När är kriget här?

Vad är det som händer? Avser USA sänka EU? Avser USA tvinga fram ett världskrig, eventuellt kärnvapenkrig?
Att det pågår ett energikrig står redan klart.

USAs vice utrikesminister 27 januari i år

 

President Joe Biden 7 februari

 

Ja, han kan verka skum och töntig, kedjerökare och allt. Men han är långt ifrån ensam. Tucker Carlson ställer också mångs viktiga frågor.

Varför bubblar det upp så mycket gas ur en ledning som en del säger inte ännu tagits i bruk? Kan det vara så att tyskarna i hemlighet köpt rysk gas? En tysk minister sa i SVT att deras gaslager är till 90% fulla. Det skulle irritera amerikanarna.
Amerikansk militär övade tillsammans med svensk dito i Blekinge nyligen, ett stenkast från den nordligaste läckan. Passade man på att aptera sprängladdningar i skydd av övningen, laddningar som sedan kunde fjärraktiveras när man befann sig på annan plats?
Att USA gärna krigar i andras länder råder det ingen tvekan om. Det är till och med en doktrin de har, att ta kriget till andras territorium, för krig tycks vara det naturliga tillståndet i deras världsbild.

Kommer USA stoppa svensk natoanslutning om svenska politiker och MSM börjar berätta om detta?

Vad kan Kina tänkas göra om det börjar smälla på andra håll än i Ukraina?

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på När är kriget här?

 1. Jan Andersson skriver:

  Och vi längtar efter att få tillhöra NATO, vilket efter attentatet mot gasledningarna som genomförts utan samråd, information eller förvaring är ännu vansinningare än innan attentatet. Man har aldrig kunnat lita på varken Ryssland eller USA; i båda dessa kontinenter lever militären sitt eget liv och gör egna bedömningar.

  Vi gick med i EG (som förvandlades till EU på samma sätt som attentatet mot gasledningarna) för att vi skulle få ett eget NATO, en egen militärpakt i Europa, inte för något annat. I klsrtext: vi är redan ockuperade av USA, och det kalla kriget utspelas nu framvår våra långt ifrån förtjusta ögon på svenskt territorium.

  Det är sådant man har ett eget försvar till, att ständigt bevaka och skydda det egna territoriet. Vi kunde en gång lita på det egna försvaret, men inte ett ögonblick på NATO eller USA.

  Det blir nu en tuff uppgift för den nya regeringen att upprätta vår heder i vårt på flera sätt våldtagna land igen, och det enkla är givetvis att dra tillbaka vår ytterst korttänkta NATO-ansökan.

  • Benny skriver:

   Tänk vilken roll ett alliansfritt starkt militärt och oberoende Sverige hade kunnat spela i det nuvarande läget tillsammans med Finland? Och detta slösade korrumperade politiker bort…Det är ju så viktigt med högbetalda låtsasjobb i internationella organisationer efter ”karriären” för politikerna som verkligen inte kan tänka sig att ha ett riktigt mer lågbetalt jobb igen och därför ska Sverige vara med i allt från EU till Nato som är verkliga gangstersammanslutningar.

   • Jan Andersson skriver:

    Jag länge drömt om en nordisk union, kallad Skandinavien som redan är ett inarbetat begrepp i världssamfundet, även omfattande Finland (egentligen Fenno-Skandinavien). Om Danmark tydligare hävdade sina intressen på Grönland (där det kan finnas oändligt med olja) så borde hela norra Atlamten ingå i den ekonomiska zonen och unionen Scandinavia skulle vara minst 20 miljoner invånare stort, inte så pjåkigt, och vår likartade livsstil och produktionsnivå skulle göra ett mycket större intryck internationellt.

    Tyvärr skulle det vara svårt att genomföra eftersom framförallt Norge till varje pris vill vara solo, trots att det är de som i längden skulle tjäna mest på samarbetet eftersom de inte har mycket mer att leva på än oljan och den odlade laxen. Danskarna skulle hänga på om de tjänade pengar, och finnarna skulle tydligare kunna markera gränsen mot Ryssland, som nu tagit tjugo steg bakåt och blivit världens mesta asshole country för mycket lång tid framåt.

    Och vi skulle slippa EU och slippa att försörja Tyskland med elström och återgå till verkligheten och förvalta vår skog och malm själva. En fåfäng dröm?

 2. Jan Andersson skriver:

  ”Tucker Carlson ställer också många viktiga frågor”; vilken mer ställer många vikriga frågor? ÖB? Hultqvist?

