Klimatet inget att göra något åt

Här kommer några länkar till forskare som är skeptiker och deras publikationer.

Pensionerade NASA-ingenjörer säger ifrån till bland annat sin tidigare arbetsgivare.

Ännu en rapport pekar ut felplacerade meteorologistationer, termometrar som källa till falsk uppvärmning.

Johan Westerholm har i Ledarsidorna avlöjat att vindkraftsindustrin med statens goda minne mörkat, det vill säga glömt bort att rapportera ett stort antal incidenter och rena haverier i Sverige.

SVT hade nyligen ett reportage om att Östersjön och de Nordiska haven blivit varmare till följd av växthusgasutsläppen. Men de har händelseförloppet bakfram! Solen har under 1900-talet värmt upp Jorden. Den värmen går även ner i haven. Vår grunda hav värms mer än de djupa oceanerna. När haven värms släpper de enligt Henrys lag ifrån sig CO2.

Det är alltså den soldrivna uppvärmningen som är orsaken till den ökning av CO2 man registrerat i Mauna Loa. Inte tvärtom som alarmisterna påstår.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Klimatet inget att göra något åt

 1. Jan Andersson skriver:

  Det är egentligen så enkelt, vatten är faktiskt det ämne som är allra svårast att värma, medan till exempel sanden i Sahara som inte består av fint berg utan fossila snäckskal, påverkas så lätt av solvärmen att tempen varierar mellan 80 °C dagtid och minusgrader på nätterna. Det är vattnets temperaturutjämnade förmåga som har möjliggjort livet på jorden. Så när vi väntar på att vattnet i badviken ska bli möjligt att sommarbada i så ska vi samtidigt vara oändligt tacksamma för att det tar tid.

  Det finns alldeles för många amatörforskare som uttalar sig om det de inte förstår. Det måste vara ett fundamentalt fel i grundskolans studieplan, eftersom all nödvändig kunskap om den bakomliggande fysiken meddelades i realskolan i början av sextiotalet (klass 7-10).

  Ledarsidorna skiriver ”Det går inte att lagra el, punkt” vilket också är ett fundamentalt fel enligt ovan; vattenkraft går utmärkt att lagra, allt vatten i vattenmagasinen kan sparas eller användas efter behov, minut för minut. Vattenkraft är ryggraden i vår elförsörjning.

  Med all önskvärd tydlighet måste man konstatera att våra tekniker och politiker var mycket klokare förr, medan nutidens känslostyrda träskallar har gått totalt vilse i all desinformation. Nu är det lekmän som behöver förklara sakernas tillstånd för experterna.

  Är en kvart i rampljuset hos svt värt denna förnedring?

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, det räcker med kunskapen grundskolan. Desto tråkigare då att i klimatrådet ingår en lärare i Kemi-Fysik!

 2. Pingback: Klimatet inget att göra något åt | ulsansblogg

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Man tävlar om att förnedra och kränka befolkningen med rena förfalskningar, allt för UTPLUNDRADE skattepengar!

Kommentarer är stängda.