Heaven is a place on Earth

Har noterat en fanatisk drogliberal inställning bland unga människor i vårt land. Jag har sett den komma en tid, 20-30 år. Så nu är det människor upp till nära 50 års ålder som pläderar för legalisering av deras favoritdrog eller alla droger helt och hållet.

Jag finner deras argumentation verklighetsfrämmande och framför allt att deras syn på droger som ett rimligt sätt att lämna verkligheten utanför den sinnliga världen De vill hellre leva i en inbillad verklighet än i den fantastiska verklighet som står till buds för den som letar med öppet sinne.

Kanske har jag fel, men jag kopplar detta till den utveckling av cybernöjen som skett under samma tid. Vi talar alltså dataspel av alla tänkbara genrer, komplexitet och intensitet. Dessa utgör också en verklighetsflykt som inte minst barnpsykologer varnat för och en del föräldrar vittnat om att den faktiskt är problematisk.

Denna längtan efter verklighetsflykt är problematisk inte bara för till exempel sjukvården. Den är också och inte minst problematisk för demokrati och frihet. Människor som söker kickar eller mer, rent av livslust, i en fantasivärld blir oerhört lätta att kontrollera för dem som kan leverera denna fantasivärld.

En sammansmältning av Hollywood, Microsoft, spelkonsoler, internet, Big Pharma och WEF eller Romklubben skulle utgöra den största utmaning demokratierna någonsin utsatts för. Långt mycket värre än vad världskrig och blodiga revolutioner hittills åstadkommit. Dessa knarkapologeter begär alltså öppet att vi ska ge dem välsignelse och laglig rätt att droga sig bort från verkligheten samtidigt som en sådan ordning skulle avskaffa demokrati och frihet för oss alla!

Jo, eftersom dessa lättmanipulerade människor skulle avstå demokrati och frihet för att få sina dagliga kickar, kommer ett förbund av kickarnas leverantörer avskaffa demokrati och frihet för alla. Dessutom blir dessa drogade människor överkänsliga för verkligheten, de kallar det woke fast det är motsatsen. Därav blir de också lättkränkta, vilket än mer förstör det frihetliga samhället.

Lika fullt börjar det se ut som om det är precis vad som hänt (och  det är mycket värre än vad Snapphanen insett) de senaste två decennierna har man provkört sina påverkansoperationer med klimathotet, diverse influensor med olika namn, en drog kallat för vaccin som skulle lugna alla oroliga människor och gör dem fogliga. Ovanpå det ett krig som slukar enorma resurser till ingen nytta och en ekonomi som satts i fritt fall på ett sätt som i huvudsak utarmar vanligt folk. För att smidigt kunna styra detta samhälle inför ”förbundet” total övervakning av alla människor, våra pengar, hur vi reser, vilka vi träffar, vad vi läser.

Allt detta med välsignelse av FN för att få det att verka legitimt och nödvändigt för att rädda mänskligheten från en samhällskollaps lika omfattande som den förutspådda domedagen. Jorden är paradisisk jämfört med allt annat vi känner till i universum. Men människan tycks oförmögen att se det annat än i mycket korta episoder. Medan många människor verkar jobba hårt för att inte låta någon ta del av och njuta av denna gåva.

Liknande dystopier har beskrivits i litteratur och på film. Nu är de snart verklighet! Kommer det finnas något demokratiskt land kvar i världen år 2050?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Heaven is a place on Earth

 1. Mats Jangdal skriver:

  I tillägg kan det vara läge att läsa dagens text på Ledarsidorna.
  https://ledarsidorna.se/lagforslag-baddar-for-nya-overgrepp-mot-oskyldiga/

 2. Pingback: Heaven is a place on Earth | ulsansblogg

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Att Johan Westerholm gör en analys av hur SOCIALISTERNA behandlar SVENSKA FOLKET gör honom tyvärr inte pålitlig i sammanhanget. Sorry!
  Det är för väl att svenska FOLKET blir påminda om hur SOCIALISTERNA kränkt och förnedrat honom genom alla åren och det värsta, man förkortar hans liv på jorden.
  I nazzisternas läger visste de flesta att de skulle gå en förtida död i möte, men i Sverige?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Slarvigt!
   …”om hur SOCIALISTERNA kränkt och förnedrat honom genom alla åren”…
   KARL HEDIN förstås!
   (Och alla överlevande från ESTONIA)

