Sverige, ett varnande exempel

När jag var sju år gammal började jag förstå att något är fel i Sverige, och möjligen i världen i stort. Det rådde kallt krig med kärnvapenhot och andra hemskheter. Mest intryck tog jag ändå, naturligt nog från Sverige.

Jag har gjort flera misstag och felbedömningar genom åren, både små och stora, men jag har oupphörligt känt att något är fel, politiken i Sverige skaver. Det som jag genomgående, utan undantag identifierat som en viktig, rent av huvudsaklig komponent, är socialismen, i Sverige till 90% socialdemokratin. De står för mycket av det negativa i politiken, tvång, förbud, konfiskation, korruption, lögner, splittring av folket i grupp mot grupp, självsvåldighet och maffiafasoner. Sossarna vill alltid vara alla goda gåvors givare, med ensamrätt. Även när det innebär att de ger bort vad de inte har lov att ge bort, som andras frihet, egendom och rättvisa.

Men det finns ytterligare ett problemparti, moderaterna. I alla dessa 60+ år har merparten av de moderater jag lärt känna framstått som auktoritära översittare, utan annan moral än penningen och ingen alls förståelse för individens frihet. De saknar i hög utsträckning vad jag skulle kalla vanligt sunt förnuft. Många moderater kallar idag alla som inte håller med dem för kommunister. Det verkar som både deras självbild och deras världsbild behöver en rejäl uppdatering. Deras agerande är för mig obegripligt och mycket problematiskt för demokratin i Sverige.

Men år efter år röstar svenskarna på dessa två partier. Oförmågan se något annat alternativ är öronbedövande. Vid varje kris agerar folket likt nöt som befinner sig i hagen och får se ladugården stå i brand, då springer de in i branden eftersom det är där de känner sig trygga. Ett oförklarligt och oförsvarligt beteende hos en art som står långt över nöt i analytisk förmåga.

Sverige måste vara Klaus Schwabs våta dröm, hur folket än röstar finns det bara två partier i riksdagen, regeringspartiet och den kontrollerade oppositionen. Medborgarna har ingen frihet, äger ingenting och de är sååå lyckliga över detta tillstånd!

Hans Jensevik berättar om Mugabe och Sverige. Jag har hört det förr, men det förtjänar att upprepas. Det bekräftar anser jag, min livslånga upplevelse av att något är gravt fel på Sverige.

Nu varnar EU Sverige, gör något åt korruptionen! Här är det inte den klassiska med en sedel till trafikpolisen eller andr mindre belopp till lägre tjänstemän som avses. Nej, här gäller det den korruption som kommer automatiskt med gramschiävänsterns marsch i korridorerna, där partigängare tillsätt i byråkratin för att socialismen ska kunna regera ostört oavsett valresultat.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Sverige, ett varnande exempel

 1. Thomas skriver:

  Mugabe var en typisk afrikansk politiker. Han gynnade de egna för sin egen skull…
  En studiekamrat jag hade som hette Nkomo, vars släkting tävlade med Mugabe, beskrev framtiden i blivande Zimbabwe helt korrekt. Den svenska romantiska beskrivningen av Mugabe insåg jag var just så korkad den kunde vara… Sedan, när Mugabe drog år tumskruvarna litet så klagade några svenskar som känt Mugabe före hans regeringstid, då han ”lekte med mina barn” vid besök i hemmet.. Jojo.. Mugabe förnedrade sig för att nå sitt mål och det glömde han nog aldrig..

  Den svenska situationen är värre än vad vi kan ens ana..
  Skall man dra gränsen någonstans så börjar det tydligt med den Hägerströmska juridiken, det är nog en allmän åsikt bland juristerna..
  Det innebär t.ex. som min bekant som arbetet som kriminalvårdare konstaterar: Att missa i bokföringen som företagare, bara för att stressen att hålla igång anställda och så, som gör att man inte har riktigt bra koll på redovisningen ger strängare straff än ett mord…
  Det är helt enligt den hägerströmska principen, att det är ”Samhällets” krav som går före individens moraliska behov…

  Varför är det så..?
  Att skylla på socialister är meningslöst då det är en otillräcklig förklaring!
  Att konstatera att landet är fascismens urkälla blir då enklare, men samtidigt psykologiskt besvärligt då fascismen är en sammansmältning av de ytligt sett motstående politiskt och ekonomiskt skilda modellerna – socialism och kapitalism.
  Alltså, helt enligt Jenseviks uppfattning, även om han inte uttrycker det så…

 2. Göran skriver:

  Lustigt att moderater kallar alla andra för kommunister. Det är att inte se balken i sitt eget öga.

  Jag kan inte se att moderaterna ens skulle höja på ett ögonbryn för att försvara individuell frihet eller ens äganderätt.

  Enligt min uppfattning är hela riksdagen vänsterbliven. Jag har aldrig hört en enda intellektuell debatt från riksdagen. Skillnaden mellan vänsterbliven och sunt förnuft måste vara genetisk.

  Nog för att var och en kan indoktrineras och hjärntvättas i socialism, främst genom skolan, men det sunda förnuftet säger att något är fel.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Kleptokrati och Parastism är så fruktansvärt ingrodd i det svenska samhället att det finns ingen väg framåt förrän folket upptäcker att de har ingen rätt till LIV ej heller EGENDOM.
  Vad är annars Klaus Schwabs GIFTSPRUTA till för, att bevisa ett totalt socialistiskt misslyckande kanske?
  En räddning vore att högern åkte ur den s k ”RIKSDAGEN”, högern orkade inte ens kontrollera huruvida det begicks oegentligheter vid valet 2018. MAKALÖST

  • Benny skriver:

   Nä, valfusket 2018 var ju öppet mål för den s k oppositionen men ingen vågade ens plocka upp bollen! Nu väntar nästa fuskval med ännu mer importerad valboskap som ska säkra makten åt sossepartiet och deras medlöpare i de andra ”partierna”. I andra länder kan nya partier bildas som gör rent hus med de gamla skojarna men icke så i Sverige och det beror på att folk här vaggats till sömns av sossarna och mest sover vidare medan fusket och korruptionen grasserar. Uppenbart är att svensken inte bryr sig utan alla vakna med resurser och möjligheter tänker lämna den sjunkande skutan!

 4. ivarandersson skriver:

  Förr var det adeln som hade sina privilegier. Numera är det sossarna som är den politiska adeln med sina privilegier. M är en fis i rymden jämfört med S. Lite sunt förnuft om jag får be.

 5. Pingback: Sverige, ett varnande exempel | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.