Lurad om klimatet!

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

Du är lurad och bedragen av pladder om Klimatkrisen.
Det finns ingen klimatkris. Klimatet kan aldrig ha en kris precis som det inte är en kris att två plus två bara blir fyra och inte fem.
Klimatnojan är dumhetens hybris. Detta storhetsvansinne har drabbat Jordens politiker.

Visst är det sjukt att tro att något som är så litet som en promille kan ändra det hela. Och visst är det löjligt att påstå att något så omätligt stort som Jordens atmosfär kan påverkas av något som är så otroligt litet som det utsläpp av CO2 från människans verksamhet, i vilket man bortser från allt levandes utandning av CO2, inte räknas med.
Verkligheten är så stor att folk har svårt att ta detta faktum till sig.

Hur stor är verkligheten?
Att förstå storlek förutsätter att människan med sina sinnen har lärt sig skillnaden mellan litet och stort. Sedan har människan skapad måttstock för storlek. Mått på hastighet t.ex. uttrycks i kilometer per timme, km/h. Att färdas snabbare än ljudet 1224 km/h är en otrolig hastighet som är liten i jämförelse med den hastigheten med vilken Jorden snurrar runt sin axel, 1670 km/h.  Men den hastigheten kan människan inte förstå därför att ingen som snurrar med märker den. Trots det tror de som snurrar med att de kan påverka Jordens atmosfär som är omätbar.

Varför är den omätbar?
En mätning ändras varje sekund därför att Jordens dragningskraft på varje molekyl i atmosfären sliter med hela atmosfärens alla olika beståndsdelar. Det ger en omätbar olikhet av hela klimatet. Även om atmosfärens temperatur mäts på en plats på jorden ändras det måttet i nästa sekund på samma plats av rotationen. Att påstå att hela Jordens atmosfär har en viss temperatur är därför ren dumhet som bara slås av ännu värre dumhet att människan, trots egen utandning, kan minska CO2 i atmosfären vid en viss tidpunkt som har beslutats av politiken.

Verkligheten blir också omätbart stor av Jordens rörelse runt solen därför att den rörelsen är otroliga 1 miljon km/t. Med den ofantliga hastigheten ändras Jordens klimat mellan vinter och sommar. Trots det tror vissa människor i Sverige att de kan påverka klimatet genom politiska beslut eller med en lag.

Alla ni, som läst detta men fortfarande godtar politikers beslut om att påverka klimatet, är förstockade fanatiker och medlemmar i en sekt som har som mål att med ren och skär dumhet släcka livet på planeten Jorden.

Ve er!
Det finns ingen klimatkris orsakad av mänskligt utsläppt CO2.
Att det regnar och stormar på Jorden har inget med andelen CO2 i atmosfären att göra.
Att haven stiger och sjunker har inget med andelen CO2 i atmosfären att göra.
Att skogar brinner har inget med andelen CO2 i atmosfären att göra. O.s.v.

Det är fakta så länge detta inte motbevisas av vetenskap, inte av politiska beslut eller av bedragarna som vill berika sig själva på dumt folks tro.

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Lurad om klimatet!

 1. Peter Sjöström skriver:

  Släcker livet på jorden gör solen när den slutat lysa på oss och när den tiden är kommen så är vi nog borta redan och sektmedlemmarna med . Men under resans gång ställer de till det redigt för oss som ser nyktert på klimatet .
  Mvh Sjöström

 2. Olov Larsson skriver:

  Jorden har en egen naturlig koldioxidcykel, hos hav och biosfär, som är mycket större än den mängd mänsklig aktivitet tillför. Mänsklig aktivitet står för 4% av jordens koldioxidcykel. Av dessa 4% kommer en tusendel från Sverige. 0,00004, fyra hundratusendelar av koldioxidcykeln har svenskt ursprung!
  Professor Björn Berg publicerade 2009 en studie på uppdrag av SLU där han slog fast att svensk skog och skogsmark i princip tog upp de svenska utsläppen av koldioxid.
  Naturvårdsverket räknar emellertid inte med den svenska skogens effekt på utsläppen. De följer riktlinjerna från politiker som skulle få sin agenda förstörd om det blev allmänt känt att vi är koldioxidneutrala i Sverige. Det är ett oerhört oärligt sätt att hantera frågan av aktivistiska politiker och det visar vad den eliten tycker om sina väljare. Vi måste välja bort dessa aktivistiska krigare mot Västvärlden!

