Fred på Jorden

Det blir en kortfattad observation idag. Ledsen att behöva säga det mina vänner. Men USA, EU och Israel försätter västländerna i låsta positioner som till synes har som avsikt att åstadkomma ett tredje världskrig! Låsningen i Ukraina har vi redan avhandlat, men kan summeras med att Putin två gånger nekats inträde i Nato och familjen Bidens korrupta handlande i det blågula landet under Obamas mantel, ledde fram till ett krig där två förslag till fredsuppgörelse förkastats av bidragsgivarna, inte av parterna. Dr Jekyll och Mr Hyde kommer i åtanke när ett utmattat Ukraina tvingas fortsätta dansa polka till de sinnessjuka bidragsgivarnas taktlösa skrän.

I Sydamerika vill kommunisten Maduro i Venezuela stjäla en provins av grannlandet Guyana, det enda engelskspråkiga landet på den kontinenten. (ett arv från Englands besittningar i Frankrike som vi talat om tidigare). Maduro har till och med hållit en folkomröstning i Venezuela där folket anser det rätt att stjäla grannprovinsen för att komma åt dess naturtillgångar. Vi talar alltså om samma område där sir Raleigh två gånger letade i djungeln efter landet Eldorado, utan att finna det. USA har låtit stridsflyg patrullera gränsen mellan samväldeslandet Guyana och den aggressiva grannen i väster.

Israel fortsätter bomba Gaza där Hamas utan betänkligheter fortsätter svara med raketer mot Israel. Eller om attack och svar sker i omvänd ordning, ingen kan riktigt minnas och hålla räkning på vad som är vad. Att Israel på något sätt är delaktiga i palestiniernas kamp mot judestaten står bortom allt tvivel. Men allt är avsiktligt diffust och positionerna tycks låsta för evigt, sedan urminnes tider. Ingen vettig människa önskar ge sig in och försöka få parterna att sansa sig. Så länge de inte använder kärnvapen och konflikten inte sprider sig får den rasa till slut på ort och ställe. Vad annat kan man göra?

Islamisterna har inget emot ett världskrig. Det ingår i deras uppdrag att med vapen sprida deras till religion förklädda politik över hela världen. Krigas det lite allomstans kan de med glädje kasta sig in i ett Allahs krig mot alla. I det folkrikaste muslimska landet, Indonesien, pågår sedan länge en maktkamp mellan bokstavstrogna muslimer och sådana som vill modernisera. Till synes finns det inget land på jorden med en stor muslimsk befolkning där det inte råder konflikter av något slag.

Övriga länder undrar hur de ska undvika ett storkrig samtidigt som de är redo. Kina och Taiwan avvaktar, liksom Korea i delarna Nord respektive Syd och Japan, Filippinerna bevakar sina utskär mot kineser, i Jemen pågår ett krig utan synbar förklaring, i Afrika pågår ett antal konflikter där alla stridande parter verkar söka totalitär makt, ofta med religiösa eller rasistiska förevändningar. På flera håll är USA och och gamla kolonialmakter i Europa med och ”bevakar” utvecklingen.

I de flesta av dessa konflikter finns makten över oljetillgångar med som en viktig faktor. Lägger vi till makten över matproduktion så täcker vi nära nog allt. Detta samtidigt som krigshetsarna skickar skrupelfria hycklare till en träff de kallade COP28 för att förhandla om hur andra ska minska sin oljeanvändning och säkra mat till hela världen.

Ja, som sagt, God Jul då, med hopp om att det endast är grisen som får sätta livet till.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Fred på Jorden

 1. Jan Andersson skriver:

  Den här se- och hörvärda talaren verkar ytterst trovärdig, men är han det?

  https://youtu.be/uiUPD-z9DTg?si=CECb3Vk-uYBYJZ5C

  Kort säger han att världen kommer att vidkännas tre maktblock i framtiden: Västblocket, Östblocket och DIGITALISERINGEN. Problemet är att människorna inte kan välja mellan sant och falsk info, och att allt de gör registreras.

  Jag är själv en flitig användare av den nya tekniken, men det beror helt på att den förenklar min tillvaro och gör mitt liv bättre. Den dag jag upplever att den inte är till nytta och glädje för mig, så kommer jag att ägna mig åt något annat, och den dagen närmar sig.

  Jag har en ny stationär högt specad dator och stor bildskärm. Men min gamla dator från 2010 är också kvar, eftersom den i alla avseenden är bättre på allt.
  Jag har en enkel läsplatta som fungerar perfekt, och en utmärkt mobiltelefon.