 4. Benny skriver:

  Lite ”kul” läsning så här på kvällskvisten…Ett pris uppkallat efter en ökänd Nazigeneral under andra världskriget som enligt uppgift ansågs ”mycket hedrande” av prismottagarna!!?? Var är alla fördömanden om nazikopplingar och ramaskri från fulmedia? ”Statsminister Ulf Kristersson har, tillsammans med Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson, Finlands president Sauli Niinistö och Finlands statsminister Sanna Marin, tilldelats årets Ewald von Kleist-pris”. Man upphör aldrig att häpnas över hyckleriet hos regimen…Ni kan ju tänka er om Jimmie Åkesson hade tagit emot det priset?

  • Göran skriver:

   Krigshetsare får ett fredspris. Helt sjukt. Kan världen bli mer galen än den är just nu?

   • Benny skriver:

    Det verkar som den ”demokratiska” regimen i USA släppt alla hämningar och kommer att dra hela unionen i fördärvet! Många i USA misstänker att det är planen, att dra ner både Ryssland och USA i kaos och på det sättet bryta den i deras ögon förhatliga vita dominansen…De som tjänar på detta är givetvis Kina men det har woke-stollarna inte tänkt på! Kan ju vara att woke är styrt från Kina, inget förvånar en numera!

 5. Göran skriver:

  Avkriminaliserar vi bruk av narkotika, så blir vi kanske av med en massa invandringsbrott. Kanske åker de kriminella klanerna till ett annat land där det är förbjudet med bruk av narkotika.

  Kanske blir det en massa missbrukare av det, men det kan det kanske vara värt. Eller, är det så att när du ligger på bönemattan riktad mot Mecka och dunkar pannan i golvet, så kand du i alla fall säga att du var emot narkotika, som en sann muslim.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, det är logiken i kraven på legalisering av narkotika, det minskar brottsligheten. Med samma logik bör vi avkriminalisera prostitution, tagande av muta samt fortkörning, eller hur?
   De som jag diskuterat detta med är för en legalisering erkänner att man får räkna med att fler människor får beroendeproblem och kanske även att fler dör av överdoser. Men det är det värt enligt dessa människor, bara de slipper känna sig som brottslingar.
   De tar också för att det är bra sak att på konstgjord väg kunna fly verkligheten. Men de kan inte förklara varför det är bra, annat än att man mår bättre för stunden. Vad den flykten gör med såväl individ som samhälle förstår de inte.

   • Göran skriver:

    Det är lite moment 22 vid kriminalisering av eget bruk. Är du missbrukare och vill få vård, ja då har du ju erkänt att du brukar narkotika och ställs således inför skranken och får skaka galler.

    Det finns goda exempel att studera och dra slutsatser av, såsom Portugal och Schweiz.

    En sak kan vi konstatera. Förbjud hjälper ingenting.

    Att folk flyr verkligheten kan vi bota genom att förbjuda psykisk ohälsa, eller hur?

    • Mats Jangdal skriver:

     Ja, frågan är inte alldeles enkel att lösa.
     Man kan självklart inte förbjuda psykisk ohälsa. Men man kan anstränga sig att reglera samhället så att verklighetsflykt blir ointressant för de allra flesta, därav inläggets rubrik.
     Jag står fast vid att massiv verklighetsflykt är mycket problematiskt för demokratin, som i det läget kan tvingas till stränga skyddsåtgärder för att skydda samhällsordningen.
     I ljuset av en sådan utveckling kan förbud vara det mindre onda.

     • Göran skriver:

      Har du ramlat ned för en stege och slag i huvudet Mats? Aldrig trodde jag att jag skulle läsa från dig att vi kan reglera så att verklighetsflykt blir mindre.

      För mig handlar det om utbildning. Vi kan i och för sig tvinga folk att gå en viss utbildning, men det är alltid så att de om vill lära sig lär sig och de som inte vill lära sig kommer inta lära sig.

      Detta med verklighetsflykt. Vad är det för något egentligen? Jag skulle vilja säga att alla människor som förlitar sig på SVT, SR, DN, Expressen eller Aftonbladet m.m. som nyhetskällor lever i en verklighetsflykt.