  • Samuel af Ugglas skriver:

   ”Vi måste välja bort dessa aktivistiska krigare mot Västvärlden”?
   Ge oss ett tips hur vi skall bete oss för att sparka/ avpolletera KORRUPTA POLITIKER!!!
   Tack Bernd. Om vi kunde begränsa möjligheterna för politiker att plundra oss på LIV och EGENDOM hade mycket varit vunnet.

   • Olov Larsson skriver:

    Eftersom gammelmedia minskar och alternativmedia ökar i storlek tror jag att det bara är att fortsätta som exempelvis här i Frihetsportalen eller som Henrik Jönsson med flera och visa på fakta som inte får visas någon annanstans. De flesta politiker framstår som otroligt okunniga i allt utom att klättra i ungdomsförbund och politiska sammanhang. Och att utmåla okunnigheten som korkad tror jag är en framgångsfaktor. Jag tycker mig se en ljusning hos en del journalister som i vanliga fall ingår i ”Schwabs kennel”.

  • Jan Andersson skriver:

   Hur är det med djuren? Enligt en uppgift från brittiska öarna väger alla olika spindlar som finns där MER än den sammantagna vikten från alla människor! Kanske de också avsöndrar koldioxid? Sedan finns otaliga andra djurarter också.

 3. Tege Tornvall skriver:

  Ett nytt, friskt grepp på hela klimatfrågan med rimlighet som utgångspunkt. Lovande att spinna vidare på. Tack, Bernd!

 4. Tege Tornvall skriver:

  Peter S. Något petig anmärkning: släcker livet på Jorden gör väl Solen inte genom att sluta lysa utan genom att lysa mer. Då blir det kokta fläsket stekt!

  • Jan Andersson skriver:

   Den som lever då får se. Solen kan börja växa i förstadiet till en supernova om sisådär två miljarder år, för att bli en vit dvärg om kanske fem miljarder år.

   Ärligt talat tror jag att människorna då redan är borta, vi är bra på att förgöra oss själva, i Guds namn. Ganska löjligt när det sitter folk ovh lyssnar efter intelligent liv i världsrymden, och tror sig ha hört något från en galax två miljarder ljusår bort. Vi kan sno oss och skicka dit ett meddelande tillbaka, men det kommer inte fram på två miljarder år, och skickar eventella intelligenser där ett svar då: ”Vi fick ert meddelande! Va kul att ni också finns! ” så kommer det inte fram förrän ytterligare två miljarder har passerat.

   Snälla, hitta något annat att intressera er för!

 5. Mats Jangdal skriver:

  Tack Bernd för påminnelsen! Det är ungefär detta Richard S. Lindzen brukar påtala. Jag har sammanfattat det både på svenska och engelska i en text som är tillräckligt kort för att lämna som svar på Twitter X.

  De ingående parametrarna varierar så mycket att även om den obevisade teorin om CO2s påverkan på klimatet skulle vara sann, är vårt bidrag avsevärt mindre än den felmarginal sådana studier är behäftade med. Med andra ord kan vår påverkan in mätas, inte redovisas.

  The parameters involved vary so much that even if the unproven theory of CO2’s impact on the climate were true, our contribution is considerably less than the margin of error such studies are subject to. I.E. our impact cannot be measured, cannot be reported.

