Vem vill ha demokrati?

Vad händer när folket inte kan lita på folket? Vi har kunnat ana det redan under de många år då klimathotet basunerats ut. Men pandemin har gjort det alldeles glasklart. Folket kan inte längre lita på folket! Medborgarna kan inte, vill inte, lita på sina medmänniskor.

Om någon med resurser vill avskaffa demokratin och införa någon form av diktatur, vad är då den effektivaste metoden, långsiktigt sett? Att splittra folket så illa i en rad frågor att de självmant ropar efter en diktator, bara för att förhindra att de människor och idéer man ogillar inte ska få bestämma.

Jag erkänner att jag varit långsam och inte sett det i tid, men nu är vi på väg åt det hållet i rasande fart. Rasande, precis som humöret i den polariserade debatten spetsad med klart uttalat hat.

Så, klimathotet är starkt polariserat, tack vara media, med en allvarligt uppskrämd majoritet som till synes inte längre kan nås med fakta och sakliga argument. Migrationen, där en mycket stor majoritet tog lång tid på sig vakna. Inte minst för att politiker och media nogsamt undanhållit all negativa konsekvenser. Men med raskt ökande kaos och brottslighet ändras folkets attityd snabbt. Covid-smittan är ytterligare en samhällsfråga som på kort tid polariserat befolkningen, och nu även all storpolitik som följer av kriget i Ukraina.

Har någon med stora resurser till sitt förfogande åstadkommit all denna split och oro i de demokratiska ländernas befolkningar? Jag kan inte säga att det är så med säkerhet, men det finns några kandidater som i så fall troligen samverkat om saken. En ungefärlig konstellation brukar innehålla Rockefeller med inflytande på många håll, WEF, Big Tech (alltså IT- jättar av olika slag), Federal Reserve, Demokratiska partiet (DNC).

Det finns även spekulationer om att engelska riddarhuset och judiska intressen är med och i någon kapacitet. I mina ögon framstår även EU-kommissionen som en grupp som frikopplat sig själv allt mer från den lilla demokrati EU har. Vill de ha med en erfaren diktator kan de säkert få med sig Xi Jinping. Det kan vara på sin plats att påminna om familjen Wallenbergs motto, ”esse non videri”. Många kokta grodor lär det bli.

Så frågan som kvarstår är, när är dessa krafter, vilka de än är, redo att föreslå de plågade folken en lösning och lättnad genom att välja en av dessa krafter föreslagen totalitär ordning?

P.S. Dagen efter denna publicering har FOI ställt i princip samma fråga.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Vem vill ha demokrati?

 1. Pingback: Vem vill ha demokrati? | ulsansblogg

 2. ivarandersson skriver:

  Sverige hakade genast på klimathotet. Det kom ju från FN/IPCC och FN är Guds ombud för svenskarna. I FN är icke-demokratier i majoritet och besluten blir därför att alla vill ha bidrag. EU agerar i samma anda, många länder vill ha bidrag, och allt som EU säger blir lag i Sverige och kostar skjortan. Se elpriset i södra Sverige som bestäms av tyskarna. Elpriset i södra Norge bestäms av britterna.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är PARASTISMEN som gör oss till dem vi är. Vem säljer inte sin själ för att kunna plundra sin granne med något så simpelt som en ”svensk” RÖSTSEDEL. Och i solidaritetens namn lurar man sig själv.
  Min kloka far sa till oss; socialisterna sätter krafter i rörelse de aldrig kommer att kunna kontrollera. Det var redan när tjuven Sträng for runt på cykel i Mälardalen.

 4. Göran skriver:

  Något som hjärnorna bakom den Stora omstarten har förstått är att det inte går att övertyga den stora massan, folket, med fakta, sanningen eller argument, så i stället har de agerat med lögn och drivit på de lögner folket själva har skapat.

Kommentarer är stängda.