Varför göra det svårt för sig själv?

Oppositionen hade öppet mål och bara en enda uppgift, att byta ut s-regeringen mot en borgerlig. Vilket otroligt självmål att så kraftfullt kräva Natomedlemskap i inledningen av en valrörelse att S tvingas frångå ett färskt kongressbeslut att inte ansluta Sverige till Nato. Nu skickas Magdalena Andersson ut i Europa att tala Nato med statsledare och framstå som en statsman.

Oppositionen hade tydligt övertag, migrationen var den stora frågan som S inte hade något svar på. Men oppositionen, till och med SD tog ögonen från bollen. En dödssynd i sportsammanhang, föga överraskande visar det sig att det gäller även i en valrörelse.

Som ett brev på posten kommer den ena opinionsmätningen efter den andra som visar att S kommer att kunna fortsätta även utan MP, något de säkert är jätteglada för! MP har varit det stora sänket för S under mandatperioden, tillsammans med en hop odugliga ministrar. Det sovande verkar dock tro att ministrarna blir bättre om de slipper MP.

Vad kan oppositionen göra för att vinna tillbaks initiativ och övertag i valrörelsen? Slå sig ihop med Rasmus Paludan och resa runt i landet och bränna koraner?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Varför göra det svårt för sig själv?

 1. Thomas skriver:

  Nänä…
  det blir en samlingsregering efter nyår.. med S och M…
  varför?
  ja, det ål att diskutera…

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Inte alls, enklare att lämna in ogiltiga valsedlar. Hur hade socialisten Andersson tänkt sig lägga rabarber på dem?
  AfS är snart enda alternativet.

  • Benny skriver:

   Japp, AfS får det bli även om man vet att valfusket kommer att vara omfattande till sossarnas fördel! Valfusk till moderaterna kan komma på tal med då måste de stödja sossarna och släppa tanken på SD…Så ”fungerar” svensk ”demokrati” numera!

 3. ivarandersson skriver:

  Sossarnas kvinnoförbund, SSU och Socialdemokrater för tro och solidaritet är konservativa och vill inte gå med i Nato. Även sossarnas partistämma var konservativ. Men regeringen är rädd för att bli omsprungen av finnarna och vill gå med i Nato.

 4. Göran skriver:

  Vågar vi gissa här vilken svensk stad som Ryssland kommer att släppa en kärnvapenbomb över? Det verkar som om Ryssland håller på att bygga upp en legitimitet att angripa Sverige i och med brunmålning av kända svenskar såsom Astrid Lindgren, Ingmar Bergman och Ingvar Kamprad. Sverige behöver avnazifieras, eller?

  Skulle det bli så galet att Ryssland och USA börjar slänga kärnvapen på varandra så lär Sverige få sin beskärda del, som medlem i NATO.

 5. Göran skriver:

  USA säger att de ska hålla de ska hålla liv i kriget i Ukraina så länge som möjligt för att försvaga Ryssland.

  I Sverige och i många andra länder ordnar folk insamlingar till förmån för Ukraina och ylar om hur synd det är om ukrainarna. De tycks dock acceptera att urkrainarna är de som ska dö och offras för USA:s räkning, för USA:s meningsutbyte med Ryssland, för krigshetsande amerikanska politikers förmodade svällande plånböcker…

Kommentera