Vindkraftens dödshot mot civilisationen

Elproduktionens volatilitet äventyrar hela samhället på sätt som dess förespråkare förhoppningsvis inte förutsåg. Jag säger förhoppningsvis eftersom tanken på att de avsiktlig placerat denna trojanska häst i vårt energisystem med smittoeffekt till det ekonomiska systemet faktiskt är outhärdlig.

Vi som tidigt genomskådade klimatbluffen insåg relativt snabbt att vindkraft i stor skala skulle vara skadligt för eldistributionens pålitlighet. Även om jag själv till en början såg positivt på komplementet vindkraft, kom det snart att stå glasklart vilken Ebberöds bank detta var när jag fick klart för mig vilka subventioner som vindkraftsutbyggnaden erhåller och villkoren som den producerade elen fasas in på nätet med.

Elektriciteten från vindkraft kan beskrivas på många sätt. Den varierar, är intermittent, volatil etc. I klartext betyder det att den inte är att lita på från sekund till sekund. Det i sin tur betyder att varje sekund som man vill ha stabil el i ledningarna måste det finnas annan el tillgänglig att fylla på med. El som vi kan bestämma ska komma fram genom att vrida på en ratt eller trycka på en knapp.

Investering i sådan elproduktion kommer alltså ovanpå den som redan är gjord i vindkraften. Låt oss för enkelhets skull säga att de överslagsmässigt är lika dyra att bygga upp. Redan där betalar vi därför dubbelt så mycket som nödvändigt för att få el att lita på.

Men det är värre än så, mycket värre! Vi har redan en tid hört eldirektörer och politiker uppmana vanliga privatkonsumenter att hålla en buffert om exempelvis 50.000 kronor extra för den kommande vintern för att betala vanliga elräkningar. Energikrävande företag som Pågen, Rottneros och andra stoppar nyinvesteringar eller stoppar produktionen helt. För den ekonomiska kalkylen går inte längre ihop.

Men det blir värre, mycket värre än så! För med dessa nedläggningar ökar arbetslösheten. Konsumentpriserna går upp samtidigt som folk har mindre pengar att ens använda till dagligvaror. En samhällskris av gargantiska mått står för dörren.

Med det kreditpaket om 250 miljarder kronor som regeringen aviserat som stöd till energibranschen bevisar statsminister Magdalena Andersson det inte bara är elproduktionen som är volatil, hela branschens ekonomiska situation är volatil. De har kanske inte råd att producera el längre!

Ett modernt energikrävande samhälle som avskaffar stabil elproduktion och istället installerar oberäknelig opålitlig elproduktion som äventyrar ekonomin för alla delar i hela ekonomin, hela samhället, är självmordsbenäget. Det är hit klimatbluffen har fört oss!

Den obefogade skräcken för någon grad extra nyttig värme och livgivande koldioxid har fått hela västvärlden att beställa ett självmord på sig själv, sin egen utplåning. Det är inte att skjuta sig själv i foten, det är att skjuta skallen av sig med all eldkraft man har till förfogande!

Denna självutplåningspolitik måste få ett omedelbart stopp. Det måste ske innan hela statsbudgeten går till att hålla energiproducenterna under armarna. Det borde ha skett för mer än tio år sedan!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Vindkraftens dödshot mot civilisationen

 1. Göran skriver:

  Inte nog med att elpriset går upp utan vi kommer att behöva mer energi i takt med att Sverige blir ett kallare land.

  Att börja trycka nya pengar för att betala ett högkostnadsskydd löser inget utan vi vet alla vad det leder till: pengarna blir mindre värda. Inflation med andra ord.

  Vi måste fråga oss. Beror allt detta på klantighet, inkompetens eller helt enkelt medvetet?

  Vänstern består av personer som lever i en offermentalitet och allt är de rikas fel. Ta bort allt privat ägande och fördela allt och vänstern tror att de inte längre är offer. Vänstern kommer att sitta och jubla när företagen går i konkurs. Sedan blir det mindre mat på borden; fast så långt har de inte tänkt.

  • Jan Andersson skriver:

   Och fler invånare som behöver varmvatten och gärna långkokar middagsmatan…

 2. Pingback: Vindkraftens dödshot mot civilisationen | ulsansblogg

 3. Jan Andersson skriver:

  I dagens debatt glömmer man att vindkraftverk där de byggs är utomordentligt bra reklampelare för sig själva. De syns bra på långt håll och snurrar för det mesta synkront och säger: ”Titta på oss, idag blåser det inte mycket men vi stretar på och jobbar dygnet runt för att producera el till nytta och nöje!”.

  Visst SER det bra ut, men effektiviteten är skrämmande låg. I vackert sommarväder med 3-5 sekundmeters vindstyrka räcker den producerade elen från ett verk nätt och jämnt för att driva den egna oljepumpen.