  Naturligtvis är jag ointresserad av det mesta som jag ser och läser digitalt, men det är jag i samma grad för allt jag ser omkring mig i verkligheten jag möter ute i samhället. Utbudet i butiker är bara till några enstaka procent intressant, gäller livsmedel, kläder, möbler, bilar, verktyg, grannens gardiner eller hans bil. Så var det inte för fyrtio–femtio år sedan, utbudet var ganska begränsat och vad som då var intressant var något utöver det trista standardutbudet som alla tvingades välja.

  När det gäller digitala nyheter och viktig info så är väl förtroendet ytterst begränsat (för att vara snäll). Under pandemin sade många organisationer dessutom upp hjälpen från sina ”hemsidesredaktörer” och gamla felaktiga öppettidet, adresser och tidtabeller var vanligt. Det enda som fanns kvar av en nedlagd firma var hemsidan, där allt pekade uppåt. Att åka kollektivt idag med endast info från nätet skulle inte falla mig in, eftersom jag inte kan verifirera om tiderna stämmer, t. ex. om en tur är inställd röda dagar.

  Jag kan därför inte se att DIGITALISERINGEN ens skulle komma i fråga som en maktfaktor. Den kommer bara att öka förvirringen, men det är ju den gamla tidningsvärlden också bra på. När jag tänker efter så är nog den mest relevanta info som man kan hitta idag den direktreklam som dimper ned i brevlådan varje vecka.

  Allt annat är ÅSIKTER och andras åsikter om elbilar och vardagsrumsgardiner intresserar mig inte ens så HÄR mycket (och nu håller jag upp handen med tummen och pekfingret ihoptryckta). Inte ens när de har totalt fel om klimatet, eller allt annat de fått om bakfoten med god hjälp från riksmedia. De måste komma underfund med sakernas tillstånd själva, och det tar tid.

  Risken att DIGITALISERINGEN idag blir en maktfaktor betraktar jag som orimlig.

 2. Benny skriver:

  De europeiska länderna i norr borde givetvis dragit en gräns vid sina södra gränser från västra USA till Vladivostok i öster och skapat en sammanslutning för att hålla muslimer och andra stången. Men maktbegär och krigsiver har gjort att splittringen bland de vita kan utnyttjas av resten av världen. Det är ju så att de vita besitter de bästa vapnen och hade lätt kunnat stänga ute de som vill få bort den redan minskande delen av mänskligheten som består av vita.

  • Ivar Andersson skriver:

   Den stora, avgörande och fundamentala skillnaden mellan dokumenten är att FN:s deklaration inte har någon erkänd överordnad lag eller princip. Den gäller som den står, punkt slut.
   Kairodeklarationens regler, däremot, är underordnade sharia-lagen och ska tolkas enligt dess principer. Detta utsägs särskilt i de flesta sammanhang och inskärps för säkerhets skull i de två avslutande artiklarna, enligt vilka ”Alla de fri- och rättigheter som fastställs i denna deklaration bestäms av islamiska sharia. Islamiska sharia är den enda referenskällan avseende förklaringar och förtydliganden av artiklarna i denna deklaration.”
   https://detgodasamhallet.com/2023/12/05/patrik-engellau-kairodeklarationen/
   Kommer FN:s deklaration eller Kairodeklarationen att segra?

   • Jan Andersson skriver:

    Vilka beslutar om detta? Är som vanligt medborgarna oinformerade om både förslagen och deras konsekvenser så händer ingenting, och allt blr som innan, lika bra, lika dåligt.

    • Ivar Andersson skriver:

     För muslimer gäller Kairodeklarationen. För övriga gäller FN:s deklaration med många undantag.

  • Jan Andersson skriver:

   Bra fråga! Jag är övertygad om att ett gemensamt språk är en förutsättning för ett fungerande samarbete över nationsgränser, eftersom allt handlar om handelsutbyte. EU:s 26 olika språk är alltså en effektiv spärr mot att ett mer djupgående samarbete, vilket framgått med all önskvärd tydlighet, inte minst genom Brexit.

   Vi i de nordiska länderna skapade ett begränsat samarbete genom Nordiska Rådet, i praktiken ledda av statsministrararna. Vi borde har nöjt oss med en utvidgad nordisk union i stället för att hänga på EG/EU, som egentligen bara var en lösning på den gamla frågan: ”Hur förhindrar vi ett nytt storkrig i Europa mellan Tyskland och Frannkrike?”.

   I stället har vi glidit isär ytterligare, danska språket är ännu svårare att ta till sig nu än för femtio år sedan, allt färre finländare kan svenska, och norrmännen har med lagkrav två språk som förändras snabbare än svenskan. Tänk på att om vi kunde skapa en sådan union inklusive Island, skulle vi behärska även Grönland och Färöarna, i praktiken hela norra Atlanten och Ishavet. Namnet är givet, Skandinavien, redan inarbetat på de stora köpmarknaderna i USA och Sydostasien, även om varken Finland eller Island traditionellt ingår. Vill Estland och Lettland vara med, så OK, men Litauen är katolskt och lutar mer mot Polen.