 6. Göran Åkesson skriver:

  Dagens ’klimatforskare’ domineras av s.k. atmosfärfysiker eller fysiker som tror att atmosfären bestämmer klimatutfallet. IPCC startades huvudsakligen m.h.a. meteorologer och meteorologiska institut. Däri ligger det grundläggande problemet, ett ’systemfel’.
  Detta systemfel har blivit institutionaliserat, vilket innebär att utökad förståelse för de korrekta klimatdeterminanterna och -termostaterna fått träda åt sidan. Dessa är solen och havet.
  Det finns emellertid nyare forskning kring samband mellan astro- och geofysik, som ger plausibla förklaringar kring klimatutfall på såväl kort som lång sikt.
  Själv anser jag att i dagsläget hyllade forskare som försöker förklara t.ex. att ’vi har tid på oss’, ’en fördubbling av koldioxidhalten ger endast 1,24 ° C uppvärmning’ är en del av Problemet inte Lösningen, speciellt med sina utsagor om logaritmiskt samband. Det betyder ju att om vi sänker koldioxidhalten tillräckligt mycket skulle temperatureffekten negativt öka p.g.a. den logaritmiska effekten.
  Ibland får jag en ’svårbearbetad tanke’, som säger att dessa hyllade forskare är ’kontrollerad opposition’.

  • Göran skriver:

   ”…en fördubbling av koldioxidhalten ger endast 1,24 ° C uppvärmning…”

   En hypotes och jag skulle gärna vilja se att någon kan bevisa att det är så. Inga teoretiska beräkningar utan det ska vara ett fysiskt experiment som visar att det stämmer.

   Sådana påståenden som ovan stämmer inte det minsta med tidigare nivåer av koldioxid och temperatur på jorden.

   Lite cynisk kanske det är på det viset att den större delen av mänskligheten inte känner sig trygga med förändringar och vill att allt bara ska vara som det är. Det räcker för dem och mer intryck gör dem bara förvirrade och rädda.

   • Göran Åkesson skriver:

    Hypotesen om 1,24 ° är presenterad av William Happer, professor i optofysik, mu.p. från Schuster-Schwarzschildekvationen. Han är en av de mest ansedda forskarna hyllad av ’klimathotsskeptiker’.
    Själv anser jag att han är ’ute och cyklar’ och som växthusgasteoretiker har fel. En del av min kritik mot honom tar jag upp under Klimatsans.com den 7 dec. 2022 i ett inlägg ’Professor William Happer misstar sig’. Om Du är speciellt intresserad av mina såväl teoretiska som datamässiga argument, läs gärna den fulla rapporten, en nedladdningsbar pdf-fil.

    • Göran skriver:

     Gärna en länk till rapporten.

     • Göran Åkesson skriver:

      http://www.klimatsans.com
      Tryck på ’Välkommen’ i översta raden
      Skriv in titeln: ’Professor William Happer misstar’ sig på Search
      I rapportens ingress finns en länk till den fulla rapporten.
      Det kan också rekommenderas att läsa kommentarerna till den förkortade rapporten.
      Återkom gärna med frågor vid behov!

    • Jan Andersson skriver:

     Redan 1986 läste jag en tysk artikel med kommentarer om de klimatförändringar som det varslades om från flera håll. Den bästa kommentaren var från en tysk meteorologprofessor: ”Det finns ingen växthuseffekt, vilket alla kan konstatera själva genom att hålla en glasskiva över huvudet och känna om det blev varmare…”.

  • Jan Andersson skriver:

   Idag kan man som aningen insatt i fysikens lagar konstatera att de som sysslar professionellt med att utröna världsalltets skapelse fortfarande inte har en aning. Big Bang har nu länge varit en etablerad teori, men återigen förkastad. Självklart, ingen dödlig med sunt förnuft har trott på den. Förekomsten av mörk materia i världsrymden och som ingen har varken sett eller registrerat något av är förkastad som osannolik. Vid varje djuphavssampling är 60 % av faunan helt okända livsformer. När de kom på idén att försöka fånga nattlevande organismer i regnskog (med en lampa och ett lakan) hittade de också flera dittills okända djurarter.
   Fenomenet ljus är återigen ett mysterium, vilket min fysiklärare hävdade redan 1964. Vi gapar inte fortfarande av förvåning över varken en geocetrisk eller heliocentrisk världsbild, men har inte kommit så förfärligt mycket längre eftersom vi inte begriper hur begränsade vi egentligen är intellektuellt, vilket bevisas av klimathysterin, religionshysterin, kulturhysterin, woke och marxism.
   Vi kanske borde återgå till jakt och samlarstadiet, det vi genetiskt är anpassade till?