  Först när vingarna börjar synbart krokna levererar de användbar elkraft ut på nätet. Ett vindkraftverk är optimerat för en viss högsta vindstyrka, förr 15 sekundmeter, nu ofta 20 sekundmeter. Vid kraftigare vindar kopplas verket bort från nätet och vingarna ställs på kant för att inte hela masten ska gå i backen.

  Vid maxvind producerar de sin märkeffekt, dvs. maximal elkraft ut på nätet. Och det är ändå inte så mycket, elgeneratorn är ganska liten och lätt för att kunna sitta på en mast högt upp i luften.

  I klartext, de fungerar i hård vind (kuling enligt SMHI) men ger försumbart tillskott vid svag vind (bris enligt SMHI). Blåser storm är alla redan urkopplade.

  Nu till till det viktigaste, eftersom det inte finns någon synlig strömmätare på vindkraftverk får man ta till tumregler. Blåser det kuling? Det gör det sällan, men då gör verken nytta. Men vid halva vindstyrkan som är mycket vanligare ger de bara en åttondel av sin maxeffekt. Alltså 12,5 % av något redan magert. Det är därför Tyskland har byggt 20000 verk, och förklaringen bakom EU:s planer att bygga 90000 till utefter Östersjöns stränder. Men man kommer ändå inte ifrån huvudproblemet: när det inte blåser så producerar de ingenting alls.

  Så nästa gång du ser ett vindkraftverk som snurrar fast vinden är svag, så minns att det bara är en reklambluff; deras tillskott är försumbart i det hela.

 4. ivarandersson skriver:

  Tyskarna trodde att sol, vind och rysk gas skulle ersätta kol- och kärnkraft. Nu har Putin stängt gaskranen och tyskarna får problem med både industrin och elproduktionen. Tyskarna blir arbetslösa och kommer att frysa till vintern. Södra Sverige kommer att få samma problem eftersom vi importerar tyska elpriser.

  • Benny skriver:

   Men varför sprider du politikernas osanningar? Det är EU som sett till att stänga gaskranen själva…Hjälp inte skurkpolitikerna i EU med deras lögnspridande. Alla som är insatta vet ju att Siemens sitter och häckar på turbinerna på order från politikerna och globalisterna. Ja, tyskarna har med berått mod skjutit sig själva i foten och sedan huvudet på order uppifrån d v s USA.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Är inte till skada för dem som skall ha elektrisk ström i sitt hus. Sköts med en underbar entusiasm och flinka händer. Kan man tänka sig, den är köpt “second hand”.
  Vindkraften är bra när den användes på rätt sätt.
  OBS ! Bild

  På den plats där Bräcke Mölla ligger har det förmodligen redan på stenåldern varit offerplats. En mölla är känd på denna plats sedan 1656. Det var då en stubbamölla det var fråga om. Stubbamöllan byggdes om flera gånger, och en helt ny stubbamölla byggdes 1801. Denna ersattes av en holländare år 1851.[1] Denna väderkvarn brann upp år 1946. Den nya möllan flyttades dit 1980. Den byggdes i mitten av 1800-talet. Från 1859 stod den på Stattena, Helsingborg, där den var i bruk fram till 1940-talet. Därefter fick den förfalla, och en rivning var nära i slutet av 1970-talet.[2] Den övertogs då av Kullens Hembygdsförening som organiserade flytten till nuvarande plats och som också ställt möllan i användbart skick. Möllan flyttades med en pråm från Helsingborg till Höganäs under november 1979. Under februari 1980, när marken var frusen och därför tillät transporter, flyttades den till Bräcke backe, för att där ställas upp på en nyuppförd grund sommaren 1980. Pengar har under åren samlats in för nya vingar, segel, åskledare, m.m. Möllan är nu i så gott skick att det går att mala mjöl, vilket även brukar ske på söndagar varje sommar.

 6. Thomas skriver:

  Kissingers regler gäller…
  Den som behärskar maten, behärskar folket…
  Den som behärskar energin behärskar kontinenter.
  Den som behärskar pengarna, behärskar världen..
  Vi är körda!

 7. Göran skriver:

  Förra året hånade Magdalena Andersson folk som hade rörliga elpriser. Nu ska Magdalena Andersson subventionera elbolagen som riskerar att gå i konkurs för att deras kunder har fasta elpriser.

  Hur ska de bekämpa höga elpriser? Genom inflation. Hej o hå vad glada vi blir.

  De som röstar på socialdemokraterna, som lagt ned sex kärnreaktorer, behöver inte oroa sig för strålskador, för de har redan fått det.

 8. Jan Andersson skriver:

  Gillade denna video:
  https://youtu.be/lL6uB1z95gA

Kommentarer är stängda.