   Och eftersom oljan knappast minskar i betydelse även om elbilar tvingas på oss så behärskar vi hela den jättelika framtida havsbaserade oljeindustrin med gott om outforskade jättefält, i Norge råder officiellt fossilstopp fast de inte är medlemmar i EU, men oljeindustrin kör på och bygger för fullt. Härligt!

   Vi kan också stärka samarbetet med Ryssland i framtiden, inte möjligt idag, men om 50 till 75 år, därför att Ryssland ligger praktiskt nära och dignar av råvaror som vi kan förädla. Ryssarna behöver fabriker, som vi kan bygga åt dem.

   EU och NATO ska vi inte bry oss med. Ett nytt Skandinaven ska leva högt på förädling av unika råvaror och turism i stor skala. Vi ska också bli Europas nya centrala transitpunkt för hela Europa för Kinahandeln, 400 gånger större befolkningsmässigt än det nya Skandinavien, med nya snabbtåg från norr till Söder.

   Det finns en lysande framtid för oss här i norr om vi slutar att åka till Dubai och Bryssel ideligen.

   • Mats Jangdal skriver:

    Mycket bra tänkt! Skulle vilja komplettera med ett förbud mot islam, eftersom det är en politisk terrorideologi och inte religion i egentlig mening.

    • Jan Andersson skriver:

     Det är en intressant lösning, för något måste göras innan islamisterna får och tar chansen att ”ta över”. Men det blir stökigt länge, se bara på Israels åtgärder nu. Och varje lands eftergifter för islam är ett steg framåt för dem, och ett steg bakåt flr oss.

   • Göran skriver:

    Det som är viktigast i relationer över nationsgränser är inte språket i första hand utan kulturen. Den svenska kulturen vad gäller avtal är unik i världen. När vi svenskar gör upp, håller vi vad vi har sagt. Det är långt ifrån självklart i något annat land.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag röstade en gång naivt ja till EG/EG för att de lovade att bygga upp ett försvar för EG/EU:s yttre gränser med en europeisk armé och slänga ut NATO. Av detta blev intet, men de skulle förbjuda svenskt snus i Sverige.

   Det var alltså den nivå de behärskade, och var fanns den yttre gränsen när vartenda tvivelaktigt skräpland skulle med?

   Jag satt länge och gned mig i ansiktet och stirrade ut i mörkret.

   Idag jobbar 60000 personer inom EU och Sverige ska betala för en föräldraförsäkring i Spanien i 30 år… ”vi” har redan skrivit på fast inte en enda svensk förstår varför… men vi var kanske först i världen med detta…

 3. Pingback: Fred på Jorden | ulsansblogg

 4. Benny skriver:

  Nu ska tydligen oppositionen tystas för gott i USA av Deep State! Guilani döms till 160 miljoner i böter för att han kritiserade valfusket mot Trump i delstaten Georgia. En annan metod man praktiserar är ett skott i pannan som på Seth Rich 2016. Trump som är för att avveckla krigen och Nato måste tydligen stoppas med alla medel? Vi får väl se om han överlever en ny presidentperiod?

  • Göran skriver:

   Republikaner i USA får väl svara med att åtala alla journalister som i över fyra år hävdat att det var valfusk när Donald Trump vann valet.

   Joe Biden har ju sagt att de (demokraterna) har byggt upp den största valfuskorganisation i USA:s historia.

 5. Jan Andersson skriver:

  Jag är helt övertygad om att förrförra valet 2018 var riggat för att rädda Miljöpartiet kvar i sinnevärlden. Valresultatet är ju ändå inte mer än rådgivande.
  Sedan dess har Miljöpartiet i praktiken lett Socialdemokraterna med en ring i nosen mot ett fiaskoartad förändring av svensk elförsörjning SAMTIDIGT som vi skulle dubbla elförbrukningen med påtvingade elbilar. Det är så förtvivlat korkat att man sitter och kippar efter andan.

  • Benny skriver:

   Och på detta skojet med Hybris-stål som ingen kommer att köpa då den blir svindyr! Billigare alternativ från de stora ståltillverkarna Sydkorea, Japan, Kina, Ryssland, Kanada kommer att öka…Förtvivlat korkat är bara förnamnet! Undrar om de ska stänga av tillverkningen om det inte blåser? Det är inte möjligt utan då måste reservkraft i mängder till och varifrån ska den komma? Från regimen meddelas som vanligt ”vi såg det inte komma”…

Kommentarer är stängda.