      De flesta människor reagerar på något som är jobbigt genom att stänga av. Det är en verklighetsflykt. Några nöjer sig med att klicka ned Frihetsportalen till ett spektrum där droger kommer in.

      Jag tror inte syftet med att spela datorspel är att fly verkligheten utan bara att ha lite roligt. Dock, reagerar hjärnan på datorspel så att datorspelandet mer eller mindre blir ett beroende.

      Vi kan inte ta hand om alla människor. Det är bara att acceptera att vi kommer att ha en procent av befolkningen som lever i misär av något slag. Vi kan inte reglera bort det eller få bort det med skatter. Det enda vi kan göra är att lära dem att fiska i stället för att ge dem fisk utan motprestation.

      Dessutom kan vi se till att de som styr och har makten inte skapar situationer så att folk hamnar i misär, såsom att förstöra elsystemet, höja drivmedelspriser, skapa inflation, reglera sönder bostadsmarknaden osv.

      Dagens demokrati kommer aldrig att skapa någon bättre situation. Dagens demokrati är en väg till en totalitär stat. I genomsnitt får varje medborgare lägga sin röst 16 gånger under sin livstid. Är det demokrati? Under din livstid kommer det att tas 10.000-tals beslut, men du får bara säga din mening 16 gånger.

      • Jan Andersson skriver:

       Sexton demokratiska val, men resultatet är bara rådgivande, talmannen bestämmer tillsammans med partierna vilka som ska ministrar.
       Hade vi haft personval hade absolut ingen röstat fram unga snorvalpar som Romina Pourmokhtari till en ministerpost.

       Men när hela vår framtid nu hänger i en skör tråd, så sitter det samtidigt folk i EU och bestämmer om fossilförbud baserat på fullständigt vansinnga teorier.

       Om vi får hundra gånger fler elbilar på jorden än idag, sparar vi 10 % av oljan. Vi kan alltså lätt spara mer än så redan idag om vi lär oss att köra mjukt, slipper leta efter parkeringsplatser och att stanna ideligen vid alla trafikljus och övergångsställen. Men nu handlar det förstås inte om klimatet utan om makt. EU har väl hittills inte bidragit med något positivt alls. Men nu…!

       Enda alternativet är att lägga ner skiten. Varför måste svenskarna vara så förtvivlat respektfulla mot dessa halvfigurer?

      • Mats Jangdal skriver:

       Ja, det är med stor vånda jag tar mig an frågan om droger. För jag inser att alla propåer om förbud går emot allt jag i vanliga fall predikar.

       Men jag ser att de drogande människornas upplevelser av tillvaron blir så väsensskilda från mina och andra ickedrogande människors. Deras deltagande i politiska majoritetsbeslut riskerar därmed skada mig mer än andra ideologier och på grunder som inte är mottagliga rationell argumentation.

       Jag är förmodligen en udda person som aldrig provat narkotiska preparat, ogillar alkoholens berusning. Känner inget beroende av något, kan bryta vanor och cirklar utan saknad.

       Förstår inte behov av den verklighetsflykt religion, fantasylitteratur, klimatoro innebär.
       Inser att jag trots önskan att njuta av verkligheten inte förmår ta in hela verkligheten.

       Jag delar all din oro för demokratins utveckling. Kan du övertyga mig att den verklighet drogande människor upplever inte är allvarligt manipulerad? Att de val drogberoende människor gör inte dikteras av drogen utan är lika rationella som mina?

 6. Ivar Andersson skriver:

  Avkriminaliserar vi bruk av narkotika så måste narkotikaförsäljningen beskattas enligt rödgrönt synsätt. Tobak och alkohol beskattas och staten missar aldrig en chans att höja eller införa nya skatter.

  • Niklas skriver:

   Dessutom måste drogförsäljningen ske i systembolagets (eller motsvarande) regi.

  • Göran skriver:

   Ja, skatt på avkriminalisering av bruk av marijuana blev en stor succé i USA.

 7. Mats Jangdal skriver:

  Också en variant av verklighetsflykt!
  https://samnytt.se/sodermalm-firar-bombdad-med-rod-matta-och-bubbel/

Kommentarer är stängda.