Någon som minns Stålverk 80?

Dagens gästskribent är Sture Larsson

Palmes storverk som blev en grusplan!

Snart vill ingen heller minnas vätgasstålet, Löfvens stålverk 80. I samma ögonblick som man erkänner att svensk och övrig skandinavisk akademi inte känner till begreppet växthusgas, se bilaga,  så är vätgasstålet Löfvens ultimata Stålverk 80. Vem skall köpa ett svindyrt stål utan förankring i elementär kunskap? Bodens kommun går med  öppna ögon på niten!

Hela projektet vilar på idén om växthusgaser och minimering av utsläpp, t.o.m. nödvändiga sådana. Koldioxiden är liksom ozon en ytterst nödvändig sådan för avvisande av icke önskad instrålning.

Kolhanteringen i stålproduktionen är snart den enda källan till livsnödvändigt svavelnedfall för biologisk mångfald i Norrland. Vedeldarna är inte aktiva, när naturen behöver och om satsningen på elbil går vidare är fordonstrafiken för kontinuerligt svavelnedfall borta. Metabolt svavel är nödvändigt för biologiskt liv, t.ex. för  bildande av B-vitaminer. Metabolt svavel är i hög grad atmosfärens svavelnedfall. De predatorkedjor som håller naturen vid liv faller samman utan svavelnedfall under i synnerhet under reproduktionsperioderna.  50 % av insektsfaunan i vår del av världen anses redan vara borta! Med nu 83-åriga ögon hos en agronom noterar jag själv haveriet.

Samtlig media och politik har hittills med tystnad förbigått akademiernas egna försök att dölja att man inte respekterar validerad kunskap till förmån för politiska fantasier. Se bilaga om akademiernas svar på frågan! Termodynamikens lagar kullkastar omgående idén om växthusgaser och ingen fysiker kommer någonsin att försöka att offentligt vara dummare än en nyfödd, som föds med kunskap om termodynamikens grundsats:  ” En kallare kropp värmer inte en varmare kropp!” Ingen fysiker har ännu sagt att man kan kyla planeten med en tunnare atmosfär. Ingen kommer heller att säga detta. Detta har ändå i 40 – 50 år varit medias och alla publicitetslängtande  politikers mantra.  SMHI mäter nu varje år en ökad instrålning som endast kan förklaras med en tunnare atmosfär. SMHI arbetar med skattepengar, vars nytta media och politik till synes förkastar.

I dagarna ojar sig WWF och SVT för att svenska politiker i Almedalen 2022 inte pratade klimat.

Självklart gjorde de inte det. De känner ju redan till svenska akademiers förnekelse av växthusgaser! WWF och media har inte förstått att politikerna nu försöker skademinimera och tror att om man inte nämner ordet klimat är nesan glömd, nesan att  bli påkommen med att förakta elementär kunskap!  De inser alla med bakgrund i akademiernas förnekelse, att det de predikat under så många år inte håller inför en teoretisk granskning. Det intressanta är att media inkl. SVT tydligen tänker vara sist i ledet att skademinimera. Medias problem har aldrig varit tydligare. Media lever på att blåsa upp icke validerad kunskap! Den ursprungliga rapporterande media är  ersatt av  politiknära ”förståsigpåare” som kallas politiska redaktörer etc.  Varje svensk dagstidning utger sig t.o.m. för att främja en politisk ide. Inte ens organ som WWF prioriterar validerad kunskap!

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Någon som minns Stålverk 80?

 1. Jan Andersson skriver:

  Varje tecken på att en gnutta förnuft finns kvar även i de värsta klimathotskretsarna hälsar jag med stor tillfredsställelse. Men tystnad är inte likvärdigt med en pudel. Tystnad är bara ett tecken på tvivel, och kan lika gärna leda till en återgång till klimatgalenskapen som till en ursäkt. Allt beror på den politiska vindriktningen.

  Och det är alltid det högste ansvarige för en gruppering som ska pudla och förklara i enkla ordalag varför de har tänkt fel och att från och med nu är det slut med det. Om en underhuggare ber om ursäkt betyder det ingenting.

  Den enda person som i ett slag skulle kunna kunna vrida klockan tillbaka i Sverige är Magdalena Andersson. Alla andra partiledare är marionetter som är kända för att vända kappan efter vinden. Utom Åkesson, men hans tid har inte kommit än. Flera andra småländer i Europa kommer att haka på om de får en sådan chans gratis.

  Sveriges folk och näringsidkare väntar spänt på en återställare. Men få tror att en sådan kommer från ett idealiserande parti som behöver stödröster från ett utopiskt parti med orimliga åsikter.

 2. ivarandersson skriver:

  MP har styrt klimatpolitiken, och S har jamsat med, med höjda skatter och mer bidrag. Men att styra klimatet med höjda skatter och mer bidrag är ren idioti. Inte ens energipolitiken, främst el, har man inte gett billigare el trots satsningen på sol och vind som är så ”billiga”. Vi får se hur tyskarna klarar vintern utan rysk gas.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Hittade ett inlägg i Dagens Helsingborgs Dagblad värd att läsa: https://etidning.hd.se/p/helsingborgs-dagblad-b/2022-07-12/a/sa-kan-fortsatt-politiskt-kaos-stoppas-och-demokratin-okas/2847/554495/29472171?mainissue=554493
  Det vore intressant om någon kunnig observatör på FRIHETSPORTALEN kunde berätta för oss hur det gick till när SVENSKA FOLKET fråntogs rätten att sparka korrupta POLITIKER?
  Vi behöver hjälp och påminnas lite oftare.
  Inlägget har kanske inte så mycket med Palmes ”grusplaner” att göra men är en mycket efterlängtad analys.
  Tack Sture.

 4. Göran skriver:

  Klimathotsbluffen handlar om makt och ekonomi. Så länge som klimathotsbluffen gynnar makt och ekonomi kommer den att fortgå oavsett vad vetenskapen säger.

  Blir det gynnsamt med klimatrealism för makt och ekonomi, blir det den agendan som gäller.

Kommentarer är stängda.