokus på vad ”makten” eg håller på med via lagar som skrivs om ,ökad censur, ökad digitalt beroende osv. snaran dras åt sakta. Allt ser ut att mynna ut i någon slags variant av fascism i global skala.

  Så ,ont mot gott, eller? Den vanliga klyschan är – follow the money. Detta är ännu större enligt mig , vem drar i trådarna.

  Men om folket vill se på bonde söker fru eller renovera köket via nya ”billiga” lån ,
  eller varför inte skaffa en liten bastutunna att bada i, då gör ”makten ” sina drag.

 3. Pingback: Vaccinpass blir CO2pass | ulsansblogg

 4. uppstigersolen skriver:

  I Sverige blev inte Covidpass obligatoriskt. Så ingen koll annat än på vissa privata tillställningar. Inte ens ansiktsmask blev obligatorisk. Så tanken att alla våra CO2 avtryck skulle kunna samlas i ett register och vi skulle ha detta redovisat faller på sin egen orimlighet. Vi är tillräckligt många som inte vill ha diktatur. Så vi motsätter oss detta. Kan vi semestra i andra länder som inför detta? Tja, jag åker ju inte till Kina idag så det går nog att avstå vissa länder. I södra Europa är ju några länder beroende av att vi kommer dit och spenderar pengar. Så kommer de att vilja införa detta? Tiden får utvisa.

  • Mats Jangdal skriver:

   Var så säker på att FN, EU och andra kommer att kräva detta och att samtliga politiker i Sveriges riksdag instämmer i att det är en bra idé.

   • Jan Andersson skriver:

    EU:s utfasande av fossilbilar till 2035 är en orimlighet, och det måste väl i herrans namn en majoritet av de ansvariga begripa? Önskar de skapa sin egen undergång? Om inte så kommer den ganska säkert före 2035 ändå.

 5. Lars Mellblom skriver:

  I Frankrike föreslås allt oftare vaccinpassen också omfatta passinnehavarens CO²-utsläpp. Det vanligaste förslagt är att alla medborgare ska få sig tilldelat ett visst antal kg CO². När och hur diskuteras; en livstidsranson vid födseln, per år eller per månad. Tekniken att beräkna individers CO²-utsläpp finns redan kopplat till ett kreditkort. Förutsättningen är att alla transaktioner och betalningar sker med ett personligt betalkort.

  https://klimatupplysningen.se/agenda-2030-mal-nummer-13-do/

  Frankrikes premiärminister Élisabeth Borne presenterade den 21 oktober 2022 riktlinjerna för regeringens ekologiska planifiering av medborgarnas liv. Detaljerna kommer senare. Vid ett tidigare tilfälle sade hon att alla, alla aspekter av folks leverne ska omfattas i syfte att planmässigt nå koldioxidmålen.

  Jag citerar från regeringens hemsida:

  ”Ces chantiers s’articulent autour de six thématiques de la vie quotidienne (se déplacer, se loger, se nourrir, produire, consommer, préserver nos écosystèmes) et seront déployés sous la bannière « France nation verte”.

  Dessa projekt kretsar kring sex teman i det dagliga livet (att föflytta sig, bo, äta, producera, konsumera, bevara våra ekosystem) och kommer att presenteras under titeln ”Frankrikes gröna nation”.

  https://www.gouvernement.fr/actualite/la-methode-du-gouvernement-sur-la-planification-ecologique

  • Jan Andersson skriver:

   Var på jorden är styret mest kallsinniga till denna kompletta galenskap? Jag åker dit direkt.

   • Göran skriver:

    Frågan är om man ska se västvärlden gå under på avstånd eller befinna sig mitt i den?

  • Mats Jangdal skriver:

   Gordon Gekko framtstår som den ädlaste fiantrop i jämförelse med de företag som skamlöst utnyttjar klimatbluffen.
   De klimatöverstepräster som inte skyr några ingrepp i samhällsordningen kunde lika gärna kräva människooffer för att blidka klimatgudarna. Man undrar om folk skulle vakna och se bedrägeriet då?

   • Göran skriver:

    Kommer du att gråta en tår över de företag som kommer att gå i konkurs just på grund av att de agiterar för klimathotsbluff?

    Konsekvenser av åtgärder i klimathotsbluffens anda är högre elpriser, högre bensin och dieselpriser och alla konsekvenser som det medför.

 6. Göran skriver:

  Detta om att 97 % av alla vetenskapsmän säger att människan påverkar klimatet, så hörde jag ett bra svar på det.

  Svaret var till den som påstod ovan: Är du inte nyfiken att veta vad de 3 procenten säger?

 7. Pingback: cax – Wheremoth

Kommentarer är stängda.