 3. Jan Andersson skriver:

  Kanske off topic men i samma härad: EU bestämmer bränslepriserna i Sverige. Läs det igen, EU har ”bestämt” att dieselpriset i Sverige ska få sänkas med en krona litern i tre månader. Det är alltså knappt värt papperet det är skrivet på. Enda fördelen är att det inte blir någon hamstring som under ”oljekrisen” 1974.

  Ursäkta, men vad i herrans namn har EU för mandat att bestämma skattenivåerna i Sverige?

 4. Pingback: När är kriget här? | ulsansblogg

 5. Göran skriver:

  USA, Polen, Danmark och Sverige pekas ut som parter i sprängningen av ledningarna. En sak som kan tala för svenskt deltagande är att Sveriges regeringen kallade till presskonferens och pekade ut Ryssland, sådär hux flux.

 6. Göran skriver:

  Sätter man in sanktioner mot ett land då har man gått i krig mot det landet. Således befinner sig Sverige i krig med Ryssland.

  Sverige skänker pengar och vapen till Ukraina. Således är Sverige deltagare i ett proxykrig mot Ryssland.

  Sverige brukar vid de flesta krigiska konflikter prata om fred. Hur kommer det sig att så inte sker i konflikten mellan Ukraina och Ryssland?

  Det går även att fråga sig hur det kommer sig att kriget mellan Saudiarabien och Yemen inte uppmärksammas? Är det för att USA stöttar det kriget?

  Är det inte så att Sverige de facto bara är en lydande hund under hussen USA? Bara det är rätt parti i USA så underkastar sig Sverige direkt USA.

  Och, det är faktiskt så som Mats skriver i artikeln, att USA:s taktik är att förlägga krig utanför USA:s territorium. Alla länder behöver taktiskt territorium där de kan dra sig tillbaka. För USA är det territoriumet i princip hela världen och kanske speciellt Europa. Att få med Finland och Sverige i NATO är ett skydd för USA och enbart att förvandla Sverige och svenskarna till kanonmat å USA:s vägnar.

  Det kan även vara så att socialdemokraterna vill ha NATO:s stöd att slå ned ett eventuellt inbördeskrig i Sverige där socialdemokrater och muslimer står på en sida och resten av Sverige på den andra sidan.

  • Jan Andersson skriver:

   Väljer man sida i en konflikt med handgripliga åtgärder är man inblandad, vilket senare kan visa sig förödande. Invandringen från krisområden men inte konfliktzoner innebär stora avbräck för ett fattigt land, för utan handlingskraftiga unga män kan aldrig situationen förbättras; och vi måste snart ta emot alla.

   Enda sättet att visa att man står utanför en konflikt är att kritisera den snabbt och tufft via diplomatiska kanaler och kräva en förklaring. Tystnad är det samma som skuld, vilket varje journalist förr visste.

   • Jan Andersson skriver:

    Sverige utgör 0,13 procent av världens samlade folkmängd. De flesta av de andra 99,87 procenten kan inte peka ut Sverige på en världskarta. Om vi skulle försvinna helt skulle det knappast märkas.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Sverige har ju bl.a. Bildt och Carlsson som bästa exempel på bluff och lögnmakare!
  Kanske dags att följa upp ESTONIA mordet när det gäller undervattens verksamhet.
  Varför har inte en enda person som deltagit i igensopning av spåren efter ”begravningen” av Estonia vågat uttala sig offentligt?
  Skötte Bildt och Carlsson det på egen hand? Är de rentutav delaktiga i sprängningen av gasledningarna kanske?

 8. Gurra skriver:

  Många vill axla rollen som energileverantör.
  https://nyadagbladet.se/ekonomi/turkiet-och-israel-forhandlar-om-gasleveranser-till-eu/

  • ivarandersson skriver:

   EU gjorde sig beroende av billig rysk gas när kolkraften avvecklades. Turkarna och Israelerna ser en möjlighet att få bättre betalt för gasen. De är affärsmän som utnyttjar EUs tokerier. Vem har orsakat gasberoende? Kan det vara Energiewende?

 9. Gurra skriver:

  Här är en som ställer frågor. Lite undrrliga ibland men likväl frågor.

  https://youtu.be/bxNcTZbI8TU

 10. Thomas skriver:

  jaa… kriget är kanske redan här…

 11. Göran skriver:

  Lite lustigt med flyktingar. Flera länder stänger gränsen mot Ryssland och säger att ryska pojkar som inte vill delta i kriget inte kan få asyl. I stället uppmuntras de att stanna kvar i Ryssland och göra motstånd mot Rysslands ledning. Det är deras plikt enligt länderna som stängt gränsen.

