Socialdemokraternas valbudskap

Socialdemokraterna kör hårt, redan nu tre månader före valet, med reklamfilm där deras budskap hamras in. Jag ser två dominerande budskap som ska locka väljare.

Det var tryggare förr.
Det sägs alltså av partiet som haft makten 75 av 90 år inklusive de senaste 8! I mina ögon pekar de ut sig själva som skyldiga till förfallet. När kan vi förvänta oss att de ställs till svars?

De ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden.
Jaha, det sägs alltså av det parti som haft den demokratiska kontrollen 75 av 90 år inklusive de senaste 8! Vem har de tänkt sig att de ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen ifrån?

Socialdemokraterna styr sedan åtta år landet med hjälp av 3-4 småpartier som ibland lyckas pressa fram beslut dessa men inte svenska folket brinner för, för en kort stunds lycka. Men i huvudsak är dessa partier dörrmatta för socialdemokraterna.

Jag önskar, men hoppet är svagt, att dessa partier besinnar sig och inte ger S sitt stöd efter valet. Andra önskvärda alternativ är att det bildas en regering där de inte får något inflytande, eller att något nytt parti kommer in som kan ändra balansen.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Socialdemokraternas valbudskap

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Skulle önska att Mats och alla duktiga analytiker på Frihetsportalen analyserade ”gula knappen” syndromet.
  Att för att lägga en röst på en riksdagskandidat avkräva ett bindande löfte om att aldrig ”trycka” på den ”gula knappen” vi voteringar i den s k riksdagen.

 2. Göran skriver:

  Socialdemokraterna bryr sig inte om demokrati. Tvärtom i två avseenden. Socialism är inte demokrati. Socialdemokraterna arbetar aktivt för att avskaffa demokratin indirekt; det spelar ingen roll hur det röstas, deras nepotism genomsyrar alla myndigheter och organisationer.

  Med hjälp av ”värdegrunden” kan socialdemokraterna styra det mesta i samhället. Ingen forskning i Sverige kan ske utan värdegrunden. Ingen undervisning i Sverige kan ske utan värdegrunden. Den som har makten att definiera värdegrunden kontrollerar allt. Det är socialdemokraternas demokrati. Resten är bara en kuliss att lura folket med.

 3. ivarandersson skriver:

  Det enda som den socialdemokratiska regeringen vill ha kontroll över och behålla är regeringsmakten. Därför är den beroende av V, MP, C och Kakabaveh.

  • Göran skriver:

   Sossarna verkar inte vara så strategiska långsiktigt med tanke på den demografiska utvecklingen. Det blir ingen makt för sossarna längre fram. Var det det Stefan Löfven syftade på med att det blir en vinst längre fram; han menade inte sossarna utan några andra?

   • ivarandersson skriver:

    Sossarnas regering hoppar från tuva till tuva för att behålla regeringsmakten. Absolut ingen strategi.

 4. Pingback: Socialdemokraternas valbudskap | ulsansblogg

 5. Jan Andersson skriver:

  Skillnaden mellan de nordiska länderna och t.ex. våra sentida favoritresmål söder om Alperna, är att vi historiskt inte kunnat bo och leva här uppe utan förmågan att spara och förbereda oss för vintrarna. Det krävde alltså en planering som inte är nödvändig vid Medelhavet eller ens i mellaneuropa, där vinterväder förkommer, men mest i korta perioder som man kunde överleva utan större åtgärder.

  Att planera är ett nyckelbegrepp i all mänsklig verksamhet, och de som överlevde blev bra på det. Deras sentida ättlingar kunde starta alla möjliga verksamheter baserade på orörda råvarutillgångar, fast det var utländska köpmän som kom hit och slog sig ner som fick igång exporten. Att få tag på duktiga hantverkare var fortfarande svårt, men våra klosterorganisationer av olika europeiska ”skolor” välkomnade pilgrimsvandrande munkar som kunde lära ut även svåra hantverk.

  Klostren var välorganiserade stora centra med många ”anställda”, bara i Vadstena hade man hand om sexhundra gårdar, skänkta av utarbetade bönder utan egna arvingar mot att få bo i klostret och bli omskött och äta förhållandevis vällagad mat livet ut.

  Idag lever vi fortfarande under exakt samma premisser, hela Sverige har blivit ett stort ”kloster” men vi behöver inte utbilda så många yrkesskickliga hantverkare längre eftersom vi har råd att importera mycket av det vi vill kunna köpa från ”billigare” länder som historiskt trasats sönder av yttre och inre stridigheter och kämpar för att komma ikapp vårt tidvis stora försprång.

  Men det är från vår synvinkel en icke hållbar strategi som obönhörligt leder oss mot helvetet snarare är den himmel som utlovades alla flitiga och skötsamma under klostrens storhetstid. Vi kan nämligen inte vara säkra på att alltid kunna köpa när vi inte längre har råd att betala eller att leverantörsländerna väljer bort oss som kunder av andra skäl – det finns inget så nyckfullt som narcissistiska politiska ledare av alla läror, religioner eller könstillhörigheter.

  Vi måste tillbaka till den säkrare hushållning som ger en långsiktig överlevnadsgaranti, och fortsätta att utnyttja våra rikliga tillgångar av skog och malm. Våra skogar sköts överlag föredömligt, och malmer finns i jordskorpan överallt, det är bara så att vi tar upp den där det är enklast och billigast. Givetvis ska vi vårda våra en gång med stor möda gjorda röjningar, alltså lantbruk med fortfarande näringsrika jordar som odlats en kort tid jämfört med medelhavsländernas.

  Man kan visserligen tjäna stora pengar på att konstruera dataspel, men allt tar brutalt slut den dag någon annan tar fram ett bättre dataspel.

  • Göran skriver:

   Det dataspelstillverkarna, som metafor, inte förstår är att dataspel inte kan existera utan att något hanteras med händerna. Alla tjänster är i princip helt beroende av handel med materiella tillgångar.

   Handel med materiella varor kräver mer energi än tjänster, så att öka på energikostnaden, blir not ett brutalt slut för Sverige.

   Sverige är som ett skepp där man tar bort den buttre kaptenen och låter en oerfaren matros bestämma för att denne är en trevligare prick än kaptenen. Hur länge klarar sig skeppet i Stockholms skärgård?

 6. Göran skriver:

  Olof Palme tog bort tjästemanaansvaret och riksrätten. Kan det ha varit en förberedelse för att kunna bemanna alla myndigheter med socialdemokrater som kan ställa sig över lag utan risk för ansvar?

Kommentarer är stängda.