Det finns ingen klimatkris

Rapporten från GWPF, sammanställd av Ole Humlum, visar entydigt att vi inte har någon klimatkris. Bevisen saknas helt och hållet, atmosfären har blivit lite svalare sedan 2016, ekvatoiralhaven lite varmare, polarhaven lite kallare, havsnivån stiger i samma takt som tidigare 1-3 mm /år beroende på mätmetod, havsisen ligger ännu något under medel för satelliterans mätningar men ökar nu stadigt, under samma period snötäcket ökat något på hösten är stabilt på vintern och minskat något på våren, stormar och orkaner ligger stabilt.

Temperaturmätning med satellit har visat en ökande trend tidigare år men har nu börjat gå ner. Temperaturmätning vid landbaserade stationer visar ingen trend alls.

Korrelationen mellan CO2 i atmosfären och global temperatur blir allt svagare.

Det finns alltså ingen anledning till oro och de krav som kommer från olika håll på en snabb och radikal samhällsomställning har inget som helst fog för sig.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Det finns ingen klimatkris

 1. Jan Andersson skriver:

  Det finns ingen anledning att oroa sig för klimatet, även om det skulle förändras. Vi människor är fortfarande små på jorden och kan inte påverka så mycket att det ät mätbart. Men säg det till en övertygad miljöfantast och ni blir nog ovänner länge. Så länge som allmänna media inte direkt ljuger men bortser helt från vad de icke-troende i klimatftågan säger så finns ingen försoning i sikte.
  ”Varför måste vi snabbt gå över till elbilar och förbjuda fossilbilar, om det är som du säger?”. Svar: det måste vi inte, och kan inte. Läs vad mr Tesla själv säger, Elon Musk. Men han säljer sina elbilar och har blivit multimiljardär på klimatbluffen.

  • Thomas skriver:

   Klimatfrågan är inte annat än en religiös fråga..
   Så länge man har en Gud, (eller flera) så har man någon att skylla på…
   När Gud är död så får man vara Gud själv, och där är vi idag i Väst… åtminstone i de delar av planeten där Greta är profeten..
   Så länge vi inser att människan är en ”loppa i pälsen” på Moder Gaia, så kan vi ta det lugnt… Allt löser sig inom tid.

 2. Göran skriver:

  I den andra grafen kan man se att när havstemperaturen stiger så stiger halten CO2 lite senare. Enligt klimathotsbluffarna borde det vara tvärtom.

  Det verkar vara så att havstemperaturen stiger under ett år för att nästkommande år sjunka och sedan stiga igen. Mellan åren 2002 och 2009 sjunker havstemperaturen medan CO2-halten ökar (?).

  Det enda hot mot mänsklig civilisation är låga halter av CO2 och kyla. Det finns en tredje faktor också: politiker och icke tänkande människor.

  • Mats Jangdal skriver:

   Den enkla och naturliga förklaringen till det är att när vatten värms så minskar förmågan att behålla gas. Eller rättare sagt, när gasen i en vätska värms blir dess molekyler så rörliga att de lämnar vätskan.

 3. ivarandersson skriver:

  Klimathotet är i kris och därför duggar katastroflarmen tätare än någonsin. Vem bryr sig om att vargen kommer snart.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Klimatkrisen finns inte däremot ett korrupt system att plundra medborgarna på pengar/egendom.
  Klimatnojan är ett resultat av avsaknad av motprestation för de utplundrade skattepengarna !

  • K skriver:

   ”avsaknad av motprestation”

   Jag vet inte, jag. Tänk så många överutbildade akademiker som fått jobb i den sekten?
   De måste fortsätta tro, annars åker villan och volvon!

   Statsanställda i alla länder, förenen eder!

 5. Jan Andersson skriver:

  De kan ju börja med att fråga sina grannar från näringslivet vad de tycker, t. ex. när köper mat, kläder, bil, fordonbränsle, byggvaror och byggtjänster, transporttjänster etc. alltså allt det som behövs i ett fungerade samhälle, även om det är tämligen litet.

Kommentarer är stängda.