 7. Jan Andersson skriver:

  Idag kan man som aningen insatt i fysikens lagar konstatera att de som sysslar professionellt med att utröna världsalltets skapelse fortfarande inte har en aning. Big Bang har nu länge varit en etablerad teori, men återigen förkastad. Självklart, ingen dödlig med sunt förnuft har trott på den. Förekomsten av mörk materia i världsrymden och som ingen har varken sett eller registrerat något av är förkastad som osannolik. Vid varje djuphavssampling är 60 % av faunan helt okända livsformer. När de kom på idén att försöka fånga nattlevande organismer i regnskog (med en lampa och ett lakan) hittade de också flera dittills okända djurarter.
  Fenomenet ljus är återigen ett mysterium, vilket min fysiklärare hävdade redan 1964. Vi gapar inte fortfarande av förvåning över varken en geocetrisk eller heliocentrisk världsbild, men har inte kommit så förfärligt mycket längre eftersom vi inte begriper hur begränsade vi egentligen är intellektuellt, vilket bevisas av klimathysterin, religionshysterin, kulturhysterin, woke och marxism.
  Vi kanske borde återgå till jakt och samlarstadiet, det vi genetiskt är anpassade till?

 8. Göran skriver:

  Nu får vi se hur många maj- eller valborgsmässobrasor det blir i Sverige, nu när idioterna i EU har förbjudit eldande av trädgårdsavfall.

  Jag kommer i alla fall elda upp mitt trädgårdsavfall. Inte den 30 april utan kommande vinter, för jag gör energi av avfallet.

  Jag kan bara skratta åt alla som röstade för EU. Det är riktigt roligt med alla pajasbeslut som tas inom EU. Och, folk går och röster på dessa puckon.

  Nu ska vi minska på koldioxiden. Jag vill bara påminna igen att svedjebruket i Afrika lär motsvara 6.000 miljarder petroleumbilars koldioxidutsläpp under ett år. Där har EU något att bita i.

  Jag vill bara påminna er om att äta några köttbullar mindre. Det gör skillnad.

  • Mats Jangdal skriver:

   Vad jag förstår gäller lagen endast på egen tomt. Tolkar det som endast inom planlagt område och ej kommunal mark där eldningstillstånd finns. På byggda bör det alltså vara fritt fram.

 9. villvaraanonym skriver:

  Ja, det är förunderligt hur människan kan vara ”förstockade fanatiker”, som fakta inte biter på. (Men, det blir som bekant inte bättre av att förolämpa dem.)

  Folks dumhet kan vara så tvingande (oförmåga att ändra uppfattning, trots givna/uppenbara fakta) att till och med själva gudarna stred förgäves (Ref. Isaac Asimov ”The Gods Themselves”, 1972).

  Inte ens Linjediagram hjälper (?), trots att de gör det enkelt att förstå vad som är (övergripande) bra eller dåligt gällande något ämne (oavsett komplexitet) och dess trend över en given tidsperiod.

  Till exempel uppklarade brott, eller klimatet, som faktiskt befinner sig i kris (men inte för vår tids generationer), där bottennoteringar förstås av alla vara mycket dåligt:

  Dessa två Linjediagram kan beskriva trenden för både brott och klimatet:

  Engelskspråkiga Wikipedia.org (som inte är en källa!, men referenser till källor):

  SIDA: ”Geologic temperature record”.
  RUBRIK: ”Fluctuations during the remainder of the Phanerozoic [550 milj. år]”

  SIDA: ”Carbon dioxide in Earth’s atmosphere”.
  RUBRIK: ”Concentrations in the geologic past”. (Minskningen har varit konstant under de senaste 100 miljoner åren.)

  Dessa Linjediagram skulle kunna motverka dumheten, men det krävs att de sprids till folk… av/i Media, den part i samhället som ’bestämmer’ vad som är officiella sanningar/rätt och fel, bra eller dåligt.

  Folk är inte dumma, men följer de sociala trenderna som en flock djur för att vara accepterade.

  (Självtest för Stymer, m.fl.: Har Europeiska unionen (EU) ett parlament?)

  Men man undrar ändå, då folk inte tycks förstå proportioner: – Hur kan någon vara så dum att tro, att lilla Sverige skulle på något sätt kunna påverka klimatet?

Kommentarer är stängda.