Utan representation – ingen beskattning

I Sverige ökar det demokratiska underskottet internt i riket. Det är alltså inte bara det demokratiska inflytande som upplöses i Bryssel vi har att tampas med. Jag menar inte heller det faktum att urvalet av förståndiga medborgare att rösta på har minskat i och med att så få är medlemmar i de politiska partierna numera.

Nej, jag tänker på att flera län avlövas på sina riksdagsplatser, vilka istället med de uppfostrade och utbildade ungdomarna skickas till storstadsområdena. Stockholm har idag fler riksdagsplatser än hela Norrland!

Man kan tycka att det är rättvist att det går lika många väljare på varje riksdagsplats. Eller så kan man tycka att det är minst lika rimligt att alla fysiska delar av riket är lika rättvist representerat. Nej, inte exakt varje kvadratmeter. Men säg varje län eller landskap.

Det vore samma modell som tillämpas för den amerikanska Senaten. Varje delstat har två platser, två senatorer, varken mer eller mindre. Detta gjordes medvetet från början för att inte växande städer skulle få all makt. Ett av de ledande slagorden i frihetskampen mot England löd, utan representation – ingen beskattning. Man hade tröttnat på att betala skatt utan att kunna bestämma över dess användning.
Varför ska landsbygdens resurser beskattas i Stockholm? Varför ska landsbygdens miljöfrågor och miljöarbete beslutas i Stockholm, av stockholmare?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Utan representation – ingen beskattning

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Just precis, den så kallade ALLEMANSRÄTTEN och rovdjursterrorismen är praktexempel på just det socialistiska tortyrmetoder som står till buds.
  Hur har borgarna tänkt sig att lösa ett så ”bagatellartat” problem?

 2. ivarandersson skriver:

  Med tanke på att vi har 349 riksdagsplatser kan man tycka att 2 platser per region/län ska reserveras för representanter för regionen/länen. Det blir minst 300 platser kvar.

 3. Göran skriver:

  Vad hjälper det med symboliska representanter? Alla trycker ändå på knappen efter partilinjen.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   ”GULA KNAPPEN” skall bort först och främst. Den som inte trycker på någon av de andra två skall entledigas och tillerkännas högst GARANTIPENSION.
   Sveriges enda räddning!

 4. Thomas skriver:

  Det kan kallas ”Inomnationell kolonialism”…
  Axel Oxenstijerna införde väl det… (I Norrland ha vi vårt Indien!).
  När skogsbolagen och gruvorna och Vattenfall blivit utlandsägda så är – hela – landet en koloni…

Kommentarer är stängda.