  Vart tog detta ”allas lika värde” vägen.

  Hur kommer det sig att syriska pojkar inte vägrades asyl med hänvisning att de borde stanna kvar i Syrien och slåss mot Bashar al-Assad? Borde inte alla afghaner skickas hem och göra sin plikt att slåss mot Talibanerna?

  Kanske beror det på att alla anti-rasister anser att andra än ryssar inte har förmåga att göra sin plikt. Jag bara undrar?

  • Benny skriver:

   Göran, jag trodde du visste att politiker i väst tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra moral? Globalistsvinen i Bryssel och Washington drar sig inte för vilka lögner som helst medvetna om att MSM-media alltid skyddar deras rövar. Globalisterna äger MSM till över 90% och de olika statliga regimmedia i EU som SR/SVT, BBC med flera lyder sina regimer annars inga pengar till låtsasjobbet.

   • Göran skriver:

    Dubbelmoral = dubbelt så bra moral

    Den var bra och verkar nog stämma på pricken i den vänsterblivna världen.

    En som kan ljuga utan att skämmas är Joe Bidéns pressekreterare Karine Jean-Pierre. När journalisterna frågar om den höga inflationen svarar hon att USA:s ekonomi är inne i en stark ekonomisk utveckling, typ. Ja, det är riktigt roligt att höra hennes lögner. Normalt borde journalisterna slänga sig över dessa lögner, men alla verkar bara acceptera dem.

    Vad förväntar sig dessa vänsterblivna journalister att världen ska bli. Tror de att livet blir bättre om de slutar äta äpplen och börjar äta päron i stället? Med detta menar jag bildligt vad jag skrev. Världen blir inte en bättre plats att leva i om typ 0,1 % av Sveriges befolkning får påstå att de är av ett annat kön än man eller kvinna.

    Det blir inte bättre att bo i Tensta om jägarna i Värmland inte får äga ett vapen.

    Sverige blir definitivt ett sämre land att leva i om priset på energi blir högt. Det är dock en fråga som större delen av Sveriges befolkning struntar högaktningsfullt i; valet mellan päron och äpplen är ju trots allt viktigare.

    • Jan Andersson skriver:

     Och vi får snart inte ens välja utan äta den frukt EU bestämmer åt oss.

 12. Jan Andersson skriver:

  I tre av världens ledande unioner, USA, Ryssland och EU har vi ledare med totalitära anspråk och som inte verkar riktigt kloka. Behöver vi ha det så, måste vi tiga och lida eller kan vi göra något annat än att bara se på förfallet? Nästa år blir en lågkonjunktur, säger ”experterna” så det är bäst att ligga lågt (och förverkliga deras profetior).

  Icke så. Om vi tar oss i kragen och sedan spottar i händerna och sätter igång med det vi kan bäst så blir det knappast någon lågkonjunktur här hos oss. Och det är här vi bor, här vi lever. Det kan vara ädelt att tänka på fattiga barn i andra världsdelar, men bara när vi först har gjort allt vi kan för vår egen konjunktur i vårt eget land, Sverige.

  Om något behöver Ryssland och Ukraina massor av varor och tjänster för att rusta upp sina länder efter kriget. Hela Europa behöver kärnkraft, vi hade en gång expertis på området, med det blev förbjudet att jobba med sådant, bestämt av de gröna nollorna. Varför sätter vi inte igång igen, vi kan och vi vill, och vi måste! Sverige kan och vill, lyssna inte på EU galna kärringar av båda könen.

  Läs inte all förbannad smörja som presenteras av allsköns myndigheters ”forskare” och ”experter” för de finns inte. Det är DU som är expert på DIN verklighet.

  • Mats Jangdal skriver:

   Som på en given signal (vem gav den?) verkar nu hela västvärldens styrande politiker vilja ha kärnvapenkrig, av den enkla anledningen att de inte vill visa sig svaga och samtala med Putin.
   Sämre skäl för att starta krig får man leta efter.

   • Benny skriver:

    Tja, vill man ha kärnvapenkrig så kommer den garanterat och man undrar ju varför västpolitiker vurmar så för gangsternationen Ukraina så att de är beredda att offra sig själva och folket för deras sak? Putin bluffar inte….

 13. Jan Andersson skriver:

  Denne man säjer vad jag tänker, men på ett mycket bättre sätt:

  https://youtu.be/qYkWVgq8bb8

Kommentarer är stängda.