Klimatpolitiken kraschar börsen

De negativa konsekvenserna av klimatalarmismen och de lager på lager med tungfotad klimatpolitik som denna belastat västvärlden med börjar bli smärtsamt kännbar nu. Med lager på lager menar jag dels alla politiska beslutsnivåer från kommun till Riksdag, EU och FN där man kräver att få implementera klimatåtgärder utan förankring i verkligheten. Dels alla varianter av influencers från politiken närstående, till nätbaserade, media och företag som oreflekterat prackar på oss klimatångest och kräver att vi ska köpa deras lösningar.

Allt detta belastar ekonomin i hela samhället på många sätt. Hittills har det varit tydligast på energipriserna, både el och fordonsbränslen. Sedan en tid har det slagit igenom på matpriserna. Nu har det även nått börserna runt om i världen. Apologeterna hävdar att det beror på att den så kallade omställningen gått för sakta och att det nu är klimatkatastrofen som ökar kostnaderna. Man tar sig för pannan i perplex frustration!

De riktigt vilsna skyller på Putin och Rysslands invasion av Ukraina. Den kanske viktigaste orsaken till denna konflikt är gaspipelines från Ryssland till EU-länder som Italien och Tyskland.

Det finns dock en grupp människor som kräver att politiken förändras så att de går skadeslösa, nämligen de som lånat till +100 procent av vad de har råd med i boende. I Sverige alltså i huvudsak stockholmare. Bostadsmarknaden får inte krascha, räntan får inte stiga.

När man på sociala medier berättar för dem att det var oklokt att låna så mycket pengar eller kanske låna alls, blir de jättearga och menar att det i det jämlika svenska samhället är deras rättighet bo lika flott som de rikaste. Att bo fint ska inte vara en fråga om pengar, inte klassfråga. Med en stor mängd väljare med sådana verklighetsfrämmande föreställningar börjar man undra vad vi ska ha demokratin till.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Klimatpolitiken kraschar börsen

 1. Thomas skriver:

  Menar du att folk är så stolliga?
  Att de inte kan ta eget ansvar för sin tillvaro alls…?
  OK.. Den låga räntan har ju varit nu i drygt 20 år, egentligen…

  Men, självklart, så här blir det när dagisverksamheten sprider sig genom samhället och genom generationerna… med högt skattetryck och låga räntor, då blir som skrönan säger ”Du äger inget men är lycklig ändå”.
  Nästa steg är då CBDC, troligen under detta år.

  Klimatnojan är redan politiskt förbrukad, så det är helt passé.. Greta är avslöjad som en Rohtschield, så därmed är den saken ur världen.. En global livsmedelskris är det som kommer inom kort och det blir intressant att se hur Daniel Sachs (Proventus) skall klara det uppdrag han fått av regeringen (Att ”säkra matimporten”, som han uttryckte det)… Visserligen tycks det hittills fungera bra då den svenska fascismen tuffar på i de gamla spåren från 40-talet.. Vilket vi kunde se på TV häromdagen då Boris och Magdalena var ute och rodde i ”samma båt” som Boris sade..
  fast han tänkte inte på att ekan hade fått en Johnson inombordare, som observanta noterade.. Spännande tider.

 2. ivarandersson skriver:

  Tänk vad antalet arbetslösa skulle öka om klimathotet skulle försvinna.

 3. Göran skriver:

  Folk tror att det skaffar sig en viss lycka av att ha en fin bostad, men det blir aldrig så. I stället skaffar de sig ett slags fotbojor.

  Men, bostadspriserna i Sverige är inta bara ett resultat av att folk vill bo fint utan helt och hållet politiskt med lagar, regler, regleringar och en väldigt stor brist på att förstå ekonomi.

  Så blir det när vi har en politisk adel som tror att deras kunskap kommer av att de är en politisk adel.

  Socialdemokraterna sätter sitt folk överallt och tror att det ska göra saker och ting bättre, men det blir bara sämre. Någon diskussion om det har de aldrig. Det är mer som att besättningen på ett fartyg skyller dåligt sjömanskap på passagerarna.

 4. Pingback: Klimatpolitiken kraschar börsen | ulsansblogg

 5. Benny skriver:

  Såg ett program om ett par som köpt ett litet radhus på 100 kvm i Stockholm för över 8 miljoner! Det var rena raset och krävde ytterligare miljoner i renoveringskostnad så slutnotan blev närmare 12 miljoner. Visst, har man pengarna och slipper låna så kan ju kalkylen gå ihop men ur ekonomisk synvinkel är det ju fullständig idioti! För samma pengar hade de kunnat köpa sig en herrgård ute på landet med stora ägor som verkligen gett valuta för stålarna och man kunde i dessa tider med förväntad livsmedelskris varit i en bra sitts…

 6. Göran skriver:

  Vita Husets nya pressekreterare sätter världsrekord i svammel:

  • Mats Jangdal skriver:

   Jösses! Bland annat så hon att det är presidentens önskan att fabriksarbetare och poliser inte ska betala mer i skatt än de som inte betalar någon skatt alls.
   Nollskattesamhälle alltså! Kors i taket gånger tusen!

   • Göran skriver:

    Det löjliga är att de så kallade rika betar 80 % av alla skatter i USA. Väldigt många betalar ingen skatt alls.

Kommentarer